عمان یکی از حریفان احتمالی ایران در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی است.
به گزارش طرفداری و به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، دپارتمان مسابقات بینالمللی به تحلیل تیم عمان به شرح زیر پرداخته است:
فوتبال در کشور سلطان نشین عمان برای اولین بار در کلوپ مقبول در سال 1942 آغاز به کار کرد. باشگاهی که امروزه با نام باشگاه عمان شناخته میشود. اما تا دهه هفتاد اتفاق خاصی برای فوتبال عمان رخ نداد تا اینکه سال 1978 سلطان قابوس بن سعید آل سعید که طرفدار توسعه رویدادها و فدراسیونهای ورزشی بود، فدراسیون فوتبال عمان را راه اندازی کرد و هیثم بن طارق آل سعید وزیر میراث ملی و فرهنگ وقت که در سال 2020 به عنوان پادشاه جانشین سلطان قابوس شد، به عنوان اولین رئیس فدراسیون، فعالیتش را شروع کرد. آنها در همان سال به عضویت فیفا در آمدند و سپس در سال 1980 عضو کنفدراسیون فوتبال آسیا شدند.
عمان دهه هشتاد میلادی را در سکوت سپری کرد تا اینکه در سال 1989 آنها توانستند اولین جام رقابتهای قهرمانی اعراب حاشیه خلیج فارس را از آن خود کنند.
با آغاز دهه 1990 و با ریاست شیخ سیف بن هشیل الماسکاری بر فوتبال این کشور و استخدام حشمت مهاجرانی فوتبال عمان توانست نتایج خوبی را در سطح آسیا رقم بزند. آنها برای در مرحله اول مقدماتی جام جهانی 1994 با ایران، سوریه و چین تایپه همگروه شدند و توانستند در اولین مسابقه در ورزشگاه آزادی تیم ملی ایران را با نتیجه بدون گل متوقف کنند. همچنین تیم زیر ۱۷ سال عمان نیز توانست در سال 1995 راهی جام جهانی شود. اما شاید بتوان مهمترین و بزرگترین پیروزی عمان در مقابل کشورمان را در مسابقات بازیهای آسیایی 1998 بانکوک قلمداد کرد. آنها با مربیگری والدری ویرا سرمربی سابق ایران توانستند با نتیجه ۴ بر ۲ از سد تیم ملی عبور کنند، نتیجهای که دیگر هیچگاه تکرار نشد. با آغاز هزاره سوم و در سال 2001 کاپیتان گلزن عمان، هانی الضابط، توانست با ۲۲ گل در یکسال، عنوان بهترین گلزن جهان در رده ملی را به نام خود ثبت کند. همچنین عمان توانست در سال های 2004 ، 2007 ، 2015 و 2019 به جام ملت های آسیا صعود کند. آنها در جام ملتهای 2004 همگروه تیم ملی بودند و در حالیکه با نتیجه ۲ بر صفر از تیم ما پیش افتاده بودند در نهایت و با تلاش بازیکنان تیم ملی، بازی با نتیجه ۲ بر ۲ خاتمه یافت.
در انتهای دهه ۲۰۰۰ میلادی و پس از گذشت ۲۰ سال از اولین قهرمانی، عمان توانست برای دومین بار و اینبار بدون شکست قهرمان جام خلیج فارس شود. آنها توانستند در فینال عربستان را متوقف و در ضربات پنالتی این تیم را شکست دهند. عمان برای سومین بار و در سال 2017 در حالیکه کویت میزبان مسابقات بود نیز توانست قهرمانی را از آن خود کند.
در مقدماتی مرحله دوم جام جهانی 2018 عمان و ایران دو بار به مصاف هم رفتند که حاصل آن یک پیروزی برای ایران و یک تساوی بود. همچنین در جام ملتهای آسیا 2019 عمان توانست برای اولین بار از مرحله مقدماتی صعود کند. آنها در مرحله یک هشتم نهایی به مصاف ایران رفتند که در پایان، این مسابقه با نتیجه ۲ بر صفر به سود تیم ملی خاتمه یافت و عمان از دور رقابتها حذف شد.
مرحله سوم مقدماتی جام جهانی 2022 در آسیا یک مهمان تازه وارد دارد. عمان برای اولین بار در تاریخ فوتبالش توانست به مرحله نهایی دور مقدماتی مسابقات جام جهانی راه پیدا کند. آنها در گروه E با قطر، هند، افغانستان و بنگلادش به رقابت پرداختند و در پایان با ۱۲ امتیاز به عنوان یکی از بهترین تیمهای دوم راهی مرحله سوم مقدماتی جام جهانی و همچنین جام ملتهای آسیا 2023 شدند.
از مهمترین مربیانی که در تیم ملی عمان مربیگری کردند میتوان به اسامی زیر اشاره کرد:
- حشمت مهاجرانی
- والدری ویرا
- میلان ماچالا
- گابریل کالدرون
- پیم فربیک
- برانکو ایوانکوویچ
نتایج مسابقات رسمی و دوستانه بین ایران و عمان:
- ایران ۰ - ۰ عمان مقدماتی جام جهانی 1994
- ایران ۱ - ۰ عمان مقدماتی جام جهانی 1994
- ایران ۲ - ۰ عمان مقدماتی جام ملتهای 1996
- عمان ۴ - ۲ ایران بازیهای آسیایی 1998
- ایران ۵ - ۲ عمان جام الجی 2001
- ایران ۲ - ۲ عمان جام ملتهای آسیا 2004
- ایران ۲ - ۲ عمان مسابقات غرب آسیا 2010
- عمان ۳ - ۱ ایران بازی دوستانه 2013
- ایران ۱ - ۱ عمان مقدماتی جام جهانی 2018
- ایران ۲ - ۰ عمان مقدماتی جام جهانی 2018
- ایران ۲ - ۰ عمان جام ملتهای آسیا 2019