مطلب ارسالی کاربران
✅ پدیده زیبای زیست تابی یا Bioluminescence
بایولومینسنس نامی است که به نشر نور قابل رؤیت از موجودات زنده داده می شود و به طور گسترده در طبیعت منتشر می شود(666 سرده یا جنس از 13 شاخه). در سطح آب ده درصد و در اعماق زیاد بیست و پنج درصد موجودات بیولومینسنت هستند.
پدیده بایولومینسنس از زمان های قدیم شناخته شده است. ارسطو لومینسانس قارچ و ماهی مرده در De Amina و در 1668 رابرت بویل به نیاز به اکسیژن برای واکنش بایولومینسنت پی برد. Dubois در اواخر دهه 1880 آزمایشاتی را با مایع سرد و گرم استخراج شده از
سوسک آتش با نام علمی Pyrophorus luminosa و عصاره های صدف انجام داد و نشان داد که نشر نور زمانی حاصل شد که مایع های سرد و گرم استخراج شده در حضور اکسیژن با هم ترکیب شدند. او مایع سرد استخراج شده را luciferase و مایع گرم را luciferin نامید. در واکنش بایولومینسنت این نام ها برای آنزیم luciferase و سوبسترای luciferin استفاده می شوند.
لازم است اشاره شود که لوسیفراز و لوسیفرین از موجودات مختلف به طور گسترده ای در ساختار شیمیایی و ترکیب تفاوت دارند. به عنوان مثال لوسیفرین ها شامل آلدهیدها، تتراپیرول ها و فلاوین ها هستند.
عمل بایولومینسنس متنوع و گوناگون است و شامل فریب دادن طعمه در ناوبان ماهی، استتار در تبر ماهی و جفت گیری در کرم شب تاب می شود.
پ. ن: تصویر پست یک ناوبان ماهی است.
زیست تابی در آب
تبر ماهی
کرم شب تاب