در پنجمین قسمت سفرای ایرانی در چهارگوشه جهان، به سراغ بازیکنانی رفتیه ایم که نماینده ایران در آلمان بودند.
به گزارش طرفداری، یک ورزشکار ایرانی هر زمان که لژیونر می شود، به نوعی سفیر ایران در کشورهای مختلف جهان است. آلمان از دیرباز میزبان بازیکنان ایرانی های زیادی بوده است. در این پست به لیست بلند بالای لژیونرهای ایرانی شاغل در کشور آلمان می پردازیم.
بیوک جدی کار
بیوک جدی کار در تاریخ15 آذر 1308 در تبریز به دنیا آمد. جدی کار به علت این که بیشتر گل های خود را با پای چپ زده به چپ طلایی معروف بود. جدی کار در مجموع 143 گل در رده باشگاهی و ملی زده است. جدی کار در ابتدا دروازه بان بود ولی با توجه به توانایی اش در استفاده از پای چپ خود، به توصیه علی دانایی فرد، به خط حمله منتقل شد. جدی کار در سال 1957، با تیم ویکتوریا 89 برلین قرارداد سه ساله بست. با این حال، پس از 9 ماه به ایران برگشت و به تیم تاج تهران پیوست و بعد از تاج برای نیم فصل به بایرن مونیخ رفت. جدی کار قبل از آن در آکادمی این باشگاه حضور داشت. بیوک جدی کار نخستین لژیونر فوتبال ایران و آسیا است. بیوک جدی کار در تاریخ 26 آذر 1392 درگذشت.
پرویز کوزه کنانی
پرویز کوزه کنانی متولد 1308 در تهران است. کوزه کنانی در پست مهاجم بازی می کرد و از سال 1329 تا 1336 عضو تیم تاج بود. او پس از درخشش در تاج راهی کلن آلمان شد و بعد از آن هم مقطعی در بایرن لورکوزن توپ زد. کوزه کنانی بعد از تجربه بازی در آلمان دوباره به تاج بازگشت و تا پایان دوران فوتبالش در این تیم بازی کرد.
محمدرضا عادلخانی
محمدرضا عادلخانی متولد 24 بهمن 1326 در تهران است. محمد عادلخانی مدت کوتاهی برای تیم آکادمی بایرن مونیخ به میدان رفت و پس از آن به باشگاه بورسیا ووپرتاپر پیوست. عادلخانی پس از مصدومیت و تا قبل از بازگشت به لیگ ایران در باشگاه های دیگر آلمان مانند واتنشید، کلافلد جیسوید بازی کرد. این بازیکن پس از بازگشت به لیگ ایران دوباره چند سال برای تیم تاج بازی کرد و سپس سال های انتهایی بازی خود را در شهباز سپری کرد.
رضا احدی
رضا احدی در تاریخ 9 آذر 1341 در تهران به دنیا آمد. احدی سابقه عضویت در تیم های استقلال تهران و روت وایس اسن را دارد. احدی از معدود لژیونرهای ایرانی است که در دهه شصت برای بازی در باشگاهی در آلمان دعوت شد و در لیگ آلمان شاغل شد. احدی همچنین در مدت کوتاهی که مسئول تیم جوانان استقلال بود فوتبالیست هایی مانند وحید طالب لو، خسرو حیدری و آندرانیک تیموریان را به فوتبال ایران معرفی کرد. رضا احدی در تاریخ 28 دی 1394 به دلیل سرطان کبد درگذشت.
حمید علیدوستی
حمید علیدوستی در اسفند 1334 و در محله 17 شهریور تهران به دنیا آمد. علیدوستی فوتبالش را از محلات شروع کرد و پس از عضویت در باشگاه تهران جوان، در سال 1354 در لیگ ایران با پیراهن تیم دارایی به میدان رفت. علیدوستی حضور در تیم هایی مثل هما و کشاورز را هم تجربه کرد و بین سال های 1365/1366 در لیگ دو آلمان و در باشگاه زالرمو توپ زد و طی 30 بازی، 10 گل برای این تیم به ثمر رساند.علیدوستی در سال 1374، با تیم سایپا در مسابقات لیگ ایران حاضر شد و آخرین سال دوران فوتبالش را همراه با این تیم، با قهرمانی در لیگ فوتبال ایران رقم زد. او جزو معدود بازیکنان مطرحی بود که هیچگاه به عضویت تیم های محبوب سرخابی پایتخت در نیامد. قهرمانی در جام باشگاه های تهران با تیم هما و قهرمانی در لیگ ایران با تیم سایپا در سال های ۱۳۷۲ و ۱۳۷۳، همچنین قهرمانی در مسابقات مقدماتی المپیک مسکو از افتخارات وی محسوب می شود.
کریم باقری
کریم باقری در تاریخ ۱ اسفند ۱۳۵۲ در شهر تبریز متولد شد. باقری فوتبالش را از جوانان تراکتور آغاز کرد. او به سرعت به بزرگسالان تراکتور پیوست و بعد از بازی در تیم های کشاورز تهران و پرسپولیس، لژیونر شد و به تیم آرمینیا بیله فلد آلمان پیوست و 5 بازی برای این تیم انجام داد. باقری بعد از ۳ سال بازی در این تیم، به النصر امارات ملحق شد.باقری درسال ۲۰۰۰ با پیشنهاد تیم چارلتون اتلتیک رو به رو شد و به عضویت این تیم درآمد اما در چارلتون ققط ۱ بازی انجام داد و در پایان فصل انگلستان را به مقصد قطر ترک کرد. کریم بعد از ترک قطر در سال ۲۰۰۲ دوباره به عضویت پرسپولیس درآمد و تا پایان دوران بازی اش در این تیم توپ زد.
علی دایی
علی دایی در سال 1348 در اردبیل به دنیا آمد. دایی فوتبال خود را از استقلال اردبیل آغاز کرد. او پس از قبولی در دانشگاه صنعتی شریف و اقامت در تهران، به تیم تاکسیرانی تهران پیوست. دایی پس از آن، چهار سال در تیم بانک تجارت در مسابقات لیگ تهران به میدان رفت و از آنجا بود که مورد توجه مربیان وقت تیم های فوتبال قرار گرفت، برای اولین بار به تیم ملی دعوت شد. شهریار فوتبال ایران پس از آن به تیم پرسپولیس تهران پیوست و دوران فوتبال حرفهای خود را با بازی در جام آزادگان آغاز کرد. علی دایی 5 فصل موفق را در بوندس لیگا سپری کرد. او ابتدا در سال 1376 به آرمینیا بیله فلد پیوست و پس از یک فصل درخشش در این تیم با پیشنهاد تیم اول آلمان یعنی بایرن مونیخ رو به رو شد. علی دایی در بایرن مونیخ آمار 6 گل زده در 23 بازی را به ثبت رساند و بعد از یک فصل، توجه هرتابرلین را به خود جلب کرد. علی دایی بین سال های 78 تا 81 در هرتا عضویت داشت. د گل او به چلسی و میلان درلیگ قهرمانان اروپا از مهمترین گل های تاریخ باشگاه هرتا و تاریخ لژیونرهای ایرن محسوب می شود. علی دایی در سال 1387 با پیراهن سایپا در حالی که به عنوان مربی- بازیکن جام لیگ برتر را بالای سر خود برد، از فوتبال خداحافظی کرد.
خداداد عزیزی
خداداد عزیزی در تاریخ 1 تیر 1350 در فریمان به دنیا آمد. غزال تیزپای فوتبال ایران فوتبال حرفه ای را با تیم ابومسلم آغاز کرد، در سال 1371 برای گذراندن سربازی به فتح تهران پیوست و در برد 6-0 فتح مقابل پرسپولیس هت تریک کرد. در سال 1374 به بهمن پیوست و در سال بعد از آن به عنوان بازیکن کمکی برای پرسپولیس در جام باشگاه های آسیا بازی کرد و پس از درخشش در ترکیب تیم ملی ایران در جام ملت های آسیا 1996 و انتخاب به عنوان ارزشمندترین بازیکن این مسابقات و چندی بعد کسب عنوان بهترین بازیکن سال کنفدراسیون فوتبال آسیا، به تیم فوتبال کلن در دسته اول بوندس لیگا آلمان پیوست. عزیزی در سال 1997 به تیم منتخب آسیا دعوت شد تا در مقابل منتخب جهان قرار بگیرد. منتخب آسیا در این بازی پنج بر سه شکست خورد، اما عزیزی یکی از گل های آسیا را به ثمر رساند. خداداد تا سال 2000 در کلن بازی کرد و پس از آن یک فصل در سنخوزه ارث کوئیکز در امال اس لیگ حرفهای فوتبال آمریکای شمالی و یک فصل در النصر در لیگ امارات بازی کرد و در سال 1380 در بازگشت به ایران به تیم پاس تهران پیوست. عزیزی در سال 1384 برای تیم دسته اولی عقاب و در نیم فصل دوم لیگ 84/85 برای تیم راه آهن توپ زد و پس از آن از بازیکنی فوتبال خداحافظی کرد.
مهدی پاشازاده
مهدی پاشازاده پس از سپری کردن 6 فصل موفق در استقلال و بازی های درخشان به همراه تیم ملی ایران، توجه بایرن لوکوزن را در سال 1998 به خود جلب کرد. پاشا پس از سپری کردن یک فصل در بایرن لورکوزن و انجام 14 بازی در این تیم، اس سی فورتونا کلن پیوست و تا سال 200 برای این تین بازی کرد. پاشازاده بعد از آن دوباره به استقلال بازگشت و بعد از دو فصل راهی تیم های اتریشی نظیر راپیدوین شد.
داریوش یزدانی
داریوش یزدانی متولد 12 خرداد 1356 از شهر شیراز استو یزدانی فوتبالش را از همان شهر زادگاهش شروع کرد و با درخشش در برق شیراز و پیام مشهد به استقلال رسید. داریوش یزدانی با درخشش در استقلال توانست نامی برای خودش دست و پا کند و در سال 1998 با پیشنهاد تیم بایرن لورکوزن رو به رو شد. یزدانی یک فصل در بایرن لورکوزن توپ زد و بعد از آن دوباره به استقلال بازگشت. یزدانی سابقه بازی در بلژیک و امارات را هم دارد. آخرین باشگاه یزدانی لس آنجلس بلوز بود.
سرژیک تیموریان
سرژیک تیموریان متولد 8 خرداد 1353 در تهران است. سرژیک فوتبالش را از آرارات آغاز کرد و به سرعت به بزرگسالان این تیم راه پیدا کرد. سرژیک در از 1374 تا 1376 عضو تیم آرارات بود و با درخشش در این تیم به استقلال راه پیدا کرد. سرژیک در دقایقی پس از نخستین حضورش در زمین برای استقلال پشت ضربه پنالتی قرار گرفت که در گل کردن این پنالتی موفق نبود و توپ به تیر دروازه برخورد کرد. تیموریان در لیگ آزادگان 76/77 به همراه استقلال قهرمان شد. این بازیکن در 77/78 در لیگ آزادگان نیز حاضر بود. تیموریان یک بازی در جام باشگاه های آسیا 1998/1999 نیز برای استقلال انجام داد. سرژیک تیموریان در سال ۱۳۷۷ به تیم ماینس 05 آلمان پیوست و در آنجا همبازی یورگن کلوپ و سیروس دین محمدی بود. تیموریان 2 فصل 1999 و 2000 عضو باشگاه ماینتس در بوندس لیگا 2 بود و در مجموع در این 2 فصل 6 بار به میدان رفت.
سیروس دین محمدی
سیروس دین محمدی 11 تیر 1349 در تبریز متولد شد. او هم فوتبالش را در تراکتور شروع کرد و بعد گذراندن 5 فصل درخشان در این تیم راهی شهرداری تبریز شد. 1 فصل خوب در شهرداری تبریز موجب شد استقلال به این هافبک علاقه پیدا کند و این بازیکن را جذب کند. دین محمدی زننده تنها گل استقلال در فینال جام باشگاه های آسیا 1998 است. دین محمدی در سال 1999 توجه باشگاه ماینتس 05 آلمان را به خود جلب کرد. این هافبک ایرانی یک فصل در این تیم بود و همبازی نفراتی مانند کلوپ و سرژیک بود. دین محمدی پس از ماینتس، به استقلال بازگشت و در نهایت با پیراهین پگاه گیلان در سال 2005 از فوتبال خداحافظی کرد.
مهدی مهدوی کیا
مهدی مهدوی یکی از لژیونرهای موفق فوتبال ایران در آلمان است. مهدی مهدوی کیا به گفته خودش ورزش را از دو میدانی شروع کرد. شاید دلیل نفوذهای سریع و موشک وار مهدوی کیا همین استعدادش در دو میدانی باشد. مهدوی کیا اما رویای خود را در فوتبال و در زمین چمن می دید. بانک ملی برای مهدوی کیا سکوی پرتابی بود برای تبدیل شدن به یکی از بهترین لژیونرهای تاریخ ایران. مهدوی کیا در بانک ملی بیش از 100 گل به ثمر رساند تا توجه پرسپولیس را به خود جلب کند. مثل خیلی از لژیونرهای دیگر با حضور در یکی از دو تیم بزرگ پایتخت مطرح شد. مهدوی کیا 4 فصل قابل قبول را در پرسپولیس گدراند به طوری که با پیشنهادهای خارجی مواجه شد. بوخوم آلمان پیشنهاد جذب قرضی مهدی مهدوی کیای جوان را به باشگاه پرسپولیس ارائه داد و اینگونه آلمان و مهدوی کیا به هم رسیدند! مهدوی کیای جوان از همان ابتدا اصل بقا را خوب بلد بود و توانست هشت سال در یکی از ریشه دارترین تیم های آلمان نقش یک مهره کلیدی را بازی کند. موشک ایرانی رابطه عمیقی با خطوط طولی زمین استادیوم فولکسپارک به دست آورده بود. شاید اگر مهدوی کیا را در ذهن خودمان با لباس هامبورگ تصور کنیم، ناگهان حملات نیش دار او را به دروازه بانوی پیر به خاطر می آوریم. مهدوی کیا به قدری در بازی هامبورگ و یوونتوس درخشید که به مهره ثابت تیم آلمانی تبدیل شد. ملی پوش سابق کشورمان بعد از انجام 208 بازی برای هامبورگ، علی رغم میل باطنی خود و با نظر توماس دال از تیم کنار گذاشته شد و در سال 2007 به آینتراخت فرانکفورت پیوست. مهدوی کیا در طی حضور بیش از یک دهه ای خود در فوتبال آلمان و با ثمر رساندن 26 گل سرانجام راهی ایران شد تا سال های پایانی بازی اش را در کشور خودش به سرانجام برساند.
علی موسوی
علی موسوی مهاجم سال های نه چندان دور تیم ملی ایران در خرمشهر به دنیا آمد. فوتبال علی موسوی از پاس تهران شروع شد. علی کله بعد از گذراندن 2 فصل در این تیم راهی استقلال تهران شد. یک فصل حضور در استقلال باعث شد تا تیم های آلمانی پیشنهادات برای جذبش را شروع کنند. علی موسوی در سال 1999 به فورتونا کلن پیوست و در 24 بازی، 6 گل برای این تیم به ثمر رساند. او بعد از این تیم، برای بایرن لورکوزن هم بازی کرد. علی کله در سال 2000 دوباره به استقلال بازگشت و تا سال 2003 در این تیم بود.
وحید هاشمیان
وحید هاشمیان فوتبال خود را از تیم فتح شروع کرد و با عملکرد درخشانش، مورد توجه تیم دسته یکی پاس تهران قرار گرفت. دومین نگاه ویژه را منصور پورحیدری مربی وقت تیم ملی به وحید هاشمیان داشت. پورحیدری هاشمیان جوان را به تیم ملی دعوت کرد و دوران حرفه ای هاشمیان به طور جدی درفوتبال آغاز شد. هاشمیان با قبول پیشنهاد هامبورگ در سن 22 سالگی، یکی از جوانترین لژیونرهایی شد که به فوتبال آلمان می رود. هاشمیان آن طور که باید نتوانست در هامبورگ بدرخشد و بعد از یک سال بازی برای این تیم، به عنوان بازیکن آزاد به بوخوم پیوست. بوخوم به همراه هاشمیان توانست به بوندسلیگا صعود کند. هلی کوپتر ایران همراه بوخوم به بوندسلیگا صعود کرد و در همان فصل با قرار گرفتن در رده پنجم بوندسلیگا، به جام یوفا راه پیدا کرد. اما وحید هاشمیان با پیشنهاد وسوسه انگیز بایرن مونیخ روبرو شد و نتوانست به آن نه بگوید. هاشمیان راهی بایرن شد تا شاید بتواند درخشش را در تیم اول آلمان نیز ادامه دهد. به او تنها 9 بازی فرصت داده شد و هاشمیان نتوانست عملکرد قبلی خود را در بایرن نیز تکرار کند. این پایان کار وحید هاشمیان در فوتبال آلمان نبود. وحید هاشمیان طی سه فصل در 80 بازی برای هانوفر به میدان رفت و یک از مهره های ثابت این تیم در بوندسلیگا بود. پس از گذراندن سه فصل نسبتا خوب در هانوفر دوباره به عنوان بازیکن آزاد به خانه قبلی خود یعنی بوخوم برگشت. هاشمیان در دو مقطع برای بوخوم، بیش از 120 بازی انجام داد همچنین یکی از بهترین لژیونرهای تاریخ بوخوم لقب گرفت. وحید هاشمیان یکی از ماندگارترین بازیکنان ایرانی شاغل در لیگ اروپا بود که تا سال های آخر حضورش در آلمان همیشه کیفیت خوبش را حفظ کرد. هاشمیان پس از گذراندن یک دوره 11 ساله در فوتبال آلمان سرانجام به ایران بازگشت و سرانجام در 36 سالگی با پیراهن پرسپولیس از فوتبال خداحافظی کرد. هاشمیان هم اکنون دستیار اسکوچیچ در تیم ملی ایران است.
علیرضا منصوریان
علیرضا منصوریان 11 آذر 1350 در تهان به دنیا آمد. منصوریان فوتبال را به صورت رسمی و از سال 1366 در تیم بنیاد شهید تهران آغاز کرد و بعد از 2 فصل بازی در این تیم برای گذراندن خدمت سربازی در سال 1370 به تیم فجر سپاه تهران پیوست. پس از پایان خدمت سربازی و به دلیل درخشش در تیم فجر سپاه، در سال 1372 راهی تیم تازه تاسیس و متمول پارس خودرو شد. او بعد زا بازی در پارس خوردو راهی استقلال شد و بعد از استقلالی شدن به سرعت لژیونر شد. علیرضا منصوریان در سه مقطع برای استقلال بازی کرد و به یکی از چهره های محبوب آبی پوشان تبدیل شد. این هافک سابق تیم ملی و استقلالسابقه بازی برای تیم سنت پائولی را در کارنامه اش دارد. او در طی دو فصل، 15 بازی برای این تیم انجام داد. علیرضا منصوریان در حال حاضر سرمربی تیم آلومینیوم اراک است.
رسول خطیبی
رسول خطیبی متولد 31 شهریور 1357 در تبریز اس. خطیبی فوتبالش را از جوانان ماشین سازی شروع کرد و بعد از 3 سال حضور ر این تیم، به بزگسالان آذربایجان پیوست. خطیبی بعد از یک دوره بازی کردن برای این تیم و پاس تهران، با پیشنهاد هامبورگ رو به رو شد و در سال 1999 راهی آلمان شد. خطیبی در این تیم همبازی وحید هاشمیان دیگر لژیونر کشورمان شد اما آن چنان فرصت بازی در این تیم را پیدا نکرد و با 4 بازی، این تیم را ترک و به ایران بازگشت. خطیبی در نهایت در سال 2013 با پیراهن گسترش فولاد تبریز از فوتبال خداحافظی کرد. خطیبی در حال حاضر سرمربی تی تی های تبریز است.
محرم نویدکیا
نویدکیا فوتبال خود را از تیم سپاهان آغاز کرد. او در سال 1377 توسط مهدی مناجاتی به تیم بزرگسالان سپاهان آمد و در نیم فصل دوم1379، حمید ندیمیان برای اولین بار او را در ترکیب فیکس تیم قرار داد. در سال 1381 پس از قهرمانی تیم ملی امید در بازی های آسیایی که نویدکیا در ترکیب آن فیکس بازی میکرد و بازگشتش از بوسان با وجود اینکه از همه هم تیمی هایش جوان تر بود، با پیشنهاد آرمناک پطروسیان، لئون استپانیان و مجید بصیرت و با رضایت فرهاد کاظمی بازوبند کاپیتانی تیم به عنوان هدیه به او داده شد. نویدکیا تا سال ۱1381 در پست هافبک دفاعی بازی می کرد اما در این سال به پیشنهاد فرهاد کاظمی مربی وقت تیم سپاهان، او پست خود را از هافبک دفاعی به هافبک هجومی تغییر داد.محرم در سال 1383 به باشگاه بوخوم پیوست. در ماه های اول حضورش در بوخوم درخشش خوبی داشت ولی بعدها با مصدومیت های همیشگی خودش روبرو شد و کم کم جایگاه خود را در ترکیب از دست داد و در اواخر سال 1384 به مدت چند ماه و قرضی به باشگاه سپاهان بازگشت و در اول فصل بعد قراردادش را دائمی کرد. نویدکیا در دومین دوره لیگ برتر برای نخستینبار قهرمانی با سپاهان را تجربه کرد و به عنوان جوان ترین کاپیتان لیگ جام قهرمانی را بالای سر برد. محرم هم اکنون سرمربی سپاهان است و نتایج درخشانی هم در لیگ بیستم با این تیم به دست آورده است.
علی کریمی
علی کریمی فوتبال حرفه ای خود را در سال 1375 با فتح در لیگ دسته دوم فوتبال ایران آغاز کرد و پس از 2 سال به پرسپولیس پیوست، جایی که در 3 فصل بازی موفق به 2 بار قهرمانی در لیگ و یک بار قهرمانی در جام حذفی شد و هم زمان با تیم ملی، در بازی های آسیایی 1998 بانکوک مدال طلا را به گردن آویخت. کریمی در سال 1380 به الاهلی دبی منتقل شد که در فصل 2002/2003 ، به عنوان «بهترین بازیکن خارجی لیگ برتر فوتبال امارات» انتخاب شد و در فصل 2003/2004، عنوان «آقای گل لیگ برتر فوتبال امارات» و «مرد سال فوتبال امارات» را کسب کرد. کریمی با تیم ملی ایران در جام ملت های آسیا 2004 مقام سوم را کسب کرد و هم زمان به عنوان آقای گلی این مسابقات (مشترکاً با علاء حبیل از بحرین) دست یافت. او در همین سال (2004) جایزه «مرد سال فوتبال آسیا» را از کنفدراسیون فوتبال آسیا دریافت کرد. در سال 2005 (1384)، جادوگر به باشگاه بایرن مونیخ در بوندس لیگای آلمان پیوست و در 2 سال حضورش در این باشگاه ضمن انجام 42 بازی رسمی، قهرمانی جام حذفی و لیگ را هرکدام یک بار تجربه کرد. او همچنین در جام جهانی ۲2006 با ایران حاضر بود و در جام ملت های آسیا 2007 نیز بازی کرد. کریمی پس از آن به القطر در لیگ ستارگان قطر رفت و پس از یک سال به پرسپولیس در لیگ برتر برگشت که حضورش در این تیم یک سال ادامه داشت. کریمی بازی در ایران را با 1/5 فصل حضور در استیل آذین ادامه داد و در نیم فصل دوم 2010/2011 عضو شالکه در بوندس لیگا بود که قهرمانی جام حذفی آلمان را برای بار دوم کسب کرد. علی کریمی دوباره به پرسپولیس بازگشت تا سومین دوره حضور خود را با این باشگاه تجربه کند. پس از ۲ فصل بازی، علی کریمی به باشگاه تراکتور پیوست و آخرین فصل دوران بازیگری خود را با قهرمانی در جام حذفی پایان داد.
فریدون زندی
فریدن زندی متولد شهر امدن در آلمان غربی است. زندی سابقه 2 فصل حضور در فرایبورگ و 2 فصل هم در کایزرسلاترن را در کارنامه اش دارد. زندی از اواخر سال 2004 و پس از درخواست مقامات فدراسیون به تیم ملی فوتبال ایران پیوست. او پیش از این برای تیم ملی فوتبال ایران زیر 21 سال آلمان بازی کرده بود. زندی نخستین بار در زمان برانکو ایوانکوویچ به تیم ملی ایران دعوت شد. اولین بازی ملی خود را در مقابل تیم ملی بحرین انجام داد و اولین گل ملی خود را در برابر آذربایجان به ثمر رساند. زندی سابقه بازی در باشگاههای آلمان و قبرس را دارد. فریدون زندی در سال 1388 به باشگاه استیل آذین پیوست و دو فصل برای این تیم توپ زد. پس از سقوط این تیم به دسته یک، او از این تیم جدا شد و به استقلال پیوست. شروع فصل برای زندی با مصدومیت همراه بود ولی در تاریخ 30 مهر 1390 اولین بازی خود برای استقلال را در برابر ذوب آهن انجام داد. وزندی در این فصل با تیم استقلال به قهرمانی جام حذفی رسید. این بازیکن فصل بعد را نیز با استقلال شروع کرد ولی پس از پایان هفته دهم از این تیم جدا شد و در تاریخ 1 اکتبر 2012 رسماً به تیم الاهلی قطر رفت. او با پیراهن این تیم قطری از فوتبال خداحافظی کرد. زندی هم اکنون در تیم دینامو درسدن به عنوان دستیار در حال فعالیت است.
احسان حاج صفی
احسان حاج صفی متولد 6 اسفند 1368 در کاشان است. کاپیتان فعلی تیم ملی ایران، فوتبال خود را از جوانان سپاهان نوین اصفهان و سپاهان شروع کرد.او پس از یک دوره بازی کردن به صورت قرضی برای تراکتور با پیشنهاد اف سی وی فرانکفورت آلمان رو به رو شد. حاج صفی یک فصل در این تیم گذراند و 27 بازی رسمی با پیراهن این تیم انجام داد. احسان حاج صفی نیم فصل لیگ بیستم عضو تیم تراکتور بود و در حال حاضر پیراهن اولین باشگاهش، سپاهان را بر تن می کند.
اشکان دژاگه
اشکان دژاگه فوتبالیست ایرانی - آلمانی متولد 14 تیر 1365 در تهران است. دژاگه فوتبالش را از آلمان آغاز کرد او در ابتدا در هرتابرلین ب بازی می کرد و پس از یک فصل به تیم اصلی اضافه شد و در بوندس لیگا توپ می زد. اشکان پس از هرتابرلین مدتی هم در وولفسورگ بازی کرد و در سال 2012 با پیشنهاد فولام انگلستان رو به رو شد. این بازیکن پس از 3 فصل بازی در تیم العربی، دوباره با پیشنهاد یک تیم انگلیسی دیگر مواجه شد. این بار ناتینگهام فارست خواهان جذب دژاگه شده بود اما دژاگه در این تیم نتوانست درخششی داشته باشد و تنها یک بار برای ناتینگهام به میدان رفت. اشکان دژاگه در حال حاضر در تیم تراکتور تبریز بازی می کند.