به گزارش طرفداری، سال هاست نام مریم سلطانی را در رقابت های آسیایی و جهانی می شنویم، ورزشکار پارالمپیکی دو و میدانی ایران که تاکنون توانسته عناوین متعددی به دست بیاورد و با بالا بردن پرچم کشورمان افتخارآفرینی کند. او از جمله ورزشکارانی بود که خود را به بازی های پارالمپیک ریو رساند و در نهایت توانست در رشته پرتاب نیزه به عنوان هفتمی رقابت ها دست پیدا کند اما با توجه به اتفاقاتی که در روزهای اخیر افتاده انگار دیگر نباید امیدوار به یک تلاش دیگر از سوی سلطانی در رقابت های پارالمپیک بعدی باشیم!
ورزشکاران تیم ملی دو و میدانی پارالمپیک ایران برای کسب سهمیه پارالمپیک توکیو باید راهی رقابت های جهانی امارات شوند تا بتوانند با حضور در این رقابت ها برای کسب سهمیه تلاش کنند و در ادامه مجوز ورود به پارالمپیک توکیو را دریافت کنند. این موضوع اما از جایی ناراحت کننده می شود که شایعه شده از فدراسیون معلولان و جانبازان به سلطانی (ملی پوش پرتاب وزنه) گفته شده که او برای حضور در این رقابت ها باید مبلغ 45 میلیون تومان مربوط به هزینه این سفر را خودش پرداخت کند. رقم بالایی که انتظار می رفت حضور این ورزشکار را رقابت های جهانی دچار چالش کند و این اتفاق هم پس از ناتوانی او در به دست آوردن پول مورد نظر از طریق جذب اسپانسر شخصی، افتاد.
شنیده می شود سلطانی در مقابل درخواست فدراسیون، پیش از این عنوان کرده که به لحاظ استطاعت مالی نمی تواند مبلغ مورد نظر را تهیه کند اما در سوی دیگر و در پاسخ به این ورزشکار به او اولتیماتوم داده شده تا فردا(چهارشنبه) اقدام به پرداخت مبلغ 45 میلیون تومانی کند تا بتواند پا به بازی های جهانی بگذارد و در غیر این صورت به صورت خودکار نام او از لیست ورزشکاران اعزامی به رقابت های جهانی امارات خط خواهد خورد!
درباره این اتفاق اما مهم ترین نکته ای که به ذهن می رسد به احتمال فراوان عدم اطلاع رییس کمیته پارالمپیک است! آنهایی که روحیات خسروی وفا را می شناسند خوب می دانند رییس پارالمپیک همیشه حامی ورزشکاران جانباز و معلول بوده است. این نظریه در حالی مطرح می شود که پیش از این بارها مشکلات ورزشکاران معلول و جانباز از سوی خسروی وفا برطرف شده است و تقریبا امکانی وجود نداشت که ورزشکاری برای حضور در رقابت های داخلی، جهانی و ... و حتی در تهیه ابزار تمرینات و ... دچار مشکل شود و از سوی رئیس فدراسیون قدمی برای حل شدن آنها برداشته نشود و به همین دلیل با توجه به رو به پایان بودن مهلت این ورزشکار مدال آور، انتظار می رود تا خسروی وفا بتواند به رفع مشکل مورد نظر اقدام کند. باور کردنی نیست در فدراسیونی که محمود خسروی وفا رییس آن است، از ورزشکار بابت اعزام به رقابتهای کسب سهمیه پول خواسته باشند. شاید موضوع در حد معرفی اسپانسر برای کم کردن هزینه ها باشد چرا که کمیته ملی پارالمپیک همیشه گرفتار کمبود بودجه بوده است.
نکته جالبی هم که درباره این سفر شنیده می شود از تیم هفت نفره پارالمپیک ایران، تنها یک نفر یعنی مریم سلطانی از سفر احتمالی باز خواهد ماند چرا که هر شش ورزشکاری که تصیم به رفتن به این مسابقات دارند گویا مبلغ مورد نظر را از طریق اسپانسر پرداخت کرده اند! سلطانی هم در تلاش بود از طریق اسپانسر این مبلغ را فراهم کند که گویا موفق به انجام این کار نشد و اگر تا فردا نتواند اسپانسری پیدا کند که هزینه سفرش را بپردازد، شانس کسب سهمیه را از دست می دهد.
به هر ترتیب انتظار می رود تا شرایط برای اعزام مریم سلطانی مهیا شود و یکی از شانس های مسلم دریافت سهمیه حضور در پارالمپیک توکیو از سوی ایران، از بین نرود به خصوص اینکه آخرین رکورد این ورزشکار در حال حاضر او را نفر دوم در جدول رکوردداران دنیا قرار می دهد. حیف است نفر دوم جهان (مطابق رکورد فعلی اش) فقط به این دلیل که نتوانسته هزینه اعزام را جور کند، نتواند به رقابتهای جهانی برود و شانس کسب سهمیه پارالمپیک توکیو را از دست بدهد. البته گویا تنها سلطانی گرفتار این مشکل نشده و برخی ورزشکاران نابینا و کم بینا هم به خاطر کمبود بودجه، نبود اسپانسر و ناتوانی مالی در خطر حذف از رقابتهای کسب سهمیه هستند.
این درست که ورزش جانبازان و معلولین با کمبود بودجه مواجه است ولی از مسئولان توقع داریم هوای ورزشکاران پارالمپیکی را داشته باشند. ورزش می تواند شور زندگی را در این ورزشکاران که قهرمانان واقعی هستند بیشتر کند. آنها همین که محدودیت ها را شکست داده اند و ورزش می کنند نیاز به حمایت دارند. تردید نداریم محمود خسروی وفا، مدیر موفق ورزش که همیشه حامی ورزشکاران پارالمپیکی بوده حتما راهی برای حل این مشکل پیدا می کند.
خوشبختانه گویا دکتر صالحی امیری، رییس کمیته ملی المپیک نیز در تماس هایی که با مسئولان داشته از آنها خواسته موانع موجود بر سر راه ورزشکاران جانباز و معلول را برطرف کنند. گویا رییس کمیته ملی المپیک امروز در گفتگو با شروین اسبقیان، مظلومی و مسئولان فدراسیون های جانیازان و معلولین و نابینایان و کم بینایان خواهان همکاری و حمایت بیشتر از ورزشکاران پارالمپیکی شده است. هنوز هم می توان امیدوار بود روزنه ای برای اعزام تیم کامل ورزشکاران پارالمپیکی (چه پرتابگران و دوومیدانی کارانی که باید به امارات بروند و چه ورزشکاران نابینا و کم بینا که به دلیل داشتن همراه در تهیه مخارج سفر و اعزام به رقابتهای کسب سهمیه دچار مشکل شده اند) باز شود.