"ما تیم شیاطین هستیم، رنگ های ما قرمز به مانند آتش و سیاه برای فراخوانی ترس در حریفانمان است"
هربرت کیلپین، اولین کاپیتان تاریخ تیم
|
هوادارن پرشور میلان
در 13ام دسامبر سال 1899 دو انگلیسی اهل ناتینگهام به نامهای آلفرد ادواردز و هربرت کلیپین باشگاه فوتبال و کریکتی تاسیس کردند و به دلیل تلفظشان به جای میلانو آن را آث میلان نام گذاری کردند. میلان انگلیسی ها شروع خوبی داشت و موفق شد ابتدا در سال 1901 و سپس در سالهای 1906 و 1907 قهرمانی ایتالیا را جشن بگیرد.
تولد برادر نه چندان دوست داشتنی...
برادران بارسی در دربی شهر میلان
در سال 1908 میان سران باشگاه اختلافی بر سر جذب بازیکنان خارجی افتاد و گروهی که اعتقاد به برابری و برادری و جذب بازیکنان خارجی داشتند جدا شده و باشگاهی جدید به نام اینترنازیوناله به معنای بین المللی تاسیس کردند و از آن پس جدال همیشگی آغاز شد؛ اما این تمام قصه نبود؛ بعد از شکافی که درون باشگاه باز شد افت میلان آغاز شد و تا سال 1950 موفق به کسب عنوان قهرمانی ایتالیا نشد.
میلان بر بام اروپا
میلان سال 1963
میلان اولین بار سال 1958 به فینال جام باشگاه های اروپا رسید و در حالی که در طول بازی 2 بار از رئال مادرید پیش افتاد بازی را با نتیجه 3-2 واگذار کرد تا انتظارات برای اولین عنوان اروپایی بیش از پیش شود.
جام باشگاه های اروپا در دستان چزاره مالدینی
اما در اوایل دهه 60 میلادی با روی کار آمدن نرئو روکو اوضاع تغییر کرد و در سال 1963 میلان با شکست بنفیکا در فینال برای اولین بار فاتح جام باشگاه های اروپا شد و در ادامه در سال 1968 با شکست هامبورگ فاتح جام در جام اروپا و در سال 1969 نیز برای دومین بار فاتح اروپا شد؛ سال بعد میلان باز هم قهرمان جام در جام اروپا شد تا روکو موفق ترین سرمربی میلان لقب بگیرد.
بازنشستگی ریورا و سقوط آزاد میلان
جیانی ریورا در سال 1967
در دوران اوج میلان نمیشد از تاثیر جیانی ریورا چشم پوشی کرد؛ سومین گلزن برتر تاریخ میلان که جوان ترین آن ها نیز هست تاثیر بسزایی در آن قهرمانی ها داشت.
پسر طلایی میلان و رقیب همیشگی ماتزولا در پیراهن آتزوری که توپ طلای سال 1969 را نیز به خود اختصاص داده بود حسابی میلان را به خود وابسته کرده بود؛طوری که پس از بازنشسنگی او دوره افت میلان آغاز شد و پس از فاش شدن قضیه توتونرو میلان به اتهام شرطبندی به سری ب سقوط کرد.
اما میلان قصه ما ناامید نشد و با دانته تمام طبقات دورخ را تجربه کرد و مجددا در سال 1981 به سری آ بازگشت ولی این بازگشت دوام زیادی نداشت و گویا مشکل جدی تر از این ها بود.
شوالیه قرمز و مشکی برمیخیزد
سیلویو برلوسکنی و آغاز عصری جدید
در سال 1986 یکی از مهم ترین اتفاقات تاریخ میلان رخ داد؛ سیلویو برلوسکنی، سیاست مدار و سرمایه دار ایتالیایی میلان را خریداری کرد.
مالک امپراطوری بزرگ رسانه ای در ایتالیا و همچنین ثروتمند ترین سیاست مدار دنیا یکی از تاثیر گذار ترین افراد در تاریخ میلان است؛ وی با روی کار آوردن آریگو ساکی به عنوان سرمربی و به خدمت گیری مثلث معروف هلندی میلان عصر باشکوهی را در میلان آغاز کرد؛این عصر باشکوه با فابیو کاپلو ادامه یافت و 12 جام را به همراه داشت.
مثلث هلندی میلان
میلان در قرن 21؛از عرش به فرش
جام لیگ قهرمانان اروپا در دستان پائولو مالدینی سال 2003
میلان در اولین دههٔ قرن، یکی از قدرتمندترین باشگاههای اروپا و جهان بود و در فاصلهٔ سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ سه بار به فینال اروپا راه یافت.
در سال 2003 در یک فینال تمام ایتالیایی موفق به شکست یوونتوس شد و برای ششمین بار فاتح اروپا شد و در سال 2004 در مرحله یک چهارم نهایی مغلوب آن لاکرونیای شگفت انگیز شد و از دور مسابقات کنار رفت.
سال 2005 یکی از به یاد ماندنی ترین شب ها برای فوتبال و یکی از تلخ ترین ها برای میلان رقم خورد؛ جایی که میلان برنده با نتیجه 3-0 به رختکن رفت ولی به شکلی معجزه وار در نیمه دوم سه گل دریافت کرد و در ضربات پنالتی قافیه را باخت.
در سال 2006، سال طلایی فوتبال ایتالیا در نیمه نهایی با حداقل اختلاف ممکن مغلوب بارسلونا شد تا شکست در فینال سال پیش تلخ تر از همیشه شود.
فصل 2006/7 اما عجیب آغاز شد؛ در فصل ۰۶–۲۰۰۵، در پی تخلفات مربوط به تعیین داوران مسابقات سری آ، کمیته انضباطی رأی به کسر ۱۵ امتیاز در شروع فصل ۰۷–۲۰۰۶ و عدم حضور این تیم در لیگ قهرمانان اروپا را صادر کرد که این حکم بعد از بازنگری، به کسر هشت امتیاز و حضور در مرحله پلی آف لیگ قهرمانان اروپا، کاهش پیدا کرد؛ در ادامه میلان در فینال آن فصل انتقام خود را از لیورپول گرفت تا آخرین عنوان اروپایی خود تا به الان را کسب نماید.
آندری شوچنکو پس از فاجعه استانبول
در سال 2008 اما علی رغم نقل و انتقالات پر سر و صدا میلان کاری از پیش نبرد؛در پایان فصل پایین تر رقیبان سنتی یعنی اینتر و یوونتوس در رده سوم جای گرفت و در مرحله یک هشتم نهایی اروپا به کار خود پایان داد.
در پایان فصل اسطوره باشگاه، فرزند حقیقی میلان پائولو مالدینی برای همیشه از فوتبال خداحافظی کرد و کاکا ستاره تیم به رئال مادرید پیوست؛ همچنین کارلو آنجلوتی پس از 8 سال همکاری و کسب 8 جام از میلان جدا شد و به چلسی پیوست.
مالدینی ، برلوسکنی و آنجلوتی سال 2008
در فصل ۱۱–۲۰۱۰ باشگاه با به خدمت گرفتن ماسیمیلیانو آلگری به عنوان سر مربی و جذب بازیکنانی چون زلاتان ابراهیموویچ، روبینیو، کوین پرنس بواتنگ، آنتونیو کاسانو و مارک فن بومل موفق به کسب هجدهمین قهرمانی در سری آ گردید. در پایان این فصل آندرهآ پیرلو پس از ده سال میلان را به قصد پیوستن به رقیب دیرینه یوونتوس ترک کرد.
فصل ۱۲–۲۰۱۱ را میلان در جایگاه دوم به پایان رساند و در انتهای فصل شاهد خداحافظی و خروج ستارگانی چون الساندرو نستا، فیلیپو اینزاگی، جیانلوکا زامبروتا، جنارو گتوسو، مارک فن بومل، کلارنس سیدورف، تیاگو سیلوا، زلاتان ابراهیمویچ و تغییر کامل نسل طلایی بود.
مالدینی، مردی برای تمام دوران ها
مدیریت نالایق، فیر پلی مالی و هزاران دلیل ناگفته دیگر میلان را حدود 10 سال به افتی شدید دچار کرده اند اما حال همان پسر با چشم های جذاب که با جان و دل میدوید، همان پسری که همه میگفتند به خاطر حضور پدرش به تیم آمده معشوقه اش را از باتلاق درآورده هست و تا به اینجای فصل میلان هنوز متحمل شکستی نشده.