با عقب نشینی وزیر ورزش از مواضع اولیه اش و خروج وزیر و معاون وزارتخانه از مجمع فدراسیون فوتبال، اینگونه به نظر می رسید که فیفا هم قدمی عقب می گذارد و تعریف نهاد عمومی غیر دولتی را می پذیرد اما فدراسیون جهانی فوتبال همچنان روی مواضع خود اصرار دارد.
به گزارش طرفداری، در رفت و برگشت های اساسنامه میان تهران و زوریخ، مسعود سلطانی فر برای جلوگیری از تعلیق فوتبال ایران از حق طبعیی وزارت ورزش گذشت و پذیرفت خودش و معاون وزیر در مجمع فدراسیون فوتبال حق رای نداشته باشند. اما فیفا به این هم قانع نشد و اصرار کرد فدراسیون فوتبال ایران تعریف نهاد عمومی غیر دولتی را به نهاد مستقل خصوصی تبدیل کند.
بعد از چند مرحله رایزنی بی فایده با فیفا، وزارت ورزش این بار با دولت وارد مذاکره شد و دولت را هم مجاب کرد برای جلوگیری از ایجاد تنش میان فدراسیون فوتبال ایران و فیفا، قاعده جهانی را بپذیرد و با تغییر تعریف ماهیت فدراسیون فوتبال موافقت کند. دولت نیز پذیرفت و فدراسیون فوتبال در اساسنامه اش همان که فیفا می خواست را نوشت؛ نهاد مستقل خصوصی یا به زبان ساده تر همان سازمان مردم نهاد...
اما حالا این تغییر باید برای تصویب به مجلس شورای اسلامی برود. طبق قوانین تا به حال تشکیلات ورزشی ما درست مثل کمیته ملی المپیک نهاد عمومی غیر دولتی بوده اند و این برای اولین بار است که یک فدراسیون ورزشی تعریف نهاد عمومی غیر دولتی را به سازمان مردم نهاد یا همان نهاد مستقل خصوصی تبدیل می کند.
این تبدیل اگر مورد پذیرش مجلس قرار نگیرد، فدراسیون فوتبال ایران تعلیق می شود. فیفا این را بدون تعارف به وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال و کمیته ملی المپیک اعلام کرده است. آنها می گویند ایران یکی از دویست و چند عضو فدراسیون جهانی فوتبال است و اساسنامه اش باید دقیق مثل سایر اعضا باشد.
خلاف آنچه در ایران برخی منابع خبری ادعا می کنند، این دیگر مثل ماجرای تخلف های دیگر نیست که فدراسیون جهانی کمیته انتقالی تشکیل بدهد و اصلاح امور را به یک کمیته انتقالی متشکل از 3 نماینده خودش و 3 نماینده ایران بسپارد. در این موضوع، فیفا اصلا با فدراسیون های عضو تعریف ندارد. اولین شرط برای فیفا حفظ استقلال فدراسیون هاست. علی کفاشیان هم اخیرا تاکید کرده اگر مجلس نپذیرد فدراسیون فوتبال طبق خواسته فیفا یک سازمان مردم نهاد و مستقل باشد، در خطر تعلیق قرار می گیریم.
حالا توپ در زمین مجلس است. آیا مجلس تغییرات اساسنامه را که مورد تایید دولت قرار گرفته، تصویب می کند؟ فدراسیون فوتبال اساسنامه اش را قبل از تصویب مجلس برای فیفا ارسال کرده و مدعی شده از این پس به عنوان نهاد مستقل خصوصی فعالیت خواهد کرد و بلافاصله هم با برگزاری مجمع، اساسنامه جدید را مصوب کرد اما این اساسنامه طبق روال همیشگی و مطابق قوانین داخلی ایران باید از طریق دولت به مجلس برود و آن جا هم تایید شود.
بیشتر بخوانید:
چرا مهدی تاج در مجمع فدراسیون فوتبال شرکت کرد؟
اعضای کمیته انتخاباتی مجمع فدراسیون فوتبال معرفی شدند
اساسنامه فدراسیون فوتبال با 70 رای از سوی مجمع تصویب شد