به گزارش طرفداری/ تیم های آلمان و اسپانیا برای حضور در جمع چهار تیم برتر سطح A رقابت های لیگ ملت های اروپا دیشب به مصاف یکدیگر رفتند، ماتادورها برای صعود نیاز به برد داشتند و ژرمن ها در صورت شکست نخوردن و حتی کسب یک امتیاز از خاک اسپانیا به مرحله نهایی رقابت ها صعود می کردند، اما این شاگردان انریکه بودند که موفق شدند شکست سنگینی را به پسران یواخیم لوو تحمیل کنند و آن ها را با شش گل بدرقه کردند.
با ادامه این روند اسپانیا می تواند در مسابقات یورو ۲۰۲۰ عنوان قهرمانی را به دست آورد و نه تنها دور از ذهن نیست، بلکه بسیار محتمل است.
مسابقه دیشب نکات فنی بسیاری داشت که مرور آن ها خالی از لطف نیست...
اسپانیا
ماتادورها با علم اینکه برای صعود به مرحله نهایی رقابتها نیاز به برد در خانه دارند پا به میدان گذاشتند، در ابتدای بازی کانالس هافبک لاروخا با مصدومیت مواجه شد و جای خود را به فابیان رویز داد، این تعویض نقطه عطف بازی بود.
زوج فابیان رویز و رودری به قدری خوب و مسلط کار کردند که هافبک های نامدار مانشافت نظیر ایلکای گوندوگان و تونی کروس، قادر به تجزیه و تحلیل آن چه که در میدان اتفاق می افتاد نبودند.
از نکات مثبت فنی لاروخا می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
▪︎حملات برق آسا و انتقال سریع توپ بین بازیکنان و تنوع در طرح ریزی حملات.
▪︎کمترین میزان از دست دادن توپ و اعمال فشار همه جانبه برای بازپس گیری توپ.
▪︎دفاع منطقه ای بسیار هوشمندانه و عالی و حضور اکثر نفرات در مواقع دفاع و حمله.
▪︎بازی روان، زیبا و شناور تیمی و عدم تکیه بر حرکات انفرادی.
▪︎دوندگی بی امان فران تورس و دنی اولمو و فشار بر روی مدافعین آلمان.
▪︎دوندگی و فضاسازی و حضور در فضای خالی بین مدافعین و لایه های سست دفاعی آلمان توسط آلوارو موراتا؛ به حرکت او روی گل اول نگاه کنید! مکث او برای پرش و فریب مدافع مستقیم که باعث شد گمان کند موراتا قصد بلند شدن و ضربه زدن ندارد و او را رها کرد و به محض رسیدن توپ موراتا از زمین کنده شد و توپ را درون دروازه مانوئل نویر قرار داد.
▪︎روحیه بالای بازیکنان و ارائه یک نمایش با اعتماد به نفس بالا که به وضوح در بازیکنانی نظیر فران تورس، آلوارو موراتا، فابیان رویز و دنی اولمو مشاهده می شد.
▪︎بازی تحت مالکیت بالای توپ و گگن پرسینگ خستگی ناپذیر.
▪︎رودری، چرخ دنده میان میدان لاروخا؛ چرخش ها و بازیگردانی عالی و نظم دادن به ریتم تیمی ماتادورها و خارج کردن تیم از زیر فشار حریف برای بازپس گیری توپ.
▪︎هماهنگی فوق العاده بازیکنان اسپانیا و بازی تک ضرب و مبتنی بر سرعت و پیدا کردن یکدیگر به صورت چشم بسته در زمین.
▪︎فشار بی امان خط حمله و خط هافبک لاروخا در یک سوم دفاعی ژرمن ها که حتی اجازه رسیدن حریف را به زمین خود ندادند و آن ها را مجبور به ارسال های بلند از زمین خودی کرده بود و بالطبع ضریب اشتباه آلمان ها بالا رفت.
▪︎عملکرد بی نقص زوج رویز، رودری که میانه میدان را قبضه کرده بودند و به خوبی مکمل یکدیگر بودند.
▪︎درخشش گایا در سمت چپ میدان و دوندگی خستگی ناپذیر و فشار بر روی سانه که کاملا باعث از کار افتادن این وینگر توانمند آلمان ها شده بود.
▪︎بازیگردانی، فشار بی امان، دوندگی، جابهجایی و تحرک مداوم کوکه.
تنها نکته منفی بازی ماتادورها هدر دادن موقعیت های گل فراوانی بود که توسط هافبک ها ایجاد می شد، موراتا و اولمو چندین بار تک به تک شدند و نتوانستند نویر را مغلوب کرده و شکست سنگین تری به حریف تحمیل کنند. ضمن اینکه موراتا هنوز هم برای فرار از تله آفساید مشکل دارد.
آلمان
نمایش دیشب سپید پوشان مانشافت یکی از عجیب ترین مسابقات این تیم در اروپا بود، شاگردان لوو کاملا گیج و گنگ شده بودند و اصلا توانایی رقابت با ماتادورها را نداشتند.
پس از دریافت گل اول، ژرمن ها سعی بر در اختیار گرفتن بازی داشتند و برای لحظاتی یک نمایش امیدوار کننده ارائه کردند.
تغییر و جابهجایی سریع سه عنصر هجومی آلمان در حملات و بازی سریع و تک ضرب و فشار برای بازپسگیری توپ برای دقایقی هواداران متعصب مانشافت را امیدوار به بازگشت پسرانشان به بازی کرد اما پس از دریافت گل دوم، ژرمن ها قافیه را واگذار کردند و از هم گسیخته و بدون روحیه به ادامه بازی پرداختند و یک نتیجه ناامید کننده را به وجود آوردند.
از نکات منفی فنی ژرمن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
▪︎ضعف در حفظ توپ و بازیسازی.
▪︎ضعف در پوشش توپ های بلند ارسالی پشت دفاع و نفوذ راحت اسپانیایی ها، به ویژه فران تورس و گایا.
▪︎ضعف در تمرکز دفاعی و سرگردان ماندن هافبک ها و دچار اشتباه شدن آن ها زیر فشار سنگین هافبک های اسپانیا، خصوصا فابیان رویز.
▪︎ناتوانی ژرمن ها از ارسال حتی ۵ پاس متوالی و از دست دادن توپ تحت فشار.
▪︎ضعف شدید مانشافت در یارگیری و دفاع منطقه ای.
▪︎ضعف مدافعین در نبرد های یک برابر یک در تقابل با وینگر های سریع اسپانیا.
▪︎ضعف در همکاری تیمی توسط بازیکنان آلمان و اصرار بیش از حد برای مانور با توپ که نتیجه آن از دست رفتن توپ و موقعیت حمله تیم می شد.
▪︎عملکرد دور از انتظار و بسیار ضعیف سانه.
▪︎منفعل بودن ورنر و گنابری.
لوو به رغم تغییر نسل در آلمان موفق به تکرار ارائه نمایش های تیمش که در جام جهانی برزیل و یورو ۲۰۱۶ دیدیم نشده است و فقدان حضور بازیکنان با تجربه ای نظیر مولر، بواتنگ، اوزیل و مت هوملس کاملا احساس می شود.