مهدی هژبری، سردبیر رسانه طرفداری، در برنامه جام جهانی رادیو ورزش در خصوص چالش پیش روی فوتبال ایران با وجود گسترش شیوع ویروس کرونا و مشکلات پیش رو صحبت هایی را انجام داده است.
گفتگوی مهدی هژبری با حافظ کاظم زاده، مجری این برنامه را می خوانید:
پروتکل ها و شرایط مراقبتی کشور ما اجازه برگزاری لیگ را می دهد؟ اینجا باید علاقه خیل عظیم ورزش دوستان را باید نادیده گرفت یا باید به آن اهمیت داد؟ آقای مهدی هژبری سلام، خیلی خوش آمدید به برنامه جام جهانی.
به نام خدا، من هم عرض سلام و ادب دارم خدمت شما و شنوندگان محترم برنامه.
نظر شما چیست به عنوان یکی از سردبیران و کارشناسان حوزه رسانه.
من در این زمینه با مردم موافقم. ببینید در تمام دنیا الان فوتبال به همین شکل برگزار می شود. البته من می دانم فوتبال ما با دنیا تفاوت دارد. سطح رعایت پروتکل های بهداشتی ما با دنیا تفاوت دارد اما یک واقعیتی وجود دارد، همان چیزی که خودتان هم اشاره کردید، جدا از اینکه فوتبال در دنیا صنعت است و صنعت را هیچ وقت نمی شود متوقف کرد، فوتبال جنبه سرگرمی سازی دارد و این جنبه را نباید نادیده گرفت. البته ما نمی خواهیم به زمان گلادیاتور ها برگردیم که 100 هزار نفر در یک جا جمع شوند و دو گلادیاتور با هم بجنگند تا بقیه سرگرم شوند. منظور ما این نیست که خدایی نا کرده فوتبالیست ها یا ورزشکاران ما این نقش را دارند. البته وقتی می گوییم فوتبالیست ها، مردم عزیز به یک نکته توجه کنند، فقط آن 22 نفری که بازی می کنند و داوری که در زمین ایستاده مسئول برگزاری آن مسابقه نیستند. بالای 200 نفر عوامل مختلف باید حضور داشته باشند. همه که با اتوبوس ضدعفونی شده و امکانات وارد ورزشگاه نمی شوند، توپ جمع کن مشخص نیست به چه شکلی خودش را به استادیوم می رساند، یا کارگران ورزشگاه و دیگر دوستان شریفی که آن جا حضور دارند، واقعا مشخص نیست که آیا آن ها هم می توانند برای رسیدن به ورزشگاه پروتکل ها را رعایت کنند یا خیر. این موضوع بیشتر نگران کننده است، تعارف که با هم نداریم. یک تیم ورزشی سالی چند میلیارد هزینه ستاره اش می کند و قطعا از او مراقبت می کند. قبل از اینکه بازیکنش را به تمرین بیاورد یا زمانی که بازیکن می خواهد از تمرین برود او را چک می کند که کرونا نگیرد چرا که بازیکن سرمایه اش است. از بازیکن استفاده می کند و به او پول می دهد. اما آیا کسی از آن کارگر و توپ جمع کن شریفی که آن جا حضور دارد، به همین شکل مراقبت می کند؟ ما اگر بتوانیم پروتکل ها را رعایت کنیم، دیروز هم بعد از اینکه دولت اعلام کرد تعطیلی فراگیر در راه است، خیلی از تیم ها و مدیران رسانه ای باشگاه ها تماس گرفتند با سازمان لیگ و نگران همین مساله بودند که آیا ما برای بازی روز جمعه سفر پنجشنبه خود را انجام دهیم؟ یا برای بازی شنبه خود بلیت بگیریم؟ آیا می توانیم به تهران بیاییم؟
مثل اینکه محدودیت پروازی نداریم...
ببینید دوستان در سازمان لیگ می گفتند اگر کسی جواب تست منفی کرونا داشته باشد به راحتی می توانند سفر کنند. تیم های ما هم هر هفته تست کرونا می دهند و اگر تست منفی نگیرند اصلا نمی توانند در لیگ شرکت کنند. در این بخش کلان، درست اما اگر در جزئیات هم بتوانیم به همین شکل پروتکل ها را رعایت کنیم، برگزاری فوتبال خیلی هم خوب است. اتفاقا یکی از دولت های اروپایی زمانی که می خواست قرنطینه را اعلام کند بسیار برای شان مهم بود که بتوانند مسابقات فوتبال را برگزار کنند، یکی از دوستان مخاطب برنامه هم به این موضوع اشاره کرد که اگر قرار است خانه بشینیم لااقل فوتبال ببینیم.
دقیقا، مردم اکثرا نظرشان همین سمت و سو بود. منتها احساس خیلی جاها موج می زند اما این در نهایت یک مطالبه و درخواست قابل تامل است.
ببینید اگر فوتبال ما امروز صنعت شده بود، اگر باشگاه های ما امروز خصوصی بودند، مثل تمام دنیا از محل برگزاری فوتبال درآمد داشتند، مطمئن باشید امروز باشگاه های ما اصلا نمی توانستند لیگ را تعطیل کنند همانطور که بوندس لیگا نمی تواند لیگش را تعطیل کند. در بوندس لیگا جدای از حق پخش تلویزیونی به اسپانسرها متعهد هستند. یا مثلا در انگلیس، یک مسابقه فوتبال می تواند بورس را تحت تاثیر قرار دهد.
اما خب در ایران اینطور نیست و شرایط متفاوت است اما خب نمی شود نظر مردم را در نظر نگرفت.
به مردم حق بدهیم. ما در رسانه ها کوتاهی کردیم و به مردم نگفتیم. مردم فکر می کنند در اروپا فقط به خاطر جنبه سرگرمی اش فوتبال همچنان برگزار می شود. آن جا وظیفه است، صنعت است، صنعت را نمی شود متوقف کرد. آن باشگاه موظف است طبق برنامه به میدان برود.
ممنون از آقای هژبری عزیز، برای شما آرزوی موفقیت می کنم.
همچنین بخوانید:
سردبیر طرفداری در گفتگو با رادیو ورزش: یک بار هم فوتبال را به دست فوتبالی ها بسپارید