به گزارش طرفداری، در چشم انداز جام ملتهای 2027 بر ضرورت استفاده از امکانات مدرن و پیشرفته همچنین زیرساختهاى مجهز و منطبق با استانداردهاى روز فوتبال جهان تاکید شده است. توسعه صنعت توریسم در کشور میزبان و تقویت ارتباطات و تعاملات بین المللى در حوزه ورزش همچنین مشارکت سایر بخشهاى کشور از جمله مسائلی است که در مسیر کسب میزبانى جام ملتهاى آسیا مورد تاکید قرار گرفته است.
بر اساس شرایط جدید اعلام شده کشور میزبان باید حداقل 8 ورزشگاه مجهز و پیشرفته با تمام شرایط مدنظر AFC را معرفى کرده و یک ماه قبل از آغاز رسمى مسابقات به کمیته برگزارى رقابتها و نمایندگان کنفدراسیون تحویل بدهد.
حداقل ظرفیت مورد نظر این 8 استادیوم، 20 هزار تماشاگر است و البته ورزشگاه بازىهاى افتتاحیه و نیمه نهایى باید حداقل ظرفیت حضور 40 هزار تماشاگر را داشته باشد. استادیوم بازى فینال هم با ظرفیت حداقل 50 هزار تماشاگر مورد تایید قرار مىگیرد.
در بخش امکانات تمرینى، AFC با توجه به حضور 24 تیم در جام ملت ها خواستار معرفى 24 زمین مجهز با کیفیت چمن زمین اصلى مسابقات شده است. این زمینها نباید بیش از 30 دقیقه با محل اقامت هر تیم فاصله داشته باشد. همچنین لازم است تمام امکانات و زیرساختهاى استاندارد مورد نیاز در تمرین از جمله رختکن مجهز و کامل نیز براى این کمپهاى تمرینى در نظر گرفته شود.
در حوزه امکانات اقامتى AFC خواستار معرفى حداقل 30 هتل 5 ستاره در کشور میزبان شده تا براى 24 تیم شرکت کننده، میزبانى از ستاد برگزارى مسابقات، عوامل اجرایى AFC، تیمهاى داورى، میهمانان ویژه و شخصیتهاى رسمى بین المللى در نظر گرفته شود. فاصله این هتلها با کمپهاى تمرینى و ورزشگاههای محل برگزارى مسابقات باید منطبق با استانداردهاى ذکر شده باشد.
شرایط و ویژگىهاى فرودگاههاى بینالمللى یا داخلى در شهرهاى میزبان مسابقات نیز بخش دیگرى از الزامات را در بر مىگیرد که بر اساس آخرین استانداردهاى بین المللى حوزه حمل و نقل و گردشگرى تنظیم شده است.
ایران، هند، عربستان، قطر و ازبکستان نامزد میزبانی این بازیها هستند. میزبان نوزدهمین دوره جام ملتهای آسیا در سال 2021 معرفی خواهد شد.
با توجه به مجموعه شرایط اعلام شده فوتبال ایران کار بسیار دشواری برای کسب میزبانی جام ملتهای 2027 دارد و باید دید در مدت زمان باقیمانده تا فاصله اعلام میزبان، تلاشی برای بهبود شرایط و امکانات صورت خواهد گرفت یا خیر.