بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
سلام دوستان عزیز
لطفاً تا آخر این متن رو بخونید تشکر 🙏
در همه حال قدر نعمت های بیشمار خداوند که به ما عطا کرده رو بدونیم ما نعمت هایی زیادی داریم که گاهی وقت ها با غفلت کردن از آن ها غافل میشیم و خدایی ناکرده اگه از دست بره متوجه میشیم چه نعمت های ارزشمندی داشتیم و دیگه برگشت نعمت ها سخت یا غیر ممکن میشه نعمت هایی مثل خانواده و پدر و مادر، سلامتی، تفریح های حلال و خوب و شاید مهم ترین نعمت همین یاد خدا در زندگی ما باشه؛ واقعاً خدا اون روز رو نیاره که یاد خدا در کارها و اعمال و افکار و زندگی ما نباشه اونوقت زندگی انسان تیره و تاریک میشه و انسان رو به افسردگی و ناراحتی و عاقبت به شر شدن پیش میره؛ پس ان شاءالله از عمر و نعمت ها درست استفاده کنیم و از نعمت ها در انجام دادن گناهان یاری نگیریم
پس شما مومنان و از آنچه خدا روزی حلال و طیب شما قرار داده تناول کنید و شُکر نعمتش به جای آرید اگر حقیقتاً خدا را می پرستید ( تا بر نعمت شما بیفزاید ). (آیه ۱۱۴ سوره نحل)
اگر کسی برای نعمت های خدا شاکر باشد خداوند روز به روز الطافش را بر روی آن شخص بیشتر می گشاید و اگر کسی برای نعمت هایی که خدا به او داده اعلام نارضایتی کند و ناشکر باشد خداوند همان نعمتی که به او داده را نیز از او خواهد گرفت.
حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام فرمود : خدا را در هر نعمتی حقًی است هر کَس آن را بپردازد نعمت او را افزون کند و آن کس که نپردازد و کوتاهی کند در خطر نابودی قرار گیرد.
سوال و نکته اصلی در این نوشتار این است که حق خداوند در برابر نعمت هایی که به بندگانش عطا می کند چیست؟
حضرت علی علیه السلام با صراحت می فرمایند : کمترین حقّ خدا بر عهده شما اینکه از نعمت های الهی در گناهان یاری نگیرید. (نهج البلاغه/ حکمت 330)
نعمت خدا را نباید در راه گناه و معصیت خرج کنیم ، نه نعمت های داخلی و نه نعمت های خارجی؛ نعمت های داخلی مثل اعضا و جوارح را نباید در انجام دادن گناه خرج کنیم ، و نعمت های خارجی هم مثل مال و اموال را نباید در مصارف نامشروع و حرام خرج کنیم.
حتی اگر خداوند تهدید به عذاب در برابر گناه و عصیان نکرده بود ، واجب بود به پاس نعمتهایش نافرمانی نشود
خداوند متعال می فرماید : پس مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم و سپس شُکر نعمت من بجای آرید و کفران نعمت مکنید. ( آیه ۱۵۲ سوره بقره)
در قران کریم شكرگزاری فرد به نفع خود او بيان شده است؛ در قرآن کریم آیه ۱۲ سوره لقمان آمده است که : ما به لقمان حکمت دادیم؛ (و به او گفتیم:) شکر خدا را بجای آور هر کس شکرگزاری کند، تنها به سود خویش شکر کرده؛ و آن کس که کفران کند، (زیانی به خدا نمیرساند)؛ چرا که خداوند بینیاز و ستوده است. (آیه ۱۲ سوره لقمان)
🌷احادیثی از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم درباره شُکر کردن :
🌹 شُکر نعمت از نابودیِ نعمت جلوگیری می کند.
🌹 ایمان دو نیمه است نیمی در صبر و نیمی در شُکر گزاری.
🌹 هر کس نعمتی به او رسید باید شُکر آن را به جای آرَد.
🌹 غداخورِ شکرگذار به منزله روزه دار شکیباست.
🌹 کار مومن عجیب است زیرا همه کارهایش خیر است و هیچ کس جز مومن چنین نیست؛ اگر به او سختی رسد شُکر میکند و برای او نیک است و اگر مرضی به او برسد صبر می کند و برای او نیک است.
🌹 افرادی که غذا می خورند و شُکر می کنند چه بسا پاداششان از روزه دار صابر بیشتر است.
🌹 سه ویژگی ست که در هر که باشد خداوند او را در پناه خود نگه می دارد و رحمت خود را بر او می گستراند و داخل بهشت می کند: کسی که هنگام عطا شکر گزارد، هنگام قدرت عفو کند، و هنگام خشم سستی پیشه نماید.
🌹 خداوند از بنده ای که بعد از خوردن و آشامیدن شکر خدا کند خشنود می گردد.
انسان باید به درجه ای از یقین برسد که در هر حالی اعم از آرامش و یا روی آوردن مصائب شکر خدا را بجای آورند.
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج 🌹
🌷الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌷