مهدی هژبری، سردبیر رسانه طرفداری در گفت و گوی امروز خود موضوعاتی در خصوص سبک مدیریتی فوتبال ایران و باشگاه های استقلال و پرسپولیس بیان کرد. سردبیر رسانه طرفداری موضوعات مهمی در خصوص ورزش کشور مطرح کرد و معتقد است که فوتبال را باید فوتبالی ها مدیریت کنند.
به گزارش طرفداری، مهدی هژبری امروز به صورت تلفنی مهمان برنامه رادیو ورزش بود. سردبیر رسانه طرفداری در ابتدای سخنان خود عنوان کرد:
عرض سلام دارم خدمت شما، شنونده برنامه بودم و از صحبت های دوست خوبم آقای فروردین متاثر شدم. البته خوشحالم که ایشان به عنوان یک چهره ورزشی و مربی در مجلس حضور دارند ولی ناراحتم که مشکلات استقلال و پرسپولیس را چند لیدر و بوقچی باعث می شوند تا به مجلس برده شود. مجلس باید مشکلات بزرگ تر مملکت را برطرف کند اما متاسفانه چون آدرس ها در ورزش غلط داده می شود هوادار هم چاره ای ندارد و وقتی می بیند صدایش به جایی نمی رسد جلوی مجلس می رود و بحث استقلال و پرسپولیس را به آنجا می برد در صورتی که ما باید از ورزشی ها بخواهیم تحصن کنند و مجلس را از ورزش دور کنند یعنی یکی از کارهای ما باید این باشد که بگوییم آقای مجلس، اصلا در ورزش دخالت نکن اما متاسفانه بارها دیده ایم که در ورزش ما چون هیچ چیزی در جای خودش نیست، دقیقا شکایت به آنجا می بریم که نباید ببریم. همه مشکلات ورزش ما از زمانی شروع شد که وزارت ورزش تشکیل شد و نماینده های مجلس متاسفانه بعضی هایشان، با کمال احترام برای آنها، بعضی هایشان کوچکترین مسائل ورزش منطقه شان را به مجلس آوردند و برای وزارت دردسر درست کردند. من خودم یکی از کسانی بودم که وقتی جوانتر بودم فکر می کردم سازمان تربیت بدنی نباید داشته باشیم و وزارت ورزش داشته باشیم تا آنها پاسخگو باشند ولی جلوتر که رفتیم، آسیب هایی به ورزش زدند به عنوان مثال کشتی گیری که در استان اردبیل در کشتی خودش در انتخابی به کشتی گیر مازندرانی باخت. 7 نماینده آذربایجان نامه نوشتند که وزیر باید استیضاح شود. خب کشتی است و وزیر چه باید کند. انقدر آدرس ها غلط است الان هوادار هم دارد به اشتباه جلو مجلس می ایستد. مملکت ما در بخش اقتصاد، شهروندی و جامعه هزاران مشکل دارد که به مجلس مربوط است و مجلس چه ربطی به استقلال و پرسپولیس دارد. باور نمی کنم که مازیار مهرانی، کارشناس ورزش و رسانه مشکل ورزش را بداند و متولی ورزش مشکل آن را نداند. مگر می شود چنین چیزی، همه ما می دانیم مشکل ما در ورزش نبود شفافیت است و همان دوستانی که می خواهند شفافیت نباشد. در تاریکی می توانم شما را از لولو بترسانم اگر روشن باشد شما را نمی توانم از هیچ چیزی بترسانم. در عدم شفافیت است که می توانم جیب شما را بزنم در شفافیت 2+2 همه جا می شود 4 تا من در هیچ مغازه ای نمی توانم 2 تا دوهزار تومانی بدهم و بگویم می شود 40 هزار تومان. مگر اینکه مغازه دار نابینا باشد یا اعداد را نشناسد، دوستانی که برای ورزش تصمیم می گیرد، عامدانه آدم هایی را می آورند که 2+2 می شود 4 را نشناسند. از شما می پرسم، واقعا استقلال را پیشکسوت این تیم نمی تواند اداره کند؟ پرسپولیس را پیشکسوت این تیم نمی تواند اداره کند؟
مجری در این زمان گفت "پیشکسوتانی هستند که صلاحیت اداره دو باشگاه را دارند هم به لحاظ تحصیلات هم به لحاظ وجه و اعتبار"
چرا یک هتلدار باید رئیس هیات مدیره استقلال باشد؟
مهدی هژبری ادامه داد:
الان آقای دبیر نمی تواند کشتی را اداره کند؟ آقای هادی ساعی تکواندو را نمی تواند اداره کند؟ خون این ها تکواندو و کشتی است و دارند بهترین شکل ممکن اداره می کنند. آرش میراسماعیلی جودو را اداره می کند و چرا فوتبال را فوتبالی اداره نکند؟ ما که در رشته های دیگر امتحان کردیم و موفق بودیم چرا وقتی به فوتبال می رسیم، فوتبال نباید فوتبال را اداره کند؟ چرا؟ چون علی دایی که باج نمی دهد چون اقای زرینچه که باج نمی دهد. متاسفانه دارند آدم هایی را وارد می کنند که دیگر خسته شدیم واقعا. هیات مدیره استقلال را ببینید دوستی در هیات مدیره است که اصلا نمی داند فوتبال چیست و بزرگترین فعالیت ورزشی اش این است که به عنوان یک هتل دار به تیم شهر خودش 4 سال پیش کمک کرده. ایشان باید رئیس هیات مدیره استقلال باشد؟ چرا؟ پرسپولیس بدتر از این و مگر می شود؟ داریم با مردم شوخی می کنیم؟
مجری در این حین گفت "آقای هژبری در این شرایط که به هرحال سازمان تربیت بدنی نداریم و وزارت ورزش داریم، آیا همان گروه از هواداران که مقابل مجلس تحصن کرده اند، به جهت اینکه مجلس در هر وزارت خانه ای چتر نظارتش را باز می کند و یک مرجعی باید باشد برای رجوع مردم و مطالباتشان، آیا در این شرایط خاص می توانیم خرده بگیریم که چرا آنجا مراجعه کرده اند و به هرحال قبلا مقابل وزارتخانه هم رفته اند و حرف هایشان را زده اند ولی وقتی ترتیب اثر داده نمی شود واقعا چه کار باید کنند"
مهدی هژبری در این خصوص تصریح کرد:
من با صف کشی خیابانی مخالفم. این اتفاق موضوع را احساسی می کند، مشکل ما در ورزش با داد و بیداد حل نمی شود و گذشت آن زمانی که هر کس رگ گردنش بیشتر ورم می کرد همه می گفتند پس راست می گوید الان هرکس بیشتر داد می زند می خواهد واقعیتی را از جامعه پنهان کند و عامدانه داد می زند که مردم حقیقت را نبینند. این صف کشی های خیابانی ما را گمراه می کند و نمی گذارد ما مشکل را ریشه ای حل کنیم. اقای فروردین خودش مربی فوتبال بوده و بازم تاکید می کنم که خیلی خوشحالم که یک چهره ورزشی آنجا است ولی از بین بقیه دوستانی که در مجلس هستند چند نفرشان می دانند فوتبالیست دقیقه 75 مغزش دیگر فرمان نمی دهد. دوستی چند روز پیش حرف قشنگی می زد، مدیریت در استقلال و پرسپولیس مدیریت اقتضایی است و مدیریت منطقی نیست. صبح از خواب بلند می شوی اگر تیمت باخته باشد می توانی بزنی زیر گوش سرمربی اگر برده باشی باید به تدارکات تیمت باج دهی. در مدیریت چنین چیزی داریم ما؟ فرمول داریم و مدیریت در استقلال و پرسپولیس، بله مردم حق دارند وقتی دستشان به جایی بند نیست بروند در مجلس و بگویند دست مارا بگیر ولی من می گویم چرا باید بگذاریم کار به آنجا برسد.
مجری گفت "به نظر شما چرا کار را می گذاریم به اینجا برسد"
سردبیر رسانه طرفداری توضیح داد:
به نظر من کار را که متولی این قضیه بنا به هردلیلی که خودش بهتر از من و شما می داند، اجازه نمی دهد فوتبال را فوتبال اداره کند. خواهشم از دوستان این است که یکبار این را امتحان کنند، هتل دار آوردند، دندانپزشک آوردند، مدیر اقتصادی آوردند، مدیر سیاسی آوردند، مدیر بانکی آوردند، یک بار هم این کار را کنند و پیشکسوتان، منظورم از پیشکسوت این نیست که هر کس در اینستاگرام بهتر لایک و فالوور می گیرد، منظورم این افراد نیست، پیشکسوت منظورم کسی است که حداقل سواد مدیریتی داشته باشد و وجاهت این کار را داشته باشد اسم اگر نمی برم می خواهم سو تفاهم نشود. هستند هم در استقلال آدم هایی هستند که پیشکسوت استقلال در کارهای فرنگی و اجتماعی و اقتصادی فعالیت می کنند هم پرسپولیس از این افراد زیاد دارد، دکتر و مهندس خداراشکر هردو تیم زیاد دارند. سال ها پیش ورزش مدیران تحصیل کرده نداشت و مجبور شد سراغ فرزند خوانده هایی برود که ورزش را اداره کنند الان که خداراشکر هم استقلال هم پرسپولیس هم تیم هایی دیگر دکتر مهندس فراوان دارند و آدم هایی هستند که دانشجوی دکترا هستند و کسانی هستند که اقتصاد خوانده اند، لطف کنند این فرزندخوانده تشریف ببرند اجازه دهند یک بار فرزندان ورزش آن را اداره کنند.
مجری در سوال بعدی از مهدی هژبری خواست تا در خصوص باشگاه پرسپولیس توضیح دهد. باشگاهی که نه مدیر دارد نه وضعیت مالی درست و به زودی باید در فینال آسیا رقابت کند. همچنین از هژبری خواسته شد توضیح دهد تا ادعای وزارت ورزش و جوانان را که می گویند خوب کار کرده اند و مدیریت خوب بوده که تیم به فینال آسیا رسیده است.
موفقیت های برانکو هیچ ارتباطی به مدیریت پرسپولیس نداشت
هژبری تصریح کرد:
نه من فکر می کنم این هیچ ارتباطی به مدیریت ندارد همانطور که سه قهرمانی پی در پی آقای برانکو هیچ ارتباطی به مدیریت وقت باشگاه نداشت. حالا نمی دانم چطور بعضی هواداران پرسپولیس یادشان رفته مشکلات آن موقع را و اینکه آقای برانکو به تنهایی تیم را قهرمان کرد، همه می دانند ما هم خودمان در ورزش هستیم و یادمان است که چه مشکلاتی تیم داشت از لحاظ اعتصاب چه در زمان آقای طاهری چه زمان اقای گرشاسبی و سایر دوستان. خودمان را گول نزنیم، اگر دوستان معتقدند پرسپولیس را مدیریتش موفق کرده و باید طلا بگیرد، استقلال را که مدیریتش ناکام کرد پس چرا حلبی ندادید. شما که نه به استقلال کار داشتید نه به پرسپولیس و نمی شود که، اگر کامیابی مال شماست ناکامی هم مال شماست نمی شود آنجا که کامیابی بود گفت مدیر شما کامیاب شده و جایی که ناکامی بود، ابر و باد و مه و خورشید و فلک درکار بوده اند. در فوتبال یک واقعیتی است، فوتبالیست های ما در بحث فنی خودشان را بهتر از حریفان نشان دادند بحث فنی است، بازی استقلال دیدیم که اگر علی کریمی یک نیمه جلوی تیم عراقی بازی نمی کرد استقلال همان مرحله حذف شده بود. ما دیدیم اگر بازیکنان پرسپولیس آن عملکرد را نداشتند، همه شان زحمت کشیدند و از آقای گل محمدی و بازیکنان تشکر می کنم ولی واقعا این اصلا ربطی به کار ساختاری ندارد. اگر تیم براساس یک ساختار درست به فینال آسیا می رسید که قبل از فینال آسیا مهدی ترابی و علی علیپور فرار نمی کردند و بعد از فینالیست شدن شجاع خلیل زاده فرار نمی کرد. مگر می شود از تیمی که ساختارش درست است و به فینال رسیده، فرار کرد. مهدی ترابی و علی علیپور عملا از پرسپولیس فرار کردند بعد از 4 قهرمانی. ببینید چه خبر بوده که این بازیکن فرار کرده ما استقلال را می گوییم که بد نتیجه گرفته و فوتبالیست حق دارد که فراری باشد، از تیم قهرمان فرار کرده اند یعنی ساختار وجود ندارد و فوتبالیست برای خودش آینده ای متصور نیست چون دیده تیم قهرمان شده و مدیرش عوض شده، تیم ناکام بوده مدیرش عوض شده تیم صدر بوده مدیرش عوض شده، تیم قعر بوده مدیرش عوض شده. مدیریتی وجود ندارد و این را یک وقت هایی خودمان را فریب می دهیم و می گوییم تیم رفته فینال آسیا، البته تشکر می کنم من، انصاف باید داشته باشیم، وزارت ورزش در مورد حمایت از دو تیم وقتی که قرار شد بروند به دوحه، به دو تیم کمک کرد و مشکلات زیادی را از جلوی دو تیم برداشت و این را نباید از دایره انصاف خارج کنیم ولی وظیفه اش را انجام داده و وقتی متولی تیم است، اگر جای دیگر این کار را نمی کرد کوتاهی کرده بود.
مجری در این زمان گفت "پرسپولیس قبل از این هم به فینال رسید و آن زمان سازمان بازرسی به پرونده پایش باز شد و الان هم وضعیت مهدی رسول پناه که به کناره گیری ایشان منتهی شد. این مسائل نشان می دهد نقش وزارت ورزش به عنوان متولی دو باشگاه و بخشی که مدیران دو باشگاه را انتخاب می کند، کار آنها را پر رنگ می کند، تا چه اندازه در این خصوص، عدم شفافیت در حوزه مدیریت چربیده به دیگر وجوه"
یک بار هم بگذارند پیشکسوتان فوتبال کت شلوار مدیریت را بپوشند
هژبری توضیح داد:
من با استعفای آقای رسول پناه به شدت مخالف بودم به این دلیل که نباید باب شود آدم ها را با فایل صوتی و فیلم های یواشکی بزنیم. این خیلی بد است اگر من بتوانم راهی پیدا کنم که مدیر بالادست شما با یک فیلم شما را برکنار می کند، احتمال دارد من شما را به عنوان یک آدم بد ذات بیایم در منطقه شما یک فیلم بگیرم و همه آدم ها در شرایط خصوصی خود صحبت هایی کنند که زیبنده یک مدیر نباشد. احتمال دارد جمله ای از زبانشان خارج شود که زیبنده نباشد و آن فیلم را نشان بدهم و بگویم آقای مهرانی این حرف را زده و برکنارش کنید. خودمان داریم جاسوس پروری می کنیم، آقای رسول پناه 10 ایراد بزرگ داشته که به خاطر آنها باید برکنار می شده و اولین ایراد این است که ایشان اهلیت ورزشی نداشته ولی به خاطر یک فایل صوتی یا فیلم جاسوسی نباید یک مدیر را برکنار کنیم. این خالی کردن پشت آدم هاست. جاسوس پرور است که جاسوس تربیت می کند، من اگر مدیری باشم در محل کارم که به خبر چین اهمیت بدهم، از فردا همه کارمندانم خبر چین می شوند و زیراب همدیگر را می زنند. جایگاه من است که باید جلوی خبرچینی را بگیرد ولی در مورد موضوعی که فرمودید، بله به سازمان بازرسی حق می دهم ورود کند وقتی پرونده شسته رفته نیست ولی زمان را دوستان رعایت کنند. برای پرسپولیس اگر تخلفی صورت گرفته این تخلف را می توان بعد از آذرماه رسیدگی کرد می شود در دی ماه هم رسیدگی کرد. زمانی ورود نکنیم که شانس قهرمانی این تیم از بین برود من نمی گویم چون تیمی رفته فینال، چشم های مان را ببندیم، اگر مربی اشکالی داشته اگر کسی با دلالی کاری کرده، یا حتی مدیریت قبلی یا مثلا دلالی 3 سال پیش کاری کرده. این ها را همه باید برخورد کنیم ولی امروز زمانی است که باید یک برنامه کوتاه مدت برای پرسپولیس ببینیم و پرسپولیس از تک تک روزهایش استفاده کند اصلا بحث رنگ نیست اگر استقلال هم اینجا ایستاده بود همین حرف را می زدم سپاهان یا تراکتور هم بود این را می گفتم. ما به این قهرمانی احتیاج داریم. شبی که پرسپولیس فینالیست آسیا شد، بخشی از جامعه حالشان خوب بود و ما به این حال خوب نیاز داریم و روزی که استقلال با استراماچونی صدرنشین شد بخشی از جامعه حالش خوب بود و ما این حال خوب را می خواهیم. تراکتور قهرمان شد و حال بخشی از جامعه خوب شد. نساجی لیگ برتری شد حال جامعه خوب شد، فولاد سهمیه گرفت حال اهواز خوب شد، ما به این حال خوب نیاز داریم و امروز امیدوارم سازمان بازرسی ورود کند و کوچکترین تخلفی را تخفیف ندهند ولی کار درست را در زمان مناسب انجام دهیم که فوتبالمان بیشتر از این آسیب نبیند. فوتبال ما الان یک فوتبال آسیب دیده است و این آسیب ها را بیشتر نکنیم. تنها تقاضای من به عنوان یک عضو کوچک که از جامعه فوتبال دارم فقط همین است که ما آسیب های فوتبال را بیشتر نکنیم و آن دوستانی که با کت شلوار از سمت اقتصاد و مدیریت می آیند، یک بار هم بگذارند آن پیشکسوتان فوتبال کت شلوار را بپوشند باور کنید از آن دوره که دوستان خودشان را به استقلال آوردند و مدیریت کردند و تیم صدرنشین را به آن روز انداختند که ذلیل شد، یک پیشکسوت اگر بخواهد از آن هم بیشتر نمی تواند استقلال و پرسپولیس را خراب کند و هوادار هم اشتباه پیشکسوت را می پذیرد فکر کنید مجتبی جباری در جایگاه مدیرعامل اشتباه کرده هوادار می گوید این همه او پاس گل داده حالا یک بار هم اشتباه کند. بگذارید پیروز قربانی اشتباه کند و آنها هم جوان هستند و همه فوتبالیست ها که نباید مربی شوند. مربی در طول لیگ 16 تا می خواهیم 32 دستیار، 18 مربی و 36 دستیار در لیگ آزادگان. از فوتبالیست های خوبمان استفاده کنیم، از مجتبی جباری ها، علی کریمی ها، حمید استیلی ها و اسم ببرم سو تفاهم می شود. از این ها مدیر بسازیم و بگذاریم فوتبال را به دست بگیرند. عضو هیات مدیره استقلال شوند، مدیرعامل دو تیم شوند و کمک شان کنیم، پول را که می گویید اسپانسر می دهد، کارگزار گذاشته اید و پول می دهد و تیم ها هم که در آسیا موفق شوند، دلاری می گیرند و خودتان هم که می گویید منابع مالی خوبی برای آنها ایجاد کرده اید پس لطف کنید اجازه دهید فوتبال را فوتبال اداره کند.
مجری در این خصوص گفت "این نحوه قراردادها و کارگزارها و موراد دیگر به نظر جای سوال دارد"
هژبری گفت:
این ها را هم علی دایی نبسته و این دوستان بسته اند. اجازه دهند و مطمئن باشند، اگر یکی مثل علی دایی را نام می برم چون به علی دایی وصله ای نمی چسبد که بگویند دارد حمایت می شود، یکی مثل دایی و بقیه دوستان بیاید امکان ندارد زیر بار قرار داد کارگزاری برود که امروز کارگزار شده کار فرما. پرسپولیس می خواهد آب بخورد باید کارگزار اجازه دهد و شما مطمئن باش یک فوتبالی چنین قراردادی نمی بندد چون الفبای فوتبال را می فهمد و اجازه دهند کسانی که الفبای فوتبال را می شناسند کار را در دست بگیرند. دوستان در جاهای نظارتی، نظارتشان را صدبرابر کنند تا چرخه از این دور باطل خارج شود و من ببینم فوتبالیست می تواند برود جلوی کسی که خودش بازیکن تیم ملی بوده و بگوید من در این شرایط اقتصادی 12 میلیارد پول می خواهم، نمی گوید ولی وقتی جلوی کسی می نشیند که خودش هتل دار بوده و نمی داند فوتبال چیست به خودش اجازه می دهد بگوید من برای 2 سال 20 میلیارد می خواهم می دهی، می مانم، نمی دهی نمی مانم. این شما ها هستید که فوتبال را گران می کنید و جواد زرینچه و علی دایی فوتبال را گران نمی کنند.
مجری گفت "و باعث می شوید مردم جلوی مجلس تجمع کنند"
هژبری گفت:
دقیقا همینطور است و این آدرس های غلط را خود دوستان می دهند وگرنه آقای زرینچه و دایی و خداداد عزیزی که فوتبال را گران نکردند، آنها فوتبالشان را بازی کردند و رفتند شما ها هستید که با اشتباهاتتان دارید فوتبال را گران می کنید.