یکی از مشکلات چندین سال اخیر که همیشه باعث آسیب دیدن تیم شده، عملکرد ضعیف دروازه بان ها و اشتباهات متعدد آن ها در رقابت های مهم بوده. در این جا می خواهیم ریشه این مشکلات را به صورت مختصر بررسی کنیم.
جان آچتربرگ مربی دروازه بان های لیورپول در سال ۲۰۰۹ به عنوان مربی دروازه بان های تیم آکادمی وارد باشگاه شد. وی در سال ۲۰۱۱، با روی کار آمدن روی هاجسون، به عنوان مربی دروازه بان های تیم اصلی انتخاب شد. در زیر به عملکرد چند دروازه بان زیر نظر این مربی می پردازیم:
🔸پپه رینا: این دروازه بان فصل ۲۰۱۰، قبل از آمدن جان آچتربرگ، برنده دستکش طلایی لیگ شد.
بعضی از ضعف های رینا به مرور زمان بد و بدتر می شد، به طوری که این دروازه بان در طول فصل مرتکب اشتباهاتی می شد که روی تیم تاثیر منفی می گذاشت.
پایان کار رینا در فصل ۲۰۱۲/۱۳ بود. جایی که این دروازه بان ابتدا اشتباه وحشتناک در لیگ اروپا مقابل تیم اسکاتلندی هرت انجام داد. اشتباه دیگر او در آن فصل، مقابل منچسترسیتی که منجر به تساوی بازی در دقایق آخر شد، داد هواداران را در آورد.همین اتفاقات باعث جدایی رینا در انتهای آن فصل شد. رینا در دورانش زیر نظر آچتربرگ ۸ اشتباه منجر به گل داشت! دروازه بانی که برنده دستکش طلایی لیگ شده بود،زیر نظر آچتربرگ، بعد از طی کردن روند نزولی، به ناپولی پیوست.
🔸سایمون مینیوله:
یکی از عوامل اصلی عدم قهرمانی تیم در فصل ۲۰۱۳/۱۴، عملکرد ضعیف خط دفاعی و دروازه بان تازه به خدمت گرفته شده یعنی سایمون مینیوله بود. مینیوله در فصلی که لیورپول برای کسب عنوان قهرمانی می جنگید، ۶ اشتباه منجر به گل داشت. تعداد کلین شیت های او هم بالاتر از عدد ۱۰ نرفت و در مجموع در آن فصل ۵۰ گل دریافت کرد.
در گذر زمان، ضعف های این دروازه بان برطرف نشد و باز هم در مقاطع حساس فصل کار دست تیم می داد. با ۵ اشتباه منجر به گل دیگر، یورگن کلوپ تصمیم گرفت لوریس کاریوس را به آنفیلد بیاورد که شاید مشکل دروازه بانی تیم حل شود.
🔸لوریس کاریوس:
دروازه بانی که مشکل اصلی اش دو ضرب گرفتن توپ و مشکلاتی که در گرفتن شوت های از راه دور داشت، بود و این موضوع را از همان فصل اول نشان داده بود. با ورود در تیم ۲ بار با همین اشتباه، باعث گل خوردن تیم شد. طبق معمول این مشکل بازهم برطرف نشد تا این بار در بازی حساس تری گریبان گیر تیم شود. در فینال لیگ قهرمانان اروپا! اشتباهی که کاریوس در بازی مقابل رم کرد و با خوش شانسی اش توپ به تیر دروازه خورد، نه تنها برطرف نشد، بلکه در بازی بزرگتری، امیدهای تیم را بر باد داد. کاریوس در طول دوران بازی اش از کمبود اعتماد بنفس حرف می زد، اما آیا شخصی جز مربی دروازه بان ها وظیفه برطرف کردن این مشکلات را دارد؟
🔸آلیسون بکر
سوپر استاری که از رم جذب شد تا خیال کلوپ را از بابت دروازه راحت کند. فصل اول حضورش عملکرد خارق العاده ای داشت و تمامی جوایز ممکن را برد. اما کمی به ضعف هایش در آن فصل نگاه کنیم؛ یعنی مشکلاتش در توپ های زاویه بسته و پنالتی ها.
آیا این دو مشکل بکر در طول زمان حضورش در لیورپول برطرف شد؟ پاسخ قطعا خیر است. آلیسون در توپ های زاویه بسته عملکرد بدتری پیدا کرد و علاوه بر آن، به جز پنالتی ای که در مقابل چلسی گرفت، در دو فینال پیاپی جام خیریه، از مجموع ۱۰ ضربه پنالتی،حتی موفق به سیو یکی از آن ها هم نشد!
🔸آدریان
شاید نیازی به توضیح درباره عملکرد آدریان نباشد. یک سری اشتباهات تکراری که مدام اتفاق می افتد. مشکلات خروج نامناسب، عدم بازی با پا و کنترل روی توپ، نامطمئن نشان دادن روی شوت های از راه دور. این ها همه مشکلاتی است که نه تنها به مرور زمان بهتر نشد، بلکه بدتر شد.
✅ علاوه بر اسامی فوق، افرادی نظیر دنیل پادلی(گلر اینتر)، برد جونز، الکساندر دونی(گلر اصلی سابق رم) و نام های دیگری هم بودند که تحت نظر جان آچتربرگ هیچ پیشرفتی نداشتند و باشگاه را ترک کردند. آیا این همه پسرفت اتفاقی است؟ آیا همه تقصیر ها را باید گردن تمامی این گلرها در طول ۹ سال اخیر انداخت؟ آیا وظیفه اصلی مربی دروازه بان های تیم برطرف کردن ضعف دروازه بان ها و پیشرفت دادن ان ها نیست؟
شاید وقتش رسیده که این مشکل از ریشه حل شود و ان هم قطعا خروج جان آچتربرگ، مربی دروازه بان ها از باشگاه است.
منبع:لیورپول ایرانی