از گذشته تا به امروز جوانان ایرانی در تمامی عرصهها برای کشور افتخار آفرینی کردهاند. یکی از این عرصهها مربوط به بخش طراحی خودروست.
نادر فقیه زاده
نادر فقیهزاده، متولد ۱۳۵۵ در تهران است. او در ۹ سالگی بهدلیل ماموریت پدرش در کنسولگری ایران در فرانکفورت و هامبورگ، به همراه خانوادهاش راهی کشور آلمان شد.
او فوقلیسانس خود را در رشته طراحی خودرو از دانشگاه فورتزهایم آلمان دریافت کرد. سپس دوره طراحی صنعتی را در کمپانی مرسدس بنز گذراند و از همانجا همکاری خود را با شرکتهای بزرگی همچون مرسدس بنز و بامو آغاز کرد.در سال ۲۰۰۱ به گروه طراحان بامو پیوست و کریس بنگل معروف، بزرگترین طراح تاریخ بامو کسی بود که نادر فقیهزاده را مستقیما به تیم طراحی آن شرکت برد.
او امتیاز طراحی چند سری از اتومبیلهای این کمپانی بزرگ را از آن خود کرده است. از این مدلها میتوان به مواردی همچون طراحی داخلی بامو سری ۷، طراحی خارجی بامو سری ۶ کوپه و کانورتیبل و همچنین بامو سری ۶ گرنکوپه اشاره کرد.
گفتنی است فقیهزاده اکنون یکی از ۲۰ طراح مشهور بامو به حساب میآید و در کنار طراحان بزرگی همچون Adrian von Hooydonk و Karim habib مشغول به کار است.
کوروش منصوری
این ایرانی متولد چالوس صاحب شرکت مشهور سوئیسی-آلمانی تیونینگ خودرو است. شرکت تیونینگ منصوری یکی از قدیمیترین و خوشنامترینها در این عرصه است.
به جرات میتوان گفت که شرکت منصوری رتبه اول تیونینگ و لوکسسازی خودرو در جهان را در اختیار دارد. این شرکت تمرکز خود را روی تیونینگ و توسعه مدلهای خاصی از خودروهای شرکتهای رولزرویس، بنتلی، آستونمارتین، پورشه، بنز و فراری معطوف کرده است.
فردیس رضوانی
فردیس رضوانی یک ایرانی است که فعالیت حرفهای خود را با طراحی و تولید خودروهایی مانند Vencer Sarthe آغاز کرد. او فرزند یک خلبان جنگنده ایرانی است که همین عامل موجب علاقه او نسبت به طراحی هواپیما و خودروهای عجیب شده است.
رویای او برای ساخت ابرخودروهای خاص با عملکرد متفاوت در نهایت منجر به بنیانگذاری شرکت خودروسازی و طراحی خودروی رضوانی شد که در زمینه تولید خودروهای سوپر اسپرت خاص و گرانقیمت فعالیت میکند.
اگرچه شرکت رضوانی به نسبت برخی کمپانیهای مشهور، یک شرکت تازه کار محسوب میشود، ولی این بدان معنی نیست که ناشناخته مانده است. خبر رونمایی از طراحی مشهور خودروی این شرکت به نام «هیولا» در صدر اخبار رسانههای دنیا قرار گرفت و بسیاری از نشریات تخصصی اتومبیل، اخبار مربوط به این شرکت را پوشش میدهند.
جالب آن است که رضوانی نیز مانند کوروش منصوری، در گفتوگوی خود با رسانههای دنیا، تاکید کرده است که خیلی دوست دارد امکان فعالیت در ایران برایش فراهم شود و خط تولید اتومبیل را در ایران راهاندازی کند.
*البته که تعداد طراحان مطرح و جوان ایرانی در بخش های مختلف بسیار بیشتر است که در این پست تنها به سه نفر از آنها به صورت مختصر پرداخته شد.
/1