آلمان ها در حالی به مصاف سوئیس می روند که تا کنون هیچ تیمی باندازه سوئیس مقابل آلمان بازی نکرده است. با توجه به همسایه بودن دو تیم و زبان مشترک دو کشور البته این موضوع طبیعی می نماید. البته در سوئیس اگرچه زبان غالب، آلمانی است اما فرانسوی و ایتالیایی و زبان محلی نیز رایج است. جالب آنکه پس از سوئیس که تا کنون 51 بار در برابر آلمان بازی کرده، رتبه بعدی در اختیار هلند با 44 بازی و اتریش با 40 بازی می باشد که هر دو همسایه آلمان هستند. به خصوص که زبان اتریشیها هم آلمانی است. به خصوص در گذشته ها تیم ها اکثرا بازی های دوستانه را با تیمهایی برگزار می نمودند که فاصله بین دو کشور کم باشد.
نخستین بار آلمان ها در 28 دسامبر 1958 (نیم قرن بعد از اولین بازی ملی شان) در خارج از اروپا در قاهره به مصاف مصر رفتند که دو بر یک شکست خوردند. دومین بازی ژرمن ها در خارج از ازوپا به مصاف دوستانه به شیلی در 26 مارس 1961 بر می گردد که باز هم ژرمن ها دو بر یک باختند. سومین مصاف ژرمن ها در خارج از اروپا به جام جهانی 1962 شیلی بر می گردد که با ایتالیا بدون گل مساوی شدند. در چهارمین و پنجمین مصاف های خارج از خانه بود که موفق شدند ابتدا همین تیم سوئیس را که این تیم هم اروپایی بود و در خارج از اروپا زیاد به میدان نمی رفت دو بر یک شکست دهند و سپس در بازی مقابل شیلی میزبان دو بر صفر پیروز شدند تا نخستین پیروزی خود را در خارج از اروپا برابر همین سوئیس کسب کنند و نخستین پیروزی خود را برابر رقیب غیر اروپایی در خارج از اروپا برابر شیلی جشن بگیرند. به هر حال وضع اکثر کشور ها همین است و بیشترین بازی خود را برابر همسایگانشان انجام داده اند. همین سوئیس تنها با یک تیم بیش از آلمان بازی کرده و آن ایتالیا است که تا کنون 58 بار برابر این تیم که از قضا همسایه جنوبی سوئیس می باشد به میدان رفته است.
اما جالب آنکه نخستین دیدار تاریخ آلمان در بازل سوئیس (جاییکه دو تیم امشب نیز به مصاف هم می روند) مقابل همین سوئیس در 5 آوریل 1908 رقم خورده است. این بازی با نتیجه 5-3 به سود سوئیس تمام شد و نخستین باخت تیم ملی آلمان مقابل سوئیس رقم خورد. نخستین گل ملی تاریخ مانشافت را هم فریتز بکر دقیقه ششم وارد دروازه سوئیس کرد.
در چهار آوریل 1909 این ژرمنها بودند که توانسستند در کارلسروهه پس از آنکه هر چهار بازی اول ملی شان را باخته بودند، سر انجام سوئیس را با نتیجه یک بر صفر شکست دادند و نخستین برد ملی مانشافت هم مقابل سوئیس و در دومین رویارویی دو تیم رقم خورد. همچنین برای نخستین بار در این دیدار ژرمنها توانستند دروازه خود را بسته نگه دارند.
بعد از جنگ جهانی دوم ژرمنها دقیقا 8 سال از آخرین بازی شان می گذشت و از هرگونه فعالیت فوتبالی محروم بودند که باز هم این سوئیس بود که در 22 نوامبر 1950 در اشتوتگارت (جایی که سه روز پیش با اسپانیا مساوی کردند) با این تیم بازی کردند. این نخستین بازی، نخستین پیروزی و نخستین کلین شیت آلمان غربی بود (آلمان بدنبال شکست در جنگ جهانی به دو نیمه شرقی و غربی تقسیم شد ضمن اینکه زارلند در غرب آلمان هم مدتی در اشغال فرانسه بود و بعد از مدتی به آلمان غربی منضم شد. جالب آنکه زارلند به سرمربیگری هلموت شون، آلمان غربی به سرمربیگری زپ هربرگر و نروژ برای رسیدن به جام جهانی سوئیس هم گروه بودند که در نهایت آلمان غربی با غلبه بر سایر رقبا به جام جهانی در سوئیس رسید و اتفاقا نخستین قهرمانی آلمان در جام جهانی هم در خاک سوئیس رقم خورد. ضمن اینکه هلموت شون نیز بیست سال بعد از آن و این بار در آلمان غربی و در شهر مونیخ دومین قهرمانی را برای ژرمنها به ارمغان آوردند. از 1950 تا 1990 آلمان غربی و آلمان شرقی به صورت جداگانه به میدان می رفتند و از 1990 بود که مجددا آلمان متحد به میدان رفت.)
جالب آنکه نخستین تیمی که از آلمان غربی (بعد از جنگ جهانی دوم) میزبانی کرد، سوئیس بود که 15 آوریل 1951 میزبان آلمان بود تا آلمانها با پیروزی 3-2 مقابل میزبان نخستین برد خارج از خانه را هم مقابل همین سوئیس جشن بگیرند.
تا قبل از جام جهانی 2018، تنها یکبار به جمع هشت تیم نرسیده بودند که اتفاقا همین سوئیس بود که مانع از صعود آلمان به جمع هشت تیم برتر شد. در جام جهانی 1938 که بازیها بصورت تک حذفی صورت می گرفت، آلمان باید به مصاف سوئیس می رفت که در دیدار نخست دو تیم به نتیجه مساوی یک بر یک رسیدند. در دیدار تکراری ژرمنها علیرغم اینکه دو بر صفر پیش افتاده بودند، در نهایت چهار بر دو شکست خوردند و حذف شدند تا بدترین نتیجه خود را در تاریخ جام جهانی تا قبل از جام جهانی 2018 کسب نموده باشند.
با وجود اینکه آلمان سوئیس پر تکرار ترین دیدار مانشافت بوده و 51 بار با هم روبرو شده اند، اکثر این دیدارها دوستانه بوده. 36 برد برای مانشافت، 6 مساوی و 9 برد برای سوئیس حاصل کار دو تیم بوده است. 138 گل زده برای آلمان و 65 گل هم برای سوئیس به ثمر رسیده است. در دیدار های رسمی هیچگاه دو تیم در دیدارهای انتخابی رو در روی هم قرار نگرفته اند که در نوع خود عجیب است. در سه جام جهانی 1938، 1962 و 1966 دو تیم به مصاف هم رفته اند که دو پیروزی برای آلمان، یک پیروزی برای سوئیس و یک تساوی حاصل کار آلمان و سوئیس بوده است. جدا از نتایج بدست آمده در جامهای 1938 و 1962 که در بالا به آن اشاره شد، در جام جهانی 1966 هم این ژرمنها بودند که با درخشش بکن بائر با نتیجه پنج بر صفر به پیروزی رسیدند. ضمن اینکه 28 می 1928 هم دو تیم در المپیک آمستردام به مصاف هم رفتند که باز هم ژرمنها چهار بر صفر پیروز شدند.
باید دید آیا باز هم اولین ها در دیدار برای آلمان رقم می خورد یا خیر؟ آیا سرانجام ژرمنها در ششمین بازی خود در لیگ ملتهای اروپا سر انجام برد را تجربه خواهند کرد یا خیر. ضمن اینکه تا کنون یواخیم لوو و زپ هربرگر هر کدام با 435 گل زده در صدر مربیان مانشافت قرار دارند و باید دید آیا افتخاری دیگر برای یواخیم لوو باز هم در برابر سوئیس رقم خواهد خورد یا خیر؟