در این مقاله در ۱۰ قسمت ۵ بازی مهم و سرنوشت ساز ۵ دهه بایرن را با شروع از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۱۰ بررسی خواهیم کرد و هر دهه را در دو پارت در اختیار شما کاربران عزیز قرار می دهیم.
در این مقاله قصد داریم برای شما داستان پنج بازی بسیار مهم بایرن مونیخ در دهه ۱۹۶۰ را تعریف کنیم.
قبل از اولین بازی بایرن در بوندسلیگا
پس از حذف آلمان غربی با نتیجه ۱ بر ۰ مقابل یوگسلاوی در جام جهانی ۱۹۶۲ شیلی ، سران و مقامات فوتبال آلمان تصمیم گرفتند برای تقویت تیم ملی آلمان تغییری در ساختار فوتبال این کشور ایجاد کنند که باعث شد آلمان در جام جهانی بعدی در انگلستان در سال ۱۹۶۶ به فینال برسد و نایب قهرمان مسابقات شود. آنها با الگو برداری از انگلستان ۵ اوبرلیگا را با هم ادغام کردند و بوندسلیگا را تاسیس کردند. ۱۶ تیم از ۵ اوبرلیگا با توجه به جایگاهشان و وضعیت اقتصادی انتخاب شدند تا در لیگ تازه تاسیس با یکدیگر مسابقه دهند.طبق قوانین از یک شهر تنها یک تیم قابل انتخاب بود. مونیخ ۱۸۶۰ در فصل قبلی اوبرلیگای منطقه خود قهرمان شده بود و به همین دلیل بجای بایرن مونیخ به عنوان نماینده مونیخ در بوندسلیگا انتخاب شد. انتخاب مونیخ ۱۸۶۰ باعث شد که مذاکرات بایرن با زلاتکو سیکاچکوفسکی بازیکن سابق یوگسلاوی در جام های جهانی ۱۹۵۰ برزیل و ۱۹۵۴ سوئیس و مهم ترین عامل قهرمان کلن در اوبرلیگای فصل پیش به عنوان مربی بدون نتیجه بماند.
بایرن امید خود را از دست نداد و بالاخره در سال ۱۹۶۵ با قهرمان شدن در لیگ منطقه ای به بوندسلیگا صعود کرد و طی یک اتفاق جالب اولین بازی خود را باید مقابل مونیخ ۱۸۶۰ انجام میداد
۱۴ آگوست سال ۱۹۶۵: بایرن مونیخ ۰-۱ مونیخ ۱۸۶۰
باشگاه مونیخ ۱۸۶۰ در سال ۱۸۶۰ تاسیس و در سال ۱۸۹۹ بخش فوتبالی به آن اضافه شد.در مقابل بایرن توسط اعضای یک باشگاه ژیمناستیک در مونیخ تاسیس شد.اولین دربی مونیخ در سپتامبر سال ۱۹۰۲ برگزار شد که با پیروزی بایرن همراه بود.به طور کلی در سال های اولیه بایرن برنده دربی بود ولی در آن سالها به دلیل آن که فوتبال کاملا به صورت منطقهای برگزار میشد و با توجه به حضور تیمهای دیگری مانند واکر مونشن و مونشنر افسی ۱۸۹۶ در مونیخ، مسابقه این دو تیم از اهمیت زیادی برخوردار نبود.با به قدرت رسیدن هیتلر و حزب نازی در آلمان بخاطر شرایط و قوانین سختگیرانه و یهودی ستیزی در آن سالها بسیاری از اعضای یهودی بایرن مونیخ مانند کورت لنداور مجبور به ترک بایرن و آلمان شدند و بایرن ضربه سختی از این بابت خورد و به سمت نابودی رفت ولی رقیب و همشهری آنها باشگاه مونیخ ۱۸۶۰ سال های موفقی را پشت سر میگذاشتند که میتوان به قهرمانی این باشگاه در سال ۱۹۴۲ در چمر پوکال (امروزه جام آلمان نامیده میشود) اشاره کرد.
پس از جنگ جهانی دوم فوتبال در بین مردم دوباره محبوب شد که مونیخ از این قائده مستثنا نبود. هر چند در مونیخ باشگاه های دیگری وجود داشتند اما به بایرن و مونیخ ۱۸۶۰ بیشتر از بقیه بها داده میشد و این دو طرفداران بیشتری به خود جذب کرده بودند که باعث بر افروختن آتش دشمنی و رقابت برای اثبات خود به عنوان تیم برتر شهر میان این دو تیم مونیخی شد
در دو فصل ابتدایی بوندسلیگا، مونیخ ۱۸۶۰ نتوانست رتبههای بهتری از هفتم و چهارم کسب کند، این درحالی بود که تیم رقیب یعنی بایرن مونیخ با میانگین سنی تنها ۲۲ سال یک تیم کاملا جوان و باانگیزه را در اختیار داشت که تشنه موفقیت بودند.اما در میان این بازیکنان جوان ۳ بازیکن حضور داشتند که بعد ها سرنوشت و تاریخ بایرن و حتی فوتبال آلمان و تیم ملی این کشور را رقم میزنند و باعث آغاز فصل جدیدی در فوتبال به نام بایرن مونیخ می شوند.قیصر آلمان فرانتس بکن باوئر سوییپری که ۲۰ سال سن دارد ، استعداد فوق العاده دروازه بانی ، سپ مایر که ۲۱ سال سن دارد و بخاطر شیرجه و عکس العمل های تند و سریعش طرفداران به اولقب گربه آنرینگ را داده بودند و بمب افکن آلمانی گرهارد مولر ۲۰ ساله که با زدن ۱۵ گل در فصل اول حضورش در بوندسلیگا نوید ظهور ستاره ای دیگر در فوتبال را میداد.
با این حال بایرن کار خود در بوندسلیگا را با باخت مقابل رقیب همشهریش مونیخ ۱۸۶۰ شروع کرد.در همان دقایق ابتدایی بازی تیمو کوئستا دروازه بایرن را گشود و بازی با همان گل کوئستا و با نتیجه ۱ بر ۰ به پایان رسید. هر چند بایرن مونیخ شروعی نا امید کننده در اولین فصل حضورش در بوندسلیگا داشت ولی لیگ را با ۴۷ امتیاز پایینتر از رقیبش مونیخ ۱۸۶۰ که قهرمان شده بود و بورسیا دورتموند نایب قهرمان در رتبه سوم به پایان رساند.کسب قهرمانی و رتبه سوم توسط دو باشگاه مونیخی و قهرمان شدن بایرن در دی اف بی پوکال کافی بود تا مونیخ به عنوان پایتخت جدید فوتبالی آلمان شناخته شود.
گرد مولر پس از به ثمر رساندن دو گل برای شکست دادن شالکه۰۴ در فینال جام حذفی در ۱۴ ژوئن ۱۹۶۹ ، روی شانه های هم تیمی های خود قرار گرفته است.
۴ جون سال ۱۹۶۶: بایرن مونیخ ۴-۲ دویسبورگ
کسب رتبه سوم توسط تیمی که اولین فصل حضورش در بوندسلیگا را تجربه میکند عملکرد بسیار عالی است اما صعود بایرن به فینال دی اف بی پوکال فصلی رویایی را برای بایرن مونیخ رقم زد.بایرن قبلا نیز در پنجمین دوره این رقابت ها در سال ۱۹۵۷ با برتری یک بر صفر مقابل فورتونا دوسلدورف در آگزبورگ قهرمان شده بود ولی این قهرمانی و این فینال در تعیین آینده و سرنوشت بایرن نقش مهمتری دارد.
هر دوتیم با چینش ۲-۳-۵ در وال استادیوم شهر فرانکفورت در مقابل ۶۰۰۰۰ هزار هوادار عاشق فوتبال مقابل هم صف آرایی میکنند تا یکی از جذاب ترین فینال های این رقابت ها را رقم بزنند. مسابقه ای که به عنوان سومین فینال پر گل تاریخ دی اف بی پوکال در تاریخ این رقابت ها به یاد اورده میشود. برای هر دو تیم یک پنالتی گرفته میشود که از این فرصت به خوبی استفاده می کنند. دویسبرگ با زدن گل دوم از بایرن پیش می افتد اما بایرن تسلیم نمیشود و در دقایق ۷۲ و ۷۷ بازی را به نفع خود بر میگرداند تا اینکه در دقیقه ۸۲ فرانتس بکن باوئر با زدن گل چهارم تیر خلاصی به پیکر بی جان دویسبورگ شلیک میکند و جام قهرمانی را همراه هواداران بالای سر میبرد.
بایرن پیروزی جام حذفی را مقابل دویسبورگ جشن می گیرد.
پایان قسمت اول از دهه شصت
اختصاصی فوتبال۷۲۴
ممنون میشم که اگر در کانالمون در تلگرام عضو بشید https://t.me/football_724