پارس جنوبی جم همانند دیگر تیم های نفتی، با مشکلات مالی زیادی دست و پنچه نرم می کرد و با وجود تغییراتی در کادر فنی، سرانجام به لیگ آزادگان سقوط کرد.
به گزارش طرفداری، نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از جمله مسئولان استانی بود که علیرغم انتقاد از شفاف نبودن حساب و کتاب باشگاه پارس جنوبی، برای نجات این تیم از بحران تلاش کرد و توانست در هفته های پایانی لیگ برتر بخشی از بودجه بلوکه شده این تیم را آزاد و به آن تزریق کند اما نحوه تقسیم و هزینه کرد این پول باعث ناراحتی و نارضایتی اعضای تیم شد و شبهاتی را به وجود آورد.
حجت الاسلام شیخ موسی احمدی در خصوص کمک مالی به تیم پارس جنوبی جم در هفته های پایانی لیگ برتر به فارس گفت:
در رابطه با تیم پارس جنوبی مسائل و موارد زیادی وجود دارد که از ابعاد مختلف می شود آن را مورد تحلیل و تجزیه و بررسی قرار داد. این تیم محبوبیت خاصی در جنوب استان بوشهر بالاخص شهرستان جم دارد. موفقیت های خوبی هم در بازی ها کسب کرده بود تا اینکه متاسفانه گرفتار یکسری مشکلات و مسائل حاشیه ای شد. تغییراتی در بحث مدیریت این تیم ایجاد شده بود. مهمترین موضوع؛ عدم وجود یک ساختار قوی و منسجم است. در واقع مجموعه ای که این تیم را از نظر مالی، تخصصی و... هدایت و مدیریت کند، وجود ندارد که تبدیل به چالش اصلی این تیم شده است.
حجت الاسلام احمدی با اشاره به پیگیری امورات تیم پارس جنوبی افزود:
در مجلس نهم که بودم، این تیم قوی ظاهر شده بود و تحت مدیریت پالایشگاه فجر جم فعالیت می کرد. بعد از اینکه این پالایشگاه در زمان مجلس نهم اعلام کرد دیگر نمی تواند تیم داری کند، با شورای شهر وقت شهر جم و مدیرعامل منطقه ویژه نشست هایی داشتیم و در نهایت مدیرعامل منطقه ویژه پارس جنوبی اعلام آمادگی کرد که این تیم زیر نظر آن مجموعه فعالیت کند. تیم تامین مالی می شد و دغدغه ای هم نبود تا اینکه برنامه توسعه ششم مصوب شد.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:
در این برنامه فکر می کنم طبق تبصره ماده 94، دولت از حمایت ورزش های حرفهای منع شد. وقتی این اتفاق افتاد، وزارت نفت اعلام کرد چون ما از کمک به تیم های حرفه ای منع شده ایم لذا نمی توانیم تیم داری و حمایت کنیم. ورزشزهای حرفهزای هم شامل تیم هایی است که در لیگ برتر بازی می کنند. برای اینکه عدم حمایت از این تیم ها یعنی پارس جنوبی جم، صنعت نفت آبادان و نفت مسجد سلیمان با یکسری تبعات و مسائل منفی میزشد، جهت برون رفت از این قضیه 10 میلیارد تومان توسط وزارتخانه برای هر تیم مشخص شد. قرار شد این بودجه در قالب ورزش های همگانی به این تیم ها پرداخت و از آنها حمایت شود.
حجتالاسلام احمدی با اشاره به شرایط پارس جنوبی در زمان مجلس یازدهم گفت:
وقتی که رای آوردم و وارد مجلس شدم، دیدم متاسفانه پارس جنوبی سر و سامانی ندارد و افرادی آمده اند و مدیریت این تیم را برعهده گرفته اند که باعث شده حرف های حاشیه ای زیادی به وجود بیاید. از طرفی تیم فعال بود، بازی می کرد و نیاز به حمایت های مالی داشت. با مسئولین استانی، مدیرکل اداره ورزش و جوانان، استاندار و سایرین صحبت کردیم. یک میلیارد و نیم در همان اوائل ورود به مجلس برای کمک به این تیم گرفتیم و مقداری از مشکلات مالیشان رفع شد. این پول از محل همان 10 میلیارد پرداخت شد که پنج میلیارد آن را قبلا گرفته بودند. بقیه آن مانده بود که تمایلی به پرداختش وجود نداشت.
حجتالاسلام احمدی در خصوص اوضاع پارس جنوبی در هفتههای پایانی مسابقات لیگ برتر گفت:
بعد از این کمک، تیم به فعالیت خودش ادامه داد. در این اواخر باز با مشکل مالی مواجه شد و متولی خاصی نداشت. ما در دفترمان در شهرستان کنگان در جم، با رئیس کانون هواداران تیم، فرماندار شهرستان جم، مدیر کل اداره ورزش و جوانان، معتمدین شهرستان جم و نایب رئیس شورای شهر جم، جلسات مفصلی برگزار کردیم تا بدانیم چه راهکارهایی برای برون رفت از وضعیت فعلی تیم وجود دارد.
نماینده مردم حوزه جنوب استان بوشهر افزود:
از سویی چون تیم حمایت مالی نمی شد انگیزه بازیکنان پایین آمده بود. تغییر و تحولاتی هم در همین چند مدت برای تیم ایجاد شد و بعضی از افراد تاثیر گذار در تیم رفتند. تا جاییکه از سوی سرمربی و بعضی دوستان به ما اعلام شد بازیکنان انگیزه ای برای تمرین ندارند. سه بازی هم پیش رو داریم و اگر اتفاقی رخ ندهد، تیم از جایگاه خودش می افتد و سقوط می کند.
حجت الاسلام احمدی در مورد جلسه با سیروس پورموسوی و محمدنوری گفت:
با سرمربی تیم و بازیکنانی که اثر گذار بودند نشستی را نزدیک به سه ساعت برگزار کردیم. به این نتیجه رسیدیم که حداقل کمک هایی را به آنها داشته باشیم تا از وضعیت فعلی خارج شوند. بعد از آن روی ساختار تیم برنامه ریزی کنیم و مسئولین وارد عرصه شوند تا این تیم را از وضعیتی که الان دارد نجات بدهند.
نماینده مجلس شورای اسلامی، در خصوص اینکه مقدار کمکی که بعد از جلسه با سیروس پور موسوی درنظر گرفته شد چقدر بود، گفت:
این کمک 1 میلیارد و 500 میلیون تومان بود. در آن جا به دوستان قول دادیم. چون مطالباتی داشتند به آنها گفتم که شما بازی کنید، بنده با استاندار قبلا صحبت کردم و به توافق رسیدیم که از نظر مالی شما را حمایت کنیم. دوستان هم گفتند ما طلبی داریم و اگر این مبلغ به ما برسد می توانیم بازی کنیم و عملکرد خوبی هم داشته باشیم.
حجت الاسلام احمدی تصریح کرد:
بعد از آنکه با آقایان پورموسوی و نوری نشستی داشتیم، با خود ورزشکاران در زمین چمن هم نشست گذاشتیم و با دوستان صحبت کردیم. با توجه به اینکه که روز دوشنبه با تیم ماشین سازی بازی داشتند، بنده قول دادم تا یکشنبه این مبلغ بر اساس مذاکراتی که با استاندار و مجموعه مدیران دست اندرکار در استان داشتیم و به من قول داده بودند ، به حسابشان واریز شود.
نماینده مردم عسلویه، کنگان، دیر و جم، در مورد اینکه در جلسه با سیروس پورموسوی ایراداتی به شفاف نبودن هزینههای پارس جنوبی جم وارد کرده، گفت:
یکسری گزارشات غیر رسمی به ما رسیده بود مبنی بر اینکه؛ پرداختهایی که صورت گرفته منضبط نبوده است. چون مدیرعاملی که رسمیت داشته باشد و بتواند تیم را مدیریت کند، هزینه هایش را محاسبه و به مراجع مربوطه منعکس کند، نبوده است.
حجت الاسلام احمدی ادامه داد:
بنابراین طبق گزارشاتی که به ما رسیده بود و آنها را بررسی کردیم، واقعا ابهامات زیادی برای ما ایجاد شد. با دوستان که صحبت کردم گفتم؛ در مورد بودجه ای که به شما داده می شود انتظار داریم حداقل شما شفاف سازی کنید تا بدانیم این مبالغ کجا، به چه کیفیتی و به چه نحوی هزینه می شود.
حجت الاسلام احمدی با اشاره به حسابرس هزینه های پارس جنوبی جم، عنوان کرد:
الان هم دست اندرکاران برنامه در حال یک حسابرسی جدی روی تیم هستند که ببیند هزینههای صورت گرفته در کجا، چگونه و به چه کسانی پرداخت شده است؟ مطالبات ورزشکاران چقدر است؟ آیا کامل پرداخت کردهاند یا نه، مبلغی از آن مانده است.
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد:
لذا تا زمانیکه گزارش رسمی به ما داده نشود نمی توانیم در رابطه با میزان پرداختی ها قضاوت کنیم و بگوییم که چه وضعیتی دارد. اما موردی که ما را نگران کرد این بود که تیم ساختار جدی برای مدیریت نداشت و هزینههای صورت گرفته شفاف نبود. در واقع اطلاعاتی از آن نداشتیم. با دوستان هم که صحبت کردیم میگفتند هنوز آقایان برای حسابرسی نیامده اند.
حجتالاسلام احمدی در خصوص درخواست برای ارائه گزارش مالی از سوی مدیران پارس جنوبی تصریح کرد:
بعضی از عزیزان که از برخی مجموعهها پرداختی داشتند، گفتند ما چندین بار با باشگاه مکاتبه کردیم و از آنها خواستیم به ما بگویند این مبالغ به چه صورتی خرج شده اما کسی پاسخگوی ما نبود تا بدانیم پول پرداختی کجا و چگونه هزینه شده است. این مسائل برای ما دغدغه و باعث نگرانی بود. به دوستان گفتیم باید به شدت وارد این قضیه بشوید و بررسی کنید ببینید این مبالغ کجا و به چه کیفتی هزینه شده است.
نماینده مردم عسلویه، کنگان، دیر و جم در مورد وجود هزینه 150میلیون تومانی بابت غذا و قلیان در لیست هزینه کردهای پارس جنوبی، گفت:
اطلاعاتی در رابطه با این قضیه ندارم. به سیروس پورموسوی گفتم که خبرهای غیر رسمی به ما داده شده است. در فضای مجازی گاهی در اظهارات افراد و اشخاص برخی مطالب مطرح می شود. بنده هم در نشستی که با سیروس پورموسوی داشتم گفتم چنین چیزی شنیده شده، شما پیشگیری کنید که سو تفاهمی اتفاق نیفتد.
حجتالاسلام احمدی در مورد اینکه تکلیف حدود 500 میلیون تومان از کمک در نظر گرفته شده مشخص نیست و این موضوع نارضایتی اعضای تیم را در پی داشته، گفت:
بر اساس آنچه صحبت کردیم، دوستان گفتند نیاز به این مبلغ (یک میلیارد و پانصد میلیون تومان) داریم. ما هم گفتیم این مبلغ به حساب باشگاه واریز و تحت نظارت افرادی که مشخص کرده بودیم هزینه بشود.
حجت الاسلام احمدی در خصوص اینکه هنوز بخشی از بدهیهای تیم بابت هزینه هتل، غذا و ترابری پا برجاست اما حدود پانصد میلیون از آن کمک مالی مشخص نیست که در کجا هزینه شده، تصریح کرد:
قطعا مشخص می شود. چون در مورد پولی که در این زمان به حساب باشگاه واریز شده، افراد مشخص و معین هستند و قطعا باید پاسخگو باشند.
نماینده حوزه جنوب استان بوشهر در مورد اینکه گفته میشود مبلغ 900 میلیون تومان در حسابی به نام کانون هواداران پارس جنوبی قرار دارد اما چنین کانونی ثبت رسمی نشده و از طرفی، برخی از سود روزشمار این پول استفاده میکنند، گفت:
این را هم بنده به صورت غیر رسمی شنیده بودم. به دوستانی که الان درحال بررسی هستند، گفتم در این زمینه هم بررسی جدی داشته باشند تا ببینیم قضیه از چه قرار است.
حجتالاسلام احمدی در مورد سقوط پارس جنوبی به لیگ دسته اول با وجود تمام تلاش های صورت گرفته، عنوان کرد:
بنده خیلی متاثر شدم. پارس جنوبی جم قابلیت این را داشت که در لیگ برتر بماند. اگر مدیریتی صحیح و برنامه ریزی جامعی از قبل شده بود می توانست این اتفاق بیفتد و تیم در جایگاه خودش قرار بگیرد. اما هنوز هم دیر نشده است. باید یک ساختار برای این تیم تعریف و هویت آن مشخص شود. به این ترتیب راه کارهایی برای حمایت از پارس جنوبی وجود دارد. بنده امیدوارم که ان شاالله از تمام ظرفیت ها استفاده شود تا این تیم بتواند به جایگاه سابق خودش برگردد و ادامه فعالیت بدهد.
نماینده مجلس در مورد اینکه گفته میشود با توجه به اینکه امکان حمایت مالی از تیم در صورت حضورش درلیگ دسته اول راحت تر است، برخی مدیران باشگاه و مسئولان ذیربط تلاش کردند تیم سقوط کند تا در لیگ یک بتوانند بودجه بیشتری دریافت کنند، گفت:
نه، این حرف ها منشایی ندارند. فردای روزی که ما با تیم که صحبت کردیم، با تیم ماشین سازی مسابقه داشتند.
حجت الاسلام احمدی افزود:
ماشین سازی تیم قوی بود و خودشان هم اعلام کردند با یک تیم قوی وارد بازی می شوند. آنها با یک انگیزه بالا بازی کردند و تیم حریف امتیاز گرفتند. در این فضاها و جریان ها، حرف ها و مسائل زیادی مطرح می شود. آن مطالبی که رسما به انسان می رسد، قابل اعتماد است.
حجتالاسلام احمدی در مورد اینکه گفته میشود در رابطه با تلاش برای سقوط تیم، تماس هایی هم با برخی مسئولان بوشهر گرفته شده، عنوان کرد:
بنده اصلا چنین چیزی نشنیدهام و اطلاعی از این قضیه ندارم. در مذاکراتی که با احمد بهروزیان فر (مدیرکل اداره ورزش و جوانان استان بوشهر) و استاندار داشتیم، همه آقایان تمایل داشتند که از تیم پارس جنوبی حمایت و به آن کمک کنند.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در مورد تلاش برای رفع مشکلات تیم پارس جنوبی جم گفت:
انشاالله همه ما از مسئولین اجرایی تا بنده ای که افتخار نمایندگی مردم را دارم و در کنار جوان ها، نوجوان ها و مردم عزیز حوزه انتخابیمان هستم، دست به دست هم بدهیم. برای رفع مشکلات و مسائل و برداشتن موانع با همفکری و مساعدت و همراهی یکدیگر میتوانیم مشکلات بزرگی را از سر راه بر داریم. از جمله اینکه به امید خدا این تیم را به جایگاه اصلی خودش برگردانیم.