خرافات عضو جدا نشدنی اعتقادات بشر در همه زمینه ها از جمله فوتبال هستند.از ساق بند های آندرهررا و استوک های پاره جک گریلیش گرفته تا شماره 7 یونایتد بعد از کریستیانو رونالدو،از تیشرت معروف مورینیو تا این اواخر که طلسم عدم صعود از دور گروهی گریبانگیر قهرمان دوره قبل جام جهانی شده است. همه این ها نمونه هایی از اعتقاد به خرافات در فوتبال هستند.
در این مطلب قصد داریم به معروف ترین نفرین های مستطیل سبز بپردازیم.
5- گربه های مرده
باشگاه راسینگ کلاب آرژانتین در دهه 60 جزو موفق ترین تیم های آمریکای جنوبی بود و موفقیت های بسیاری را نیز در لیگ های داخلی و لیبرتادورس کسب کرد. اما طبق روایتی هواداران رقیب سنتی راسینگ،یعنی ایندیپندنت درهای ورزشگاه رقیب را شکستند،وارد آن شدند و هفت گربه سیاه را در زمین ورزشگاه خاک کردند.
راسینگ نتوانست در دهه 70 به موفقیت های خود ادامه دهد و زمزمه وجود طلسم همه گیر شد. آن ها 6 جسد را پیدا کردند اما جسد گربه هفتم هرگز پیدا نشد،برای شکستن این طلسم باشگاه حتی دست به دامن کلیسا و کشیش ها شد اما این تلاش ها ثمری نداشت. بالاخره درسال 2001 گربه هفتم پیدا شد. حدس میزنید چه اتفاقی افتاد؟
راسینگ چند ماه بعد ، بعد از 35 سال ناکامی قهرمان آرژانتین شد!!
4- نفرین صد ساله بیرمنگام
طبق افسانه ای از زمانی که تیم بیرمنگام در سال 1906 ورزشگاه خود را در محل زندگی بی خانمان های رومانیایی ساخت،دچار نفرینی صد ساله شد. اولین بازی آنها در ورزشگاهشان با برفی سهمگین همراه شد و در انتهای فصل راهی دسته پایین تر شدند.
کم کم این باور گسترش پیدا کرد که تا پایان نفرین بیرمنگام موفقیتی به دست نمی آورد . در سال 2006 ، صد سال نفرینشان تمام شد تا هواداران این تیم به موفقیت امید پیدا کنند.
بیرمنگام 5 سال بعد از پایان نفرین در ورزشگاه ویمبلی با شکست دو بر یک شاگردان آرسن ونگر موفق شد جام اتحادیه را کسب کند!!
3-سمبل هیبرنیان
در لوگوی باشگاه هیبرنیان اسکاتلند نماد هارپ "چنگ زدن" خودنمایی میکرد.این نماد که ریشه ایرلندی داشت از لوگوی باشگاه حذف شد و پس از آن، هیبرنیان دچار طلسمی شد که به خاطر آن هیچ وقت کاپ اسکاتلند را فتح نکرد. درسال 2015 این نماد به لوگو برگشت.
نتیجه؟
هیبرنیان در همان سال پس از 114 سال موفق شد به قهرمانی جام حذفی اسکاتلند برسد!
2- برادران هینترمان
پس از تشکیل باشگاه میلان در سال 1899، این تیم سه بار در سال های 1906،1901 و 1907 قهرمانی لیگ را به دست آورد. اما در سال 1908 اختلافاتی در باشگاه رخ داد که محوریت اصلی این اختلافات، بر حفظ روح ایتالیایی تنها باشگاه شهر میلان تا آن زمان بود. در نتیجه این اختلافات 15 نفر از جمله سه برادر با اصالت سوییسی به نام های کارلو،آنترو و انریکو هینترمان از باشگاه جدا شدند.
از اینجا افسانه هینترمان ها آغاز شده و گروهی از ایتالیایی ها و سوییسی ها باشگاه اینتر را با نام "اینترنازیونال" تاسیس کردند.
آنجا باید اینترناسیونال یعنی بین المللی نامیده شود چون ما برادر هایی از سراسر جهان هستیم
بعد از تشکیل اینتر، و تا زمانی که برادران هینترمان زنده بودند،میلان دیگر رنگ قهرمانی را ندید. در سال 1951 آخرین برادر به نام انریکو نیز فوت کرد.
درست چند هفته بعد میلانی ها بعد از 44 سال دوباره به قهرمانی رسیدند!!
1-نفرین بلا گوتمن
معروف ترین و جالب ترین نفرین و طلسم دنیای فوتبال مربوط به بلا گوتمن و تیم بنفیکا است.
گوتمن پس از اینکه در سال 1960 با پورتو به قهرمانی لیگ داخلی رسید راهی تیم بنفیکا شد. گوتمن به خاطر لجبازی ها و اخلاق جالبش معروف بود. او در همان ابتدای کار 20 بازیکن پا به سن گذاشته بنفیکا را از تیم کنار گذاشت و فلسفه اش را بر مبنای کار با جوانانی از جمله اوزه بیو آغاز کرد.
در سال 1961 در اولین سالی که از زمان شروع جام باشگاه های اروپا رئال به فینال نرسیده بود، بنفیکای گوتمن در فینال حریف بارسلونا بود. آن ها در این دیدار 3-2 پیروز شدند و اولین قهرمانی اروپای خود را به دست آوردند. گوتمن و بنفیکا در سال 1962 نیز با پیروزی 5-3 برابر رئال مادرید توانستند از عنوان خود دفاع کنند و دومین قهرمانی پیاپی را نیز به دست آورند.
همه چیز خوب پیش میرفت تا اینکه در سال 1962 هنگام تمدید قرارداد،مدیران بنفیکا با افزایش دستمزد و در نظر گرفتن پاداش ویژه برای گوتمن مخالفت کردند. گوتمن از بنفیکا جدا شد و این تیم را نفرین کرد. طبق گفته ها، گوتمن هنگام جدایی گفته است که از الان تا 100 سال دیگر بنفیکا جام اروپایی نخواهد برد.
از زمان نفرین گوتمن تا این لحظه بنفیکا در 5 فینال جام باشگاه های اروپا، 1 فینال جام یوفا، و 2 فینال یورولیگ شکست خورده است!!!!!!
حتی گفته شده اوزه بیو برای باطل کردن این نفرین چندین بار بر سر مزار گوتمن حاضر شد اما نتیجه ای نداشت.
نتایج فینال های اروپایی بنفیکا بعد از بلا گوتمن
جام باشگاه های اروپا 1963: بنفیکا یک - میلان 2
جام باشگاه های اروپا 1965: بنفیکا صفر - اینتر یک
جام باشگاه های اروپا 1968: بنفیکا یک - منچستریونایتد 4 (وقت های اضافی)
جام یوفا 1983: بنفیکا یک - اندرلشت 2 (در مجموع دو دیدار)
جام باشگاه های اروپا 1988: بنفیکا صفر - آیندهوون صفر (6 بر 5 در پنالتی به سود آیندهوون)
جام باشگاه های اروپا 1990: بنفیکا صفر - میلان یک
لیگ اروپا 2013: بنفیکا یک - چلسی 2
لیگ اروپا 2014: بنفیکا صفر - سویا صفر (4 بر 2 در ضربات پنالتی به سود سویا)