امیر قلعه نویی بعد از شکست مقابل استقلال در مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی استعفا و در کمتر از 24 ساعت، هیات مدیره سپاهان با استعفای او موافقت کرد. حتی قبل از موافقت هیات مدیره با استعفای ژنرال، شایعات در خصوص آینده نیمکت سپاهان شنیده می شد.
به گزارش طرفداری، طی یک روز اخیر اخباری پیرامون گزینه های مربی گری سپاهان منتشر شد. در این بین شنیده شدن نام برانکو ایوانکوویچ به عنوان گزینه مربی گری سپاهان عجیب بود. البته زمانی که امیر قلعه نویی هنوز سکان هدایت سپاهان را در اختیار داشت هم در شایعاتی از برانکو به عنوان جانشین او یاد می شد!
امروز (چهارشنبه، 22 مرداد) سخنگوی باشگاه سپاهان در گفتگو با شبکه خبر گفت حضور برانکو در بین گزینه ها را تکذیب نمی کند. با این حساب ریشه اخباری که برانکو ایوانکوویچ را به عنوان گزینه مدنظر اصفهانی ها معرفی کرد را می توان خود باشگاه سپاهان دانست. این اولین واکنش رسمی در همین رابطه بود. قبل از صحبت های سخنگوی باشگاه سپاهان حتی اخبار مذاکره اصفهانی ها با برانکو ایوانکوویچ هم منتشر شد. خبری که وکیل برانکو ایوانکوویچ آن را تایید کرد و همینطور از رد پیشنهاد سپاهان توسط موکلش خبر داد. دارو بوشیچ که این روزها بیشتر پیگیر مطالبات موکل خود از باشگاه پرسپولیس است به صراحت گفت برانکو قصد آمدن به سپاهان را ندارد.
البته شاید بهتر بود دارو بوشیچ تعارف را کنار می گذاشت و می گفت برانکو قصد آمدن به ایران را ندارد.
نام برانکو تنها در باشگاه سپاهان مطرح نشده است. از تبریز هم شایعاتی به گوش می رسد که در صورت جدایی سرمربی کروات از تیم ملی عمان، تراکتور بی میل به جذب مربی سابق پرسپولیس و تیم ملی نخواهد بود.
اما واقعا بازگشت برانکو ایوانکوویچ به ایران حداقل در برهه کنونی امکان پذیر بود؟ یا سپاهان و تراکتور به هیچ دل بسته بودند؟
موانع بازگشت برانکو ایوانکوویچ به ایران
فلش بکی بزنیم به فروردین سال 1394، برانکو ایوانکوویچ با پرسپولیس قرارداد امضا کرد و هدایت تیم را بر عهده گرفت. بعد از خروج برانکو از ایران در سال 2006 هم چندین مرتبه احتمال بازگشت او به فوتبال ایران مطرح شد. مانع اصلی بازگشت برانکو به ایران مسئله مالیات او بود. مرد کروات تا حل شدن مشکل مالیاتی خود حاضر به حضور در ایران نبود. 9 سال بعد از خروج برانکو ایوانکوویچ، بالاخره باشگاه پرسپولیس توانست مالیات برانکو را پرداخت و با مربی اسبق تیم ملی قرارداد امضا کند.
مالیات کنونی برانکو ایوانکوویچ حدود هشت میلیارد تومان است. هر باشگاهی که خواهان امضای قرارداد با برانکو ایوانکوویچ باشد ابتدا باید هشت میلیارد مالیات این سرمربی را پرداخت کند. مالیاتی که برعهده باشگاه پرسپولیس بود و باشگاه حاضر به پرداخت آن نیست، یا شاید بهتر بگوییم، توان پرداخت مالیات هشت میلیاردی را ندارد.
فارغ از مالیات سنگین برانکو ایوانکوویچ، او با فدراسیون فوتبال عمان قرارداد دارد. باشگاهی که هم مسئله مالیاتی برانکو را حل و هم این مربی را راضی به جدایی از تیم ملی عمان کند و هم مبلغ سنگین فسخ قرارداد او را به فدراسیون فوتبال عمان بپردازد، قطعا در ایران وجود خارجی ندارد.
کارت برانکو در دست یک ایجنت
شاید به نظر برسد استفاده از نام برانکو ایوانکوویچ، بیشتر یک شعار از سوی مدیران برای جلب رضایت هواداران باشد. او سه بار قهرمان لیگ برتر شده است و هواداران هر تیمی را می تواند راضی کند اما اصل ماجرا چیز دیگری است. یک دلال دارد با کارت برانکو در ایران بازی می کند. یک ایجنت که روابط خوبی با چند مدیر باشگاه دارد، مدعی است می تواند برانکو را به ایران بیاورد. او با این ادعا به باشگاه های متمول نزدیک می شود و بعد از آن که اعتماد آن ها را جلب کرد، با بیان این حرف که برانکو فقط به خاطر شرط فسخ قراردادش قادر به جدایی از عمان نیست، گزینه های بعدی خود را به این باشگاه ها معرفی می کند. همین ایجنت بعد از جدایی برانکو از پرسپولیس هم همین بازی را در این باشگاه راه انداخت. او ابتدا مدعی شد می تواند یک سرمربی معروف تر از برانکو را به پرسپولیس بیاورد. نام دهن پر کنی که او در اختیار باشگاه گذاشت باعث شد هیات مدیره پرسپولیس اعتماد کند اما خیلی زود دست این دلال رو شد. او با این ادعا که مربی مورد نظر با فدراسیون کشورش قرارداد دارد، مربیان دیگری را به پرسپولیس معرفی کرد اما هیات مدیره که به بازی این ایجنت پی برده بود حاضر به همکاری با او نشد.
فعلا کارت برانکو در دست این ایجنت است. البته دارو بوشیچ با تکذیب زودهنگام خود، بازی این دلال را خراب کرد.
همچنین بخوانید: