خانوم ها و آقایون
به
فیلماوه خوش اومدید.
ما تو فیلماوه هدفمون اشتراک گذاشتن فیلم های جدید و قدیمی و بحث درباره اوناست.هرچی هم من اینجا در مورد فیلم ها مینویسم صرفا یه نظر شخصی هست.
خوشحال میشم نظراتتونو بخونم.
Gone Girl
2014
8.1
درام-معمایی-هیجان انگیز
بن افلک-رزاماند پایک-نیل پاتریک هریس-کری کون
کارگردان:
دیوید فینچر
20th Century Studios
![](https://cinema.gamefa.com/wp-content/uploads/2018/09/gone-girl-2-768x432.jpg)
179 مین فیلم برتر از نگاه سایت IMBD و یکی از بهترین فیلم های سال 2014.
کارگردان فیلم دیوید فینچری هست که هممون کم و بیش با آثارش آشنا هستیم.از آثار معروف اون میتونیم به فیلم The Curious Case of Benjamin Button و The Social Networkو
The Girl with the Dragon Tattoo اشاره کنم که همشون فیلم های معروفی هستن و جوایز بسیاری رو تونستن کسب کنند.
من تو فیلماوه فیلم The Curious Case of Benjamin Button رو بررسی کردیم که میتونین تو این لینک دربارش بخونین:
https://www.tarafdari.com/node/1637947
فیلم Gone Girl با فروش معادل 335میلیون دلار پرفروش ترین فیلم کارنامه دیوید فینچر هست در حالی که بودجه ساخت اون حدود 61میلیون دلار بود.
فیلمنامه فیلم Gone Girl رو جیلین فلین نوشته که اقتباسی از رمانی به همین اسم که خود جیلین فیلین نوشته محسوب میشه.
این فیلم در طول زمان اکران و بعد ها حتی نظرات مثبت منتقد هارو دریافت کرد و فیلم بسیار موفقی بود اما چیزی که حداقل من هیچ وقت نفهمیدمش موفقیت کمش تو بردن جایزه تو اسکار و گولدن گلوب بود که تو رشته های اندکی نامزد شده بود.
رزاماند پایک برای نقش آفرینیش در این فیلم نامزد بهترین بازیکر زن شده بود که نتونست این جایزه رو کسب کنه همچنین دیوید فینچر هم در بخش بهترین کارگردانی در جشنواره گولدن گلوپ شد که اوهم در کسب جایزه ناکام بود.
داستان فیلم درباره مردی هست که پس از ناپدید شدن همسرش متهم اصلی پرونده هست و ...(خطر اسپویل).
![](https://cinema.gamefa.com/wp-content/uploads/2018/09/gone-girl-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg)
من همیشه آثار دیوید فینچر رو دوس داشتم و دارم بنظرم جزو کارگردانای خیلی خوب زمان حاضر هست که اکثر فیلماش خوب بوده.
این فیلم رو برای بار چندم دیدم و بنظرم کمی دیر شده بود که براش پست گذاشتم.
فیلم به مسائلی مثل اختلاف فرهنگی و اقتصادی و خیانت و....میپردازه و داستان خیلی طولانی و متنوعی داره.
داستان فیلم تقریبا واقعی هست یعنی شبیه اتفاق هایی هست که برای نویسنده فیلم یعنی خانم فیلین در زمان بحران اقتصادی آمریکا اتفاق افتاده.
خانم فیلین ابتدا یه منتقد سینما بود و برای مجله سرگرمی های هفتگی مطلب مینوشت اما در زمان بحران اقتصادی شروع به نوشتن داستان زندگیش کرد و کتاب دختر ناپدید شده به شدت ازش استقبال شد و حتی تو ایران هم نسخه ترجمه شدش هست که من خوندمش و واقعا فوق العادس پیشنهاد میکنم حتما مطالعش بکنید.
![](https://media.mehrnews.com/old/Original/1393/03/10/IMG13173433.jpg)
دیوید فینچر همیشه استعداد خاصی تو سیاه کردن فیلم و القای حس ناامیدی تو فیلم داره تو آثار قبلیش خیلی خوب این ویژگی رو مشاهده کردیم تو این فیلم هم این کار به بهترین شکل خودش انجام شده
ما در این فیلم میبنیم جامعه ای رو که به دلیل مشکلات اقتضادی اون شادابیشونو از دست دادن و به شدت از زندگی و اتفاق هاش سرخورده و ناامید هستن مثل چیزی که الان برا خودمون داره اتفاق میفته.فینچر با صحنه ها و عملکردش کاملا موفق شده این حس ناامیدی رو به مخاطب القا کنه و حس طراوت رو از فیلم بگیره.
یکی از ویژگی هاب جذاب رمان دختر گم شده سیاه و سفید نکردن شخصیت های داستان هستش که تو نسخه سینمایی هم به این ویژگی وفادار بودن و همین رویه رو طی کردن.
نیمه ابتدایی فیلم که حول محور داستان جنایی و پلیسی میچرخه خیلی خوب و با ریتم خوب به سمت جلو میره و مخاطب رو با خودش همراه میکنه و تعلیق ها اتفاقات شوک برانگیزی داره که به مخاطب اجازه نمیده که بتونه اتفاق های آیندرو بتونه پیش بینی کنه.
هرچه از دقایق ابتدایی فیلم میگذریم درباره شخصیت نقش اول فیلم موضوعات جالب و شوک برانگیزی میفهمیم که این پیوستگی سبب جذاب شدن فیلم و غیر قابل پیش بینی شدنش شده.
اما نیمه دوم فیلم اکثرا فلاش بکهایی در مورد زندگی خصوصی زوج فیلم هست که فراز و نشیب ها و اتفاق های اون یکی از بهترین فیلم هایی هست که در زمینه زندگی مشترک ساخته شده.
تو بخش دوم داستان پخته تر و جذاب تر روایت میشه فلاش بکهای به موقع مخاطب رو به چالش میکشه و اونو با داستان هم مسیر میکنه.
ما در نگاه اول مشاهده میکنیم که زوج فیلم شناخت کافی از هم دارن اما رفته رفته متوجه این نکته میشیم که هرچی دیدیم صرفا یه تصویر ساختگی از خوشبختیه همین ظرافت تو نحوه روایت داستان و فیلمنامه به شدت قوی باعث جذاب شدن فیلم شده که همیشه تازگی خودش رو داره.
فیلم واقعا بنظرم به بلوغ رسیده و فینچر تونسته شخصیت های مرد و زن فیلم رو موجه جلوه بده به طوری که نتونیم قضاوتشون بکنیم و درکشون کنیم یا اونارو گناهکار تشخیص بدیم و اتفاقای فیلم هم نمیتونه مارو تو تصمیم گیری به قطعیت برسونه و کلی دلیل برا خودمون میاریم که نقش ها شاید گناهکار یا بی گناهن.
در بخش دوم فیلم واقعا همه سرنخ ها و گراف هایی که به مخاطب داده شده به نتیجه میرسه و مخاطب دلیل اون همه مشکلات رو میفهمه این خودش خیلی جذاب و هیجان انگیزه.
![](https://cameramag.ir/wp-content/uploads/2020/04/ad0be5fba11fda7fade92cc59cddc147-7.jpg)
شاید تنها ایراد فیلم زمان زیادش باشه که برای روایت این داستان کمی زیاد هست و بعضی جاهاش میتونه شمارو خسته بکنه اما این تایم ها محدودن و بازم داستان خیلی سریع به ریتم خوب و هیجان انگیزش برمیگرده البته این مشکل طبیعیه چون رمانی که ازش فیلم رو ساختم حدود450 صفحه هست.
فیلم خشونت هم داره خشونتی که قابل لمس نیست اما حضور داره فینچر بازهم ملاحظه ای برای نشون دادن این خشونت نداره..فیلم با وجود فضای تیره وتارش به شدت نکته های فنی قوی داره .فیلمنامه به شدت قوی و کارگردانی عالی اون یه اثر بی نظیر رو تونسته تحویل مخاطب بده.
بن افلک و رزوموند پایک در یک کلام عالی بودن و فیلم رو واقعی تر کردن با بازی بی نظیرشون.بن افلک با بازی خوبش تونسته موفق باشه در اینکه به مخاطب اجازه نده اونو گناهکار جلوه بده.
رزوموند پایک هم با هوش و زیرکی تونسته زوج سازی خوبی با افلک داشته باشه و نتیجه تلاششو با نامزد شدن تو اسکار تونست بگیره.
![](https://cinemodern.ir/wp-content/uploads/2014/10/Gone-Girl-1024x528-1.jpg)
حرف آخر:
در یک کلام فیلم رو از دست ندید.
یه فیلم به شدت جذاب و سرگرم کننده تو فضای سیاه و ناامید کننده که هیچ وقت نمیتونین شخصیت هاشو درست بشناسین.
فیلم باعث میشه کلی درباره زندگی مشترک فکر بکنید و فیلم واقعا مفید و عالی ای هست.
مدت زمان فیلم حدودا 149 دقیقه و درجه سنی R رو داره.
نمره وبسایت متاکریک:
79%
نمره وبسایت راتن تومیتوز:
84%
ارزش دیدن(نظر شخصی از 10):
9
میتونید نقد فیلم رو در این لینک بخونید:
http://naghdefarsi.com/title/gone-girl/
لینک دانلود:
https://www.film2media.top/tag/%D8%A...