از اين هفته پنجاه و دومين دوره رقابت هاى بوندسليگا آغاز شده است، اما خبرى كه مدت كوتاهى قبل از اين اتفاق در اين خصوص انتشار يافت و توجه همگان را به خود جلب نمود، نه تنها به فوتبال ربطى نداشت بلكه كاملا اقتصادى بوده است. باشگاه بوروسيا دورتموند اعلام نمود كه قصد دارد سرمايه خود را افزايش دهد. دورتموند تنها باشگاه بورسى آلمان در آينده اى نزديك سهام خود را براى عرضه در بورس آلمان به كمپانى هاى پوما (توليد كننده وسايل ورزشى)، سيگنال ايدونا (بيمه اى) و ايوونيك (فعال در زمينه تجارت) واگذار خواهد كرد.
با اين حساب سرمايه باشگاه دورتموند تا حدود 140 ميليون يورو افزايش خواهد يافت و اين باشگاه خواهد توانست بسيارى از بدهى هاى خود را پرداخت نمايد، قدرت چانه زنى اين باشگاه در بازار جهانى افزايش خواهد يافت و محدوديت هاى اقتصادى باشگاه نيز تا حدودى مرتفع خواهند شد.
اما به هيچ وجه نبايد تصور شود كه اعلام شدن چنين خبرى در ابتداى رقابت هاى بوندسليگا كاملا تصادفى و اتفاقى بوده است، حادثه و تصادف در فوتبال براى نيمكت نشين ها همان اتفاقاتى است كه در زمين بازى رخ مى دهد. گل ها در فوتبال كالاهاى نايابى به حساب مى آيند كه با آن ها داد و ستد مى شود، دقيقا همانند اتفاقى كه در سيزدهم ژولاى در ريودوژانيرو به وقوع پيوست.
در آن روز و در فينال جام جهانى براى مدت زيادى گلى به ثمر نرسيده بود، نه در نيمه اول، نه در نيمه دوم نه براى آلمان، نه براى آرژانتين، اما چه كسى مى تواند توضيح دهد كه چرا اين بازى تا اين حد مهم و با ارزش است، چرا كمپانى هاى بزرگ مايل به سرمايه گذارى فراوان در اين بازى هستند. منحنى هاى هيجان در اين بازى به شدت افزايش پيدا مى كرد تا اينكه در دقيق113ماريو گوتزه گل پيروزى بخش آلمان ها را به ثمر رساند.
از اين هفته بوندسليگا دوباره شروع شده است، فصلى كه به دليل سابقه بايرن مونيخ در فصول ما بعد جام جهانى مى تواند اميد ساير رقبا را براى پيشى گرفتن از اين تيم افزايش دهد. در هفته اول اين رقابت هادورتموند ميزبان يكى از حريفان اصلى خود باير لوركوزن بود كه با سرمربى جديد خود به نظر حرف هاى زيادى براى گفتن خواهد داشت و بايرن مونيخ تيم ماريو گوتزه موفق به شكست وولفسبورگ ميهمان ثروتمند خود شد. ماريو گوتزه تاتابستان 2013 بازيكن تيم دورتموند به حساب مى آمد، اما امروز مونيخى ها قصد دارند تا آينده تيم خود را با محوريت ماريو گوتزه شكل دهى نمايند. اين موضوع بى ترديد براى دورتموندى ها بسيار دردناك خواهد بود، چون آنها موفق به حفظ ستاره جوان خود نشدند و آن را به حريف اصلى خود واگذار نمودند. موضوعى كه در شتاب بخشيدن به تقويت قدرت اقتصادى دورتموند بى تاثير نبوده است. سران اين باشگاه نيز مى خواستند بتوانند در زمينه جذب بازيكن به تيمى قابل رقابت تبديل شوند. خبر افزايش سرمايه از سوى دورتموند به صورت غير مستقيم اعلام نبردى به بايرن مونيخ بوده است.
نبرد دو جانبه بين بايرن مونيخ و دورتموند در اين چهار سال اخير شدت بيشترى داشته است، در سال هاى 2011 و 2012 دورتموند موفق به تحقير رقيب مونيخى شد و باعث شد كه مونيخى ها با انرژى بيشتر اقتصادى و ورزشى بازگردد، قدرتى كه براى مثال در خريد 37 ميليون يورويى گوتزه و 40 ميليون يورويى خاوى مارتينز و همچنين قهرمانى هاى سريع در سال هاى 2013 و 2014 نشان داده شد.
سهام باشگاه بايرن مونيخ همچنان در بورس عرضه نمى شود، اما اسپانسرهاى بزرگى نظير آديداس، آليانس (بيمه اى)، كمپانى هاى خودرو سازى آئودى و فولكس واگن از حاميان بزرگ مالى بايرن مونيخ به حساب مى آيند و همين امر به علاوه برخى از موفقيت هاى ورزشى، گردش مالى بيش از 170 ميليون يورويى نسبت به دورتموند را نصيب اين باشگاه نموده است.
در اين فصل نيز بى ترديد رقابت دو گانه و سمى بايرن مونيخ و دورتموند افزايش خواهد يافت كه صحبت هاى رومنيگه و واتسكه از سران دو تيم نيز بر آتش آن افزوده است. رقابتى كه بيشتر در خدمت تجارت خواهد بود و به ضرر بوندسليگا و ساير تيم هاى حاضر در آن تمام خواهد شد. رقابتى بين بايرن مونيخ كه در سال هاى اخير در قله فوتبال آلمان ايستاده و دورتموند كه آخرين اميد طرفداران ارائه فوتبال زيبا در سال هاى اخير بوده است.
اما چه تيمى هايى به جزء بايرن مونيخ و دورتموند از شانس هايى براى قهرمانى در بوندسليگا برخوردار هستند؟ حداكثر چهار تيم كه هر كدام شركتى بزرگ را به عنوان حامى در كنار خود مى بينند. شالكه (گازپروم)، لوركوزن (باير)، وولفسبورگ (فولكس واگن) و هوفنهايم (ساپ). اما به هر حال به نظر اتفاقات زيادى مى بايست دست به دست هم دهند تا بتوانند قهرمانى را از بايرن مونيخ و دورتموند بگيرند.