چطور یک جوان ایرانی می تواند با ماهی 600,000 تومان درآمد مازاد، سرمایه ای به اندازه 29,000,000,000 تومان جمع آوری کند؟
چندین بار است که از لزوم سرمایه گذاری زودهنگام در جوانی صحبت کرده ام. اما این مسئله ی مهم هر چه قدر تکرار شود باز هم کم است. پس تکرار می کنم:
هر چه سریعتر شروع به سرمایه گذاری کن!
جملاتی مانند: "من سرمایه ای ندارم"، "بگذار حالا پول درشتی به من برسد" و یا "یکی دو سال که فرقی ندارد" بسیار بی معنی و غیر منطقی هستند. چرا؟ تو می پرسی. سعی می کنم پاسخ را به صورت خلاصه توضیح می دهم.
تا به حال به این فکر کرده ای که چرا ثروت وارن بافت به صورت تصاعدی بالا رفته است؟ این سوال تنها یک پاسخ دارد؛ او از سنین جوانی، با کمک مفهوم سود مرکب (در مورد مفهوم سود مرکب بیشتر بخوانید) و بدون توجه به زمان ریزش یا صعود بازار سهام سرمایه گذاری کرده تا توانسته به چنین ثروت هنگفتی دست پیدا کند. تا زمانی که جوان هستی، یکی از بزرگترین برتری هایی که داری همین زمان است. سود مرکب در سنین جوانی معجزه می کند. هر چه زمان بیشتری بگذرد، ثروتی که از سود مرکب به دست می آید نیز بیشتر است. برای درک بیشتر به مثال زیر توجه کن:
فرض کنیم تو در حال حاضر 20 سال سن داری و بالاخره به سر عقل آمدی. قرار است تا 20 سال آینده، روزی 20 هزار تومن پس انداز و در بازار بورس سرمایه گذاری کنی. با در نظر گرفتن یک سوم میانگین بازدهی سالانه بورس و با احتساب تورم، تو در سن 40 سالگی 29 میلیارد و 739 میلیون تومان به ارزش امروز پول خواهی داشت!
اگر با چند سال تاخیر و از 25 سالگی این کار را شروع کنی، تا 40 سالگی تنها 4 میلیارد و 544 میلیون تومان سرمایه به ارزش امروز خواهی داشت، یعنی 25 میلیارد تومان اختلاف برای 5 سال تاخیر!
و اگر با فرضیه های بالا از 30 سالگی شروع به سرمایه گذاری کنی، تا 40 سالگی تنها 619 میلیون تومان به ارزش امروز در حساب ات پول خواهد بود.
وظیفه ی من تنها انتقال این اطلاعات با ارزش است و این بستگی به خودت دارد که از این اطلاعات به نفع خودت استفاده کنی و یا این ها را نادیده بگیری و با غر زدن بگویی: «در ایران همه ی پولدارها دزد هستند و نمی شود از راه درست موفق شد. ما تنها یک بار زندگی می کنیم و باید هر پولی که در می آوریم به سرعت خرج کرده و از زندگی مان لذت ببریم.» تصمیم با خودت است؛ هر چه قدر که بیشتر صبر کنی، در آینده پول کمتری در حسابت خواهی داشت.
توجه کن هر 1000 تومان الان، در آینده 18 میلیون و 322 هزارتومان ارزش دارد!
پس دفعه ی دیگری که خواستی چیزی (هر چند کوچک در حد آب معدنی) بخری، به این فکر کن که:
آیا این کالایی که قصد خریدش را داری، 18,000 برابر ارزشش را دارد؟ این سوال را از خودت بپرس که آیا این گوشی موبایل 6 میلیون تومانی که قصد خریدش را دارم، 10 میلیارد و 993 میلیون تومان ارزش دارد؟
بله تیتر زرد بود، اما آیا از خواندن این مطلب پشیمان شدی؟ به تو قول می دهم اگر سرمایه گذاری را هر چه زودتر شروع کنی، ورژن آینده ات از ورژن اکنون تو تشکر می کند. شاید از هم من!