طرفداری - '''...نظر به آنکه قرارداد فرانک اوفارل مربی تیم ملی ایران پایان یافته است، بنا بر تصمیم هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و کمیته تیم های ملی فوتبال ایران، حشمت مهاجرانی به عنوان مربی تیم ملی انتخاب شد..'''
چهارشنبه 15 اردیبهشت 55 حشمت مهاجرانی در بانکوک تایلند درگیر مسابقات قهرمانی جوانان آسیا بود که توسط یکی از دوستانش از این اطلاعیه فدراسیون فوتبال با خبر شد.
فرانک اوفارل سرمربی موفق تیم ملی ایران رفته بود و دستیار او کسی که تجربه ای در عرصه مربیگری باشگاهی نداشت، جایگزین وی شد و این مربی کسی نبود جز حشمت مهاجرانی...!
مهاجرانی کار سختی را برای برآورده کردن انتظارات و رهایی از تازیانه های نقد فوتبالی ها داشت چرا که ایران در دو دوره قبلی مسابقات آسیایی بر بام آسیا ایستاده بود و با قدرت تاج گذاری کرده بود، اما حشمت آن قدر ها هم بی تجربه نبود، وی به پشتوانه سال ها کار در پایه های فوتبال ایران، سیستم بازیکن یابی دقیق و اصولی خود روی نیمکت داغ تیم ملی ایران نشست، آن روز ها کسی خبر نداشت که چه ماجراهای جذابی قرار است با این مربی برای فوتبال ایران رقم بخورد.
اولین چالش های جدی او برای شروع کار مسابقات قهرمانی آسیا 1976 والمپیک مونترال بود.
جام ملت های آسیا 1976؛ ایران به دنبال کسب سومین قهرمانی پیاپی
پنجشنبه 13 خرداد 1355 این مسابقات در ایران آغاز شد، 10 روز تا شروع مسابقات باقی مانده بود که عربستان و تایلند از حضور در مسابقات انصراف دادند، تهدید ها و تحریم های اسراییل کشور ها را برای شرکت در مسابقات منصرف می کرد. دو قهرمانی پیاپی در سال های 1972و1968 ایران را به اصلی ترین شانس قهرمانی در این مسابقات تبدیل کرده است.
همچون سال 68 بازی ها در ایران برگزار می شود و این شانس ایران را برای قهرمانی بسیار زیاد تر می کند. کویت، چین، مالزی، عراق، یمن و ایران تیم های حاضر در مسابقات هستند که در دو گروه سه تیمی به مصاف هم می روند گروه بندی مسابقات به صورت زیر است:
بازی های گروه اول در تبریز و ورزشگاه باغ شمال برگزار می شود.
بازی های گروه دوم در تهران و ورزشگاه آریا مهر (آزادی) برگزار می شود.
مسیر ایران تا قهرمانی
ایران 2-0 عراق
14 خرداد 1355، مرحله گروهی
داور:ماریجان روس از یوگسلاوی
تیم ملی در نخستین بازی و با حضور ۵۰ هزار نفر در ورزشگاه آزادی به مصاف عراق رفت و توانست با دو گل حسن روشن و ناصر نورایی عراق را شکست دهد تا حشمت مهاجرانی در اولین مسابقه رسمی خود به پیروزی برسد.
ایران 8-0 یمن
18 خرداد 1355، مرحله گروهی
داور: اکرم الحق از هند
110 هزار نفر تماشگر رای دیدن این دیدار پا به استادیوم گذاشته اند، تماشگرانی که قرار است 8 گل را از سوی تیمشان ببینند سه گل از غلامحسین مظلومی، دو گل از نورایی، دو گل از عزیزی و تک گل علیرضا خورشیدی حکم صعود ایران به دور بعد این مسابقات را داشت. عراق نیز به عنوان تیم دوم راهی مرحله بعد شد.
ایران 2-0 چین
21 خرداد 1355، نیمه نهایی
داور: آسامی از ژاپن
چین که در دور گروهی با یک تساوی مقابل مالزی و یک شکست مقابل کویت، عملکرد ناامیدکنندهای داشته است ، در نیمه نهایی حریف ایران شده است. چچین 90 دقیقه سخت به دفاع کردن می پردازد، ضربه خورشیدی ضربه خورشیدی ایران را به گل اول می رساند و شیرازه خط دفاعی چین از هم می پاشد، در ادامه حسن روشن گل دوم تیم ملی را به ثمر رساند و تیم ملی برای سومین بار متوالی به فینال صعود کند
ایران 1-0 کویت؛ جدال مهاجرانی و زاگالو
23 خرداد 1355، فینال
داور: جین دوباچ از سويیس
- ترکیب ایران: منصور رشیدی، آندرانیک اسکندریان، حسن نظری، نصرالله عبداللهی، ابراهیم قاسم پور، بیژن ذوالفقارنسب، پرویز قلیچ خانی، ناصر نورایی، علی پروین، خورشیدی، حسن روشن
- سرمربی: حشمت مهاجرانی
- ترکیب کویت: الترابولسی، ال اسفور، جمعه، الدوراهیم، ابراهیم، الحوطی، بوحامد، کامل، عبدالله، الدخیل
- سرمربی: ماریو زاگالو
112 هزار نفر ایرانی در ورزشگاه حضور دارند.
شاگردان حشمت مهاجرانی یک قدم تا سومین جام پیاپی فاصله دارند و برای این امر باید از سد شاگردان ماریو زاگالو افسانه ای بگذرند در نیمه دوم کویت سوار بر بازی است اما در دقیقه 65 پروین همه چیز را تمام می کند و پسران حشمت مهاجرانی برای بار سوم بر بام آسیا می ایستند.
رکورد ها
- ایران بدون دریافت حتی یک گل قهرمان آسیا شد.
- غلامحسین مظلومی مشترکا آقای گل مسابقات شد.
- علی پروین بهترین بازیکن مسابقات نام گرفت.