اختصاصی طرفداری- روز چهارشنبه هفتم خرداد 1399، جلسه ای در تهران با هدف جلوگیری از شروع دوباره لیگ برگزار شد. سه سرمربی لیگ برتری و همراهان شان، در هتلی که محل اردوی یکی از این تیم ها بود، در این جلسه حاضر شدند.
به گزارش طرفداری، در جلسه قرار شده است که این سرمربیان طی روزهای آتی به صورت هماهنگ به برگزاری دوباره لیگ اعتراض کنند. مابقی اعضای کادر فنی نیز بیکار ننشسته اند. مربیان این تیم ها با همتایان خود در دیگر باشگاه ها وارد مذاکره شده اند. هدف از این ارتباط ها، دعوت به یک اتحاد در اعتراض به برگزاری لیگ برتر است. در یکی دو روز آینده، فوتبال ایران با موجی از مصاحبه های آتشین مربیان و اعضای باشگاه های لیگ برتری مواجه می شود.
سه سرمربی حاضر در این جلسه هر کدام دلیل خود برای مخالفت با شروع دوباره لیگ را دارند. در ظاهر این مربیان دغدغه سلامت بازیکنان و اعضای تیم را دارند. همچنین نگران ابتلای خانواده و نزدیکان خود به ویروس کرونا هستند اما اصل ماجرا چیز دیگری است.
چرایی مخالفت سه سرمربی مذکور با برگزاری لیگ:
1- سرمربی جوان برای مدتی از تیمش دور بود. او اطمینان دارد که با شروع دوباره لیگ، نتیجه لازم را کسب نخواهد کرد. در صورت لغو فصل جاری لیگ برتر فوتبال ایران، سرمربی جوان این جمع فصل آینده نیز سرمربی خواهد بود. او فصل آینده از فرصت کافی برای بستن تیمی جدید و آمادگی لازم برای کسب نتیجه بهره مند می شود.
2- باشگاه سرمربی تیم پر ستاره لیگ برتر با مشکلات مالی مواجه است. آن ها توان پرداخت حقوق ستاره های خود را ندارند. از سوی دیگر باشگاه مذکور به قدری پر ستاره است که توقع نتیجه گرفتن از این تیم بسیار بالا است. با شرایط کنونی نتیجه گرفتن با این تیم بسیار دشوار است.
3- سرمربی ای که در این جمع سن بیشتری از دو نفر دیگر دارد، منفعتش در لغو فصل جاری لیگ برتر است. تیم او در شرایط خطر است و پایان لیگ برایش بهترین اتفاق است.
این سه سرمربی تصمیم گرفته اند تا جلوی برگزاری دوباره لیگ برتر در فصل 98/99 را بگیرند.
باشگاه ها در حال انجام تست کرونا هستند، نهادهای اجرایی فوتبال ایران نیز در تلاش برای انجام پروتکل های بهداشتی و حفظ سلامت بازیکنان. در این بین تصمیم گیری درخصوص برگزاری یا پایان لیگ بر عهده مسئولان فدراسیون و سازمان لیگ است. اینکه کشور ما شرایط برگزاری فوتبال در شرایط شیوع ویروس کرونا را دارد یا خیر، بحث دیگری است. اگر برگزاری لیگ برتر فوتبال ایران سلامت ورزشکاران و شهروندان را به خطر می اندازد، سازمان های مرتبط و تصمیم گیرندگان باید رای به تعطیلی فوتبال بدهند.
نکته جالب در مورد این سه سرمربی آن است که دو تن از آن ها دچار اختلافاتی بوده اند. اینطور نبوده که هر سه مربی ارتباط خوب یا به نوعی رفاقت داشته باشند اما شرایط کنونی باعث شده منافع مشترکی میان آن ها شکل بگیرد و دو سرمربی که با هم مشکل داشتند حال برای لغو لیگ تلاش کنند.
در لیگ آزادگان نیز مشابه این اتفاق در حال وقوع است. مربیانی در زمان تحویل گرفتن تیم وعده صعود به لیگ برتر را دادند. برگزار نشدن لیگ آزادگان به نفع آن ها است چرا که برای عملی کردن قول خود یک فصل کامل زمان خواهند داشت.
در حال حاضر سه گروه مخالف آغاز مجدد فوتبال در ایران هستند:
گروه اول) بازیکنانی که واقعا ترس از به خطر افتادن سلامتی خود و ابتلای اعضای خانواده شان به کرونا دارند. این بازیکنان در ماه های اخیر خود را قرنطینه و تمام موارد بهداشتی را رعایت کردند. آن ها کاملا محق هستند که با برگزاری لیگ مخالفت کنند.
گروه دوم) باشگاه هایی که با مشکلات مالی مواجه هستند. این باشگاه هابا برگزار نشدن لیگ طی ماه های آتی پرداختی نخواهند داشت و مبلغ خوبی برای آغاز فصل آینده ذخیره می کنند.
گروه سوم) مربیانی که اطمینان به کسب نتیجه ندارند. بعضی از آن ها در کورس قهرمانی هستند و برخی دیگر خطر با خطر سقوط مواجه اند. حتی برخی از مربیان تیم های میانه جدولی نیز ترس نگرفتن نتیجه لازم را دارند. اگر لیگ برگزار نشود حداقل خیال شان راحت است که فصل آینده سرمربی خواهند بود.
بار دیگر لازم به ذکر است که اعضای باشگاه های پرسپولیس و استقلال، نقشی در جلسه روز چهارشنبه هفتم خرداد 1399 نداشتند.