غَنا با نام رسمی جمهوری غنا کشوری در غرب قاره آفریقا است. آکرا پایتخت این کشور است. واحد پول این کشور سِدی غنا نام دارد. زبان رسمی غنا انگلیسی است و ۶۷ درصد از مردم به آن تکلم میکنند. جمعیت غنا ۲۷ میلیون نفر است و مردم غنا از اقوام چندی تشکیل شدهاند. در حدود نیمی از غناییها از قوم آکان، حدود ۱۷ درصد از قوم داگبانی، ۱۴ درصد افه و بقیه از چند قوم دیگر هستند. ۹۸ درصد از مردم غنا سیاهپوست هستند. بیشتر مردم غنا مسیحی و حدود ۱۷ درصد نیز مسلمان هستند. غنا در ششم مارس ۱۹۵۷ از بریتانیا مستقل شد. در آن تاریخ، دو مستعمره بریتانیا یعنی «ساحل طلا» و توگولند که یک سال پیش از آن با هم ادغام شده بودند کشوری به نام غنا را تشکیل دادند. در یکم ژوئیه ۱۹۶۰ نظام جمهوری در غنا رسمیت یافت. نام کشور غنا از کلمه غاته، تمدنی که در اعصار باستانی در آفریقای غربی وجود داشت، گرفته شدهاست. تا پیش از آغاز استعمار بهوسیلهٔ اروپائیان، این منطقه در اختیار ممالک مستقل سیاهپوستان بود.
با ورود پرتغالیها در سده پانزدهم و نفوذ استعماری آنان و سایر اروپائیان، این ممالک از هم پاشیده شد و توسط آنها تجارت برده و طلا رونق یافت. غنا در عهد استعمار به ساحل طلا مشهور بود. پس از پرتغالیها، بریتانیاییها آغاز به دست اندازی و تأسیس پایگاههای بازرگانی دیگری درغنا نمودند و رفتهرفته شهرهائی در پیرامون آنها ایجاد شد. در سال ۱۸۷۴ میلادی، بریتانیا مستعمره فرمانگذار ساحل طلا را تأسیس کرد و پس از ستیزهای طولانی، پادشاهی آشانتی و سرزمینهای شمالی واقع در شمال آشانتی را نیز تحتالحمایه خود اعلام کرد. پس از جنگ جهانی اول، بخشی از توگولند آلمان که به قیمومیت بریتانیا داده شده بود، از لحاظ اداری ضمیمه ساحل طلا گردید. در اواخر دهه پنجم سدهٔ گرایشهای استقلالطلبانه مردم ساحل طلا منجر به چند شورش ملی شد. در سال ۱۹۵۱ بریتانیا قانون اساسی تازهای به این مستعمره اعطا کرد که برطبق آن، نوعی خودمختاری در امور داخلی به این مستعمره داده شد و بهدنبال آن اولین انتخابات عمومی برگزار گردید. در این انتخابات قوام نکرومه رهبر حزب ملی خلق به نخستوزیری رسید.
در مارس سال ۱۹۵۷ میلادی، ساحل طلا با نام تازه غنا استقلال یافت و از کشورهای همسود بریتانیای بزرگ و دارای حکومت فرمانداری کل گردید. قوام نکرومه در مقام نخستوزیری این کشور باقیماند. در ماه ژوئیه سال۱۹۶۰ نوع حکومت این کشور به همت قوام نکرومه تبدیل به جمهوری شد و خود نکرومه قدرت را دست گرفت. در سال ۱۹۵۹ غنا با گینه، اتحادیه ممالک مستقل آفریقایی و در سال ۱۹۶۱ با گینه و مالی اتحادیه ممالک آفریقایی را به منظور همکاری کشورهای عضو در زمینههای نظامی، اقتصادی و اشتراک نظر در سیاست خارجی به وجود آورد که عملاً دوامی نیافت. از همان آغاز ریاست جمهوری نکرومه، توطئهها و دسایسی علیه وی و حکومتش انجام گرفت و بارها به جان وی سؤقصد شد. سرانجام در سال ۱۹۶۶، نظامیان با یک کودتا قدرت را در دست گرفتند و یک شورا به ریاست ژنرال ژوزف آنکرا بر کشور حاکم گشت. در سال ۱۹۶۹، آنکرا مجبور به کنارهگیری شد و ژنرال آکواسی آفریقا به قدرت رسید. آفریقا در رأس یک هیئت حاکم سه نفره قرار داشت. این هیئت در سال ۱۹۷۰ منحل گشت و ادواردآکوف آدوی حقوقدان به حکومت رسید، ولی حکومت وی نیز دوامی نیاورده و در سال ۱۹۷۲ سرهنگ آچیمپونگ با یک کودتای نظامی قدرت را در دست گرفت. در سالهای پس از نکرومه، وضع اقتصادی غنا همواره رو به تنزل بوده و در آخر دهه هشتم سده بیستم به بدترین دوران خود رسیده بود. در سال ۱۹۷۸ ژنرال فردآکوفو بقدرت رسید ولی دولت او نیز سال بعد بهوسیله نظامیان دیگری به رهبری جری راولینگز برکنار شد. انتخابات عمومی که در همان سال برگزار شد، پس از چند سال حکومت نظامی، یک غیرنظامی به نام هیلالیمان را بقدرت رساند. در سال ۱۹۸۱ جنگهای قبیلهای در غنا آغاز شد و در آخر همان سال یک کودتای نظامی که بار دیگر به ریاست جری راولینگز صورت گرفت که هیلالیمان را سرنگون کرد. جری رااولینگز اعلام کرد که خود نمیخواهد قدرت را در دست بگیرد. پس از کودتا یک مجمع مقاومت ملی به ریاست راولینگز بر اوضاع حاکم شد. روابط غنا پس از کودتا با غرب رو به تیرگی نهاد و با لیبی گسترش یافت.
کشور غنا با ۵۳۷، ۲۳۸ کیلومتر مربع وسعت (هفتاد و پنجمین کشور جهان) در نیمکره شمالی (نصفالنهار مبدأ از آن میگذرد)، در باختر قاره آفریقا، در کنار اقیانوس اطلس و در همسایگی کشورهای ساحل عاج در غرب، بورکینافاسو در شمال و توگو در شرق واقع شدهاست. کشور غنا، کشوری نیمه کوهستانی است که نواحی مرتفع آن عمدتاً در نواحی مرکزی و خاوری قرار دارند. جلگههای آن عمدتاً در نواحی جنوبی و پیرامون رود ولتا و شاخههای آن واقع شدهاند. از جمله مهمترین رودهای کشور میتوان به ولتا و شاخههای تای سیاه و ولتای سفید اشاره نمود. جنگلها در آن وسعت زیادی داشته و عمدتاً در نواحی جنوبی واقع شدهاند. آب و هوای کشور گرم و مرطوب و پرباران است. بلندترین نقطه کشور غنا، قله آفاجوتوبا ۸۸۵ متر ارتفاع، و رود ولتا (۱۴۳، ۱کیلومتر) طویلترین رود آن است. دریاچه ولتا (۴۶۲/۸کیلومتر مربع) بزرگترین دریاچه کشور است.
حکومت این کشور جمهوری است. قانون اساسی کشور در سال ۱۹۷۹ تدوین شده که به موجب آن قوه مقننه از یک مجلس ملی با ۱۴۰ عضو تشکیل یافتهاست. از جمله مهمترین احزاب کشور تا قبل از کودتای ۱۹۸۱ میتوان به حزب ملی خلق، جبهه خلق، مجمع ملی متحد و حزب سوسیال دموکرات اشاره نمود. کشور غنا در سال ۱۹۵۷ از بریتانیا مستقل شده و روز ملی آن ششم مارس است. این کشور در سال ۱۹۵۷ به عضویت سازمان ملل متحد درآمده و علاوه بر آن در سازمان وحدت آفریقا، اتحادیه گمرگی با ولتای علیا، اکا، سی سی دی، اکوواس، گات، یااآ، بانک جهانی، ایکائو، آیدا، ایلو، ایمکو، ایمف، ایتو، یونسکو، یوپو، وهو، ومو، آکپ عضویت دارد. این کشور همچنین عضو اتحادیه کشورهای همسود (مشترکالمنافع بریتانیا) است.
از جمله مهمترین صنایع کشور میتوان به ذوب آلومینیوم، تولید کاکائو و فراوردههای نارگیلی (روغن نارگیل)، تهیه قهوه، کائوچه، صنایع دستی و استخراجی اشاره نمود. کاکائو (بزرگترین تولیدکننده جهانی)، قهوه، نارگیل، توتون، دام و ماهی نیز از جمله مهمترین محصولات کشاورزی و دامپروری کشور بهشمار میآید. سرانه زمین کشاورزی برای هر نفر بیش از ۰٫۸۰ هکتار میباشد. تولید سالیانه گوشت گاو ۰۰۰، ۲۲ تن، گوشت گوسفند ۱۰هزار تن و صید ماهی ۰۰۰، ۳۸۳ تن میباشد. تولید سالانه نیروی الکتریسته نیز معادل ۳/۴ میلیارد کیلووات ساعت است. از جمله مهمترین معادن کشور غنا نیز میتوان به الماس (دومین تولیدکننده جهانی)، طلا (مهمترین معدن کشور، منگنز، بوکسیت، آهن، بریل، نیکل، گرافیت و کرومیت اشاره نمود.
۵/۱۵٪ نیروی کار کشور در صنایع و معادن، ۵۷٪ در بخش کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری و ۵/۲۷٪ در بازرگانی و تجارت مشغول به فعالیت میباشند. واحد پول کشور سدی (C) برابر با۱۰۰ پسوا است که هر ۷۵/۲ واحد آن برابر با یک دلار است. در سال ۲۰۰۷ میزان تولید ناخالص داخلی این کشور بر پایه قدرت خرید برابر ۳۱٬۳۲۹ میلیون دلار بودهاست و درآمد سرانه ۱۴۲۵ دلار بوده که ۱۵٪ آن از صنایع و تولیدات و ۴۵٪ از کشاورزی بدست میآید. هزینههای آموزش و پرورش ۲/۴٪ تولید ناخالص ملی بودهاست. نرخ سالانه رشد تولید ناخالص ملی نیز ۲٪ است. از جمله مهمترین محصولات وارداتی غنا میتوان به ماشینآلات، وسائط نقلیه، غلات، ابزار برقی، نفت و بافتنیها اشاره نمود که عمدتاً از کشورهای آلمان (۱۶٪)، آمریکا، ایتالیا و فرانسه (هرکدام ۷٪) وارد میشود. از جمله مهمترین محصولات صادراتی کشور نیز میتوان به کاکائو، کره کاکائو، منگنز، طلا، الماس، آلومینیوم و الوار اشاره نمود که عمدتاً به کشورهای آلمان (۲۱٪)، ایتالیا (۹٪)، آمریکا و فرانسه (۶٪) صادر میشود.
از نظر دیرینهشناسی اولین شواهد انسانی مربوط به غنا به حدود ۲ هزار سال قبل از میلاد بر میگردد که در تپههای نزدیک فرودگاه کوماسی و در گامباگا در شمال حضور پیدا کرده و در سده دهم به اوج خود رسید. در واقع تمدن از شمال کشور و توسط عربها و اسلام به این منطقه عرضه شد و بعد از قرن پانزدهم با کشف سواحل آفریقا توسط پرتقال، هلند و انگلیس تمدن را از جنوب وارد کشور کردند.
کشور غنا در بخش غرب آفریقا قرار دارد و آکرا پایتخت این کشور است. واحد پول غنا سدی اعلام شده است. مردم این کشور به زبان انگلیسی صحبت میکنند و البته که تکلم مردم این کشور کمی متفاوت از سایر افراد است. در این کشور بیش از 30 میلیون جمعیت زندگی میکنند و قوم آکان بیش از 17 درصد از مردم را تشکیل داده است. بیش از 98 درصد از مردم این کشور سیاه پوست هستند. مساحت غنا 238.535 کیلومتر مربع اعلان شده است و از نظر وسعت رتبه 80 کشورهای جهانی را کسب کرده است. یکی از کالاهایی که غنا را در سراسر قارهی آفریقا و جهان شهره ساخته است، پارچههای این کشور است که همانند نماد و سمبلی بومی برای مردم این سرزمین، به شمار میرود. خیابانهای غنا، با رنگهای روشن، گرم و نشاط آور پارچههای مختلف، پر از شور و هیجان است و میتوان در جای جای آن، پارچه فروشیهای متعددی را یافت که در حال ارائهی طیف وسیعی از محصولات خود به مشتریان و گردشگران هستند. جالب آنکه در اکثر موارد، خیاطی نیز در آن محل وجود دارد که در کوتاهترین زمان و با قیمتی مناسب، لباسی زیبا را برای خریدار پارچه، میدوزد. یکی از مشهورترین پارچههای تولید شده در غنا، «کنته» (kente: نوعی پارچه از ابریشم و پنبه که از نوارهای بافته شده تهیه میشود و یک پارچهی بومی متعلق به قوم اکان در جنوب غنا است)، است که در ابتدا به رنگ نارنجی تولید میشد. اما امروزه در بسیاری از رنگها و همچنین از جنس کتان نیز تهیه و عرضه میشود.
پارچهی شمال گونجه (Gonja) نیز یکی دیگر از محصولات عرضه شده در کشور غنا است که با تفاوتی در طرح اولیه و این بار دارای لایه و با خطوط راهراه تولید شده است. چیزی کاملا متفاوت و بدون شباهت به الگو و مدل «کریستال کینت» از کنته که معمولا در گذشته به این صورت تولید میشد. موم هلندی بیش از یک صد سال قدمت دارد و در «Vlisco» با طرحهای عجیب و غریب و البته جسورانه یافت میشود. پارچهی «پان آفریقایی» (Pan)، نوعی دیگر از محصولات غنا و متعلق به غرب آفریقا است که میتوان آن را در «وودین» (Woodin) و در طیفهای گستردهای از سبکها، طرحها و رنگهای مختلف یافت که توسط فروشندگان خیابانی به فروش میرسد.
بخش شمال کشور غنا، نسبت به دیگر قسمتهای این کشور آفریقایی، کمتر مورد توجه گردشگران واقع شده است. اما در این منطقه از غنا نیز میتوان جاذبهی توریستی جالب و دوستداشتنی را مشاهده کرد که نظر مسافران و گردشگران را جلب خواهد کرد. «پارک ملی مول»، یکی از این دیدنیها است که میتواند گزینهی مناسبی برای علاقهمندان به طبیعتگردی درنظر گرفته شود. درواقع این پارک ملی، بزرگترین پارک حیات وحش در این کشور است که زیستگاه حیواناتی همچون بوفالو، فیلها و کرگدنها است. همچنین در این منطقه از غنا، گونههای نادرو کمیابی از حیوانات وحشی و درنده مانند یوزپلنگ وحشی ، زندگی میکنند.
نشستن برفراز برج و آسمانخراش مسکونی آکرا که به «اسکای بار»، مشهور است، موقعیتی جالب و تماشایی را فراهم میسازد. با حضور در این برج، میتوان چشماندازی ۳۶۰ درجه از تمامی شهر را مشاهده کرد. همچنین این مکان با طراحی بسیار شیک و مدرن، محلی ویژه و خاص برای امتحان کردن انواع نوشیدنیهای بومی، شام لذتبخش و گوش دادن به موسیقی زنده است. تمامی امکانات این مجموعه، در سطح استاندارد و با کیفیتی بالا و عالی ارائه میشود.
کشور غنا از مناطق شرقی خود با کشور «توگو» (Togo: جمهوری توگو یکی از کوچکترین کشورهای واقع در غرب آفریقا)، هم مرز است. این منطقه از غنا دارای آب و هوایی بسیار مطلوب و مطبوع نسبت به دیگر نقاط کشور است که میتواند گزینهای مناسب و دلچسب برای طبیعتگردی و بهرهمندی از هوایی تازه و مفرح، درنظر گرفته شود. با حضور در منطقهی «Hohoe» میتوان به آبشار بسیار زیبای «Wli» که در بین جنگلهای استوایی قرار دارد، دسترسی یافت. این آبشار و مناطق پیرامون آن، چشماندازی خیرهکننده و فوقالعاده را در محیطی کاملا آرام و عاری از هرگونه سر و صدای شهری، ایجاد کرده است. در کنار این آبشار خارقالعاده، کوه زیبای «Afadjat»، نیز با راه دسترسی آسان و زیبا، به یکی از جاذبههای گردشگری طبیعی در شرق غنا تبدیل شده است. همچنین این منطقه از غنا، همچون حیات وحشی امن برای حیوانات و موجودات مختلف است. پروانههای رنگارنگ، پرندگان گوناگون و میمونها از جمله موجوداتی هستند که در این ناحیه از غنا، زندگی میکنند.
شهر آکرا مرکز استان آکرای بزرگ است و پایتخت غنا محسوب میشود، این شهر بیشترین جمعیت را در خود جای داده است به طور کلی این شهر دارای رتبههای مشخصی بوده و اغلب در زمانهای متعددی ارزیابی میشود. این شهر در زمینه تحصیلی رشد 13 درصدی داشته است. شهر کوماسی که مرکز استان آشانتی است یکی از بهترین شهرهای غنا است. این شهر پس از شهر آکرا دومین شهر از نظر جمعیت محسوب میشود وضعیت شهرنشینی در این شهر به طور صنعتی دیده میشود در هر صورت رتبههای شهری در این منطقه رشد زیادی داشته است. شهر سکوندی یکی از شهرهای تاریخی غنا است که به طور کلی بافت شهر بسیار قدیمی بوده و هر بخش آن دارای ریتمهای ساخت و ساز قدیمی است و بازسازی به ندرت در این شهر دیده میشود، تاریخدانان پیشرفت زیادی در این شهر داشتهاند و فعالیتهای پژوهشی بسیار زیادی صورت گرفته است. تاماله یک شهر عجیب در غنا است که وسعت زیادی دارد اما مردم شهر بسیار کم با هم صحبت میکنند و هرکس زندگی خصوصی خود را دارد این شهر به طور کلی دارای فضای دیدنی زیادی بوده و در لیست شهرهای بسیار عالی در غنا قرار دارد. شهر سونیانی یک شهر خوب در غنا است که در برونگ آهافو قرار دارد و کم جمعیتترین شهر در غنا است اما رشد اقتصادی در این شهر به نسبت سایر شهرها بسیار واضحتر و مشخص تر دیده میشود این شهر امتیاز بیشتری به نسبت سایر مکانهای غنا دارد.
آموزش موجسواری یا اسکیت روی آب، در ۱۰ سال اخیر رشد قابل توجهی داشته است. تفریح و ورزشی که تقریبا بواسطهی یکی از پیشگامان و متولیان آن «برت دیویس» (Brett Davies)، قهرمان سابق «ریپ کارل» (Rip Curl)، این چنین محبوب شده و شهرت یافته است. برت دیویس در واقع از ساحل غربی انگلستان وارد این حرفه و ورزش هیجانانگیز شد و موجسواری بر امواج خروشان آفریقا را از ساحل عاج شروع کرد. از آن زمان تا کنون موفق به اجرای سبک خود در این تفریح و سرگرمی فوقالعاده در کشور غنا شده است. وی ابتدا در «بووزا» (Busua) شروع به تدریس کرد و پس از آن به «Kokrobite» که شهری در امتداد ساحل اقیانوس اطلس و در ۳۰ کیلومتری غربی آگرا پایتخت کشور غنا است، آمد و تا امروز نیز در این منطقه، مستقر و مشغول به فعالیتهایی در تدریس و آموزش موجسواری است. جالب است بدانید که کودکان و بچههای محلی غنا، علاقهی شدیدی به موجسواری دارند و این ورزش جزئی از وجود آنها شده است. همین امر سبب شد تا برت دیویس، مدرسهی موجسواری آقای برایت را در این سرزمین تاسیس کند. وی در هر هفت روز هفته مشغول آموزش به دانشآموزان و نیز برپایی اردوگاهها و کمپهای مختلف موجسواری در سواحل کشور غنا است.
یکی از جاذبههای زیبا و البته تاریخی در کشور غنا، ساختمانی است بسیار زیبا و فریبنده به نام قلعهی ساحلی کیپ که در کنار اقیانوس، در منطقهی غربی احداث شده است. در اصل این دژ زیبا به همت اهالی سوئد، آن هم برای معامله و داد و ستد چوب و طلا بنا شده است که به یک قلعهی تجاری برده، در آبهای آن طرف اقیانوس تبدیل شد. در مهمترین بخش از تاریخ غنا، میتوان سیاهچالها، زندانها و محبسهای محصور به همراه اتاقهایی وحشتناک را مشاهده کرد که بسیاری از گردشگران هنگام مشاهدهی آنها دچار ضعف و حالت تهوع میشوند. اما آنچه که بیش از هر چیزی کاملا ملموس است، آخرین نگاه ارواح مردگانی است که به صورتی تاسفبار جان در قلعه داده و روحشان از آن ساختمان جدا شده است. نگاهی که در سراسر دریا میتوان سنگینی آن را به وضوح احساس کرد.
در مناطق مرکزی غنا، ذخایر جنگلهای بارانی استوایی و گرمسیری جالب و وسیعی با مساحت ۳۷۵ کیلومتر مربع به چشم میخورد که زیستگاه گیاهان سرسبز و جانداران باشکوه و خارقالعاده است. اما آنچه که این منطقه را نسبت به دیگر نواحی متمایز میسازد، وجود راهرو یا پلی طولانی در این جنگل است که تنها یک نمونهی دیگر از این پل طویل، در سرتاسر آفریقا یافت میشود. اندازهی این پل نزدیک به ۳۵۰ متر است و با عبور از آن میتوان مناطق مختلفی از این جنگلهای ملی غنا را مشاهده کرد. جالب است بدانید که در این ذخیرهی ارزشمند طبیعی، گونههای متعددی از میمونها، شاخدرازان یا همان بزگوزنهای در معرض خطر انقراض و نیز بسیاری از پرندگان نادر و در حال نابودی که به مرغ شاخدار سینه سفید شهرت دارند نیز زندگی میکنند. با حدود ۸۸۵ متر ارتفاع از سطح دریا، کوه آفاجا (Afadja) در منطقهی ولتا قرار گرفته و فقط ۲ کیلومتر با مرز توگو فاصله دارد. برای ورود به این کوه که به نام آفاجاتو هم شناخته میشود میتوانید از ورودیهای مناسب پیادهروی لیاتی وت (Liati Wote) به عنوان ورودی اصلی و البته بدی بوگما (Gbledi Gbogame) استفاده کنید.
امروزه غذاهای محلی در غنا معمولا در مکانهایی مشهور به چاپ بار (chop bars) به فروش میرسد. رستورانهایی بدون تجمل آن هم در کنار جاده که معمولا غذا در یک ظرف برای مشتریان سرو میشود. هرچند مکان راحتی برای میل کردن غذا است، اما نمیتوان این نوع از رستوران را مناسبترین و راحتترین مکانها برای امتحان کردن طعم غذاهای جدید و نو درنظر گرفت. این در حالی است که در این روزها، میتوان رستورانهای متعدد مطلوب و دوستداشتنی را در غنا مشاهده کرد که غذاهای مورد علاقهی مردم محلی مانند فوفو (fufu: غذای ملی آفریقا و نوعی دامپلینگ متشکل از موز سبز و خمیر تهیه شده از نشاستهی کاساو) یا بانکو (banku: نوعی دامپلینگ تهیه شده از خمیر ذرت)، در کنار خوراکهای خوشمزه و غذاهای سادهتر و ارزانتر مانند برنج جولاف (jollof rice) یا ظرفی از لوبیا و موز سبز. برای مشتریان و مسافران سرو میشود. حتما پس از حضور در محوطهی پر جنب و جوش «Osu»، سری به بوکا (Buka) بزنید، یک ناهار خوشمزه و محبوب را سفارش دهید و در فضایی که با معماری جالب و البته عجیب و غریب طراحی شده است با تراسهایی وزان از نسیمهای خنک و شادیآور، از میل کردن این غذای مطبوع و دلچسب، لذت ببرید. در واقع در مکانهایی غیر از چاپ بارها نیز میتوان راحتی و آسودگی مناسب را در هنگام سرو غذا تجربه کرد.
غنا دارای مسیلها و رودهای خروشان زیباییست. برای مثال از مسیر بزرگراه کومسای به کینتامپو (Kumasi-Kintampo) میتوانید رود پامپو (Pampu) و آبشارهای سهگانه آن برسید. در منطقهی ولتا، مرتفعترین آبشار غرب آفریقا یعنی ولی (Wli) قرار دارد که آب را از ارتفاع ۸۰ متری به جکوزیهای خالص و طبیعیش میریزد. همچنین هر ساله میتوانید در زمان عید پاک به فستیوال پاراگلایدر واهو (Kwahu) در کوه اودونانوما (Odewenanoma) رفته و از این رویداد لذت ببرید. در همین حال به یاد داشته باشید که در منطقهی آبوری (Aburi) آبشارهای بوتی (Boti) مناظر بدیعی را برای لذت بردن از دوچرخه سواری ایجاد کردهاند. برای تمدد اعصاب و لذت بردن از حیات جانوری کمیاب غنا، در باغهای گیاهشناسی آبوری توقف کرده و مسیر هیجانانگیز کاکوک (Kakum) را تا باد به خاطر بسپارید.
در ۹۰ کیلومتری غرب تاکورادی (Takoradi)، روستای زولزو (Nzulezu) بر روی پایههای چوبی ساخته شده و به دریاچهی تادانه (Tadane) مینگرد. باور محلی بر این است که روح محافظ روستا به یک حلزون تعلق دارد. این حلزون مردم را به این منطقه راهنمایی کرده و حال آنان بر پایهی ماهیگیری، کشاورزی و گردشگری زندگی خود را بنا نهادهاند. درحالی که هتل در این مکان زیاد هم بر طبق خواستههای سطح بالای مسافرین نیست (برای مثال تلویزیون اتاقها با باتری اتومبیل کار میکند) اقامت در اینجا تجربهی خارقالعاده است خصوصا به این دلیل که برای رسیدن به این مقصد باید ۴۵ دقیقه کانو سواری کنید!
پیشرفت کشور غنا بیشتر در زمینه اصول و شواهد پیشرفته دیده میشود یعنی دولت سعی کرده است که مسیر سیاسی را وارد ریتمهای اقتصادی نکند و این موضوع سبب شده است که مردم عادی در کشور غنا از نظر اقتصادی وضعیت بهتری داشته باشند. پیشرفت کشور غنا در زمینههای مالیاتی بیشتر شده است یعنی این کشور آمارهای پیشرفته در زمینههای اقتصادی را در دورهای ارزیابی کرده است که ثبت شرکت با سود باشد.
فکت های غنا
1- با وسعتی ۴۰ کیلومتری در دلتای سیاه رود ولتا در شمال غربی غنا، پناهگاه جمعیت حمایت از اسبهای آبی وچیا (Wechiau) محلی است برای حفاظت و حیات وحش و محل زندگی آن. این مکان که در سال ۱۹۹۹ توسط سران محلی دایر شد، منزلگاه یکی از ۲ جمعیت باقی ماندهی اسبهای آبی در غنا است.
2- به دلیل آب و هوای گرمسیری این کشور (مورد علاقه پشه ها) ، مالاریا قاتل شماره یک در غنا است.
3- در غنا حدود 45،000 درمانگر سنتی وجود دارد که به معالجه افرادی که قادر به پرداخت هزینه بیمه خدمات درمانی ملی نیستند ، کمک می کند.
4- غنا برای دانشکده هایش بسیار مشهور است زیرا واقعاً به آموزش و پرورش اهمیت می دهند و از آن پشتیبانی می کند.
5- غنائیان جشن های مختلف محلی را در طول سال جشن می گیرند ، مانند جشنواره Bakatue در ماه ژوئیه که فصل ماهیگیری جدید را جشن می گیرند و جشنواره بهار Homowo است که باران را طلب می کنند.
6- غنا دارای 16 منطقه حفاظت شده است که تقریباً 5٪ کشور را پوشش می دهد.
7- غنا، کشوری است در ساحل غربي آفريقا، که يکی از پر رونق ترين مظاهر دموکراسی در اين قاره به حساب می آيد. اين کشور، در يکی از پر هرج و مرج ترين مناطق روی زمين، اغلب به عنوان "جزيره صلح"ناميده می شود.
..................................
آشنایی با کشورها (109) : صربستان
آشنایی با کشورها (108) : سوییس
آرشیو مطالب