مربیان فوتبال بعضی اوقات با داشتن اختیارات زیاد هم میتوانند باعث شکوفایی بازیکنها بشوند و هم میتوانند باعث نابودی بازیکنانی بشوند که یک زمانی ستاره تیمهایشان بودند
علت این تصمیمات میتواند خیلی مسائل باشد، از تعصبات وطنی بگیرید تا اعتقاد نداشتن به یک بازیکن خاص
بعضی بازیکنان هم از تعویض یا نوع تمرین مربی راضی نیستند. در این سالها نمونه زیادی دیدید
همین امر باعث ایجاد اختلاف و بحث و جدل بین بازیکنان و مربیان میشود.
امروز چهارمین قسمت را با کارلوس کیروش شروع میکنم
قبل از شروع لازم است تاریخچه خلاصه وار از دوران فوتبالی کیروش تا به امروز بگوییم.
کارلوس کی روش در پست دروازه بانی فوتبال خود را آغاز کرد و دوران کوتاهی به عنوان بازیکن فعالیت داشت. او مربیگری را از پایه های پرتغال آغاز و باعث پرورش و پیدایش بازیکنان و ستاره های نامداری شد. کی روش مربیگری را از تیم های زیر 13 ساله های پرتغال شروع و بین سال های 1991 تا 1993 مربی تیم اصلی پرتغال شد. پس از این تجربه، وی به عنوان مربی اسپورتینگ لیسبون منصوب شد و در سال بعد از آن یعنی 1996 به ام ال اس و تیم مترواستار رفت و تجربه موفقی نداشت و در همان سال نیز از آن تیم اخراج شد. پس از آن نیز به ژاپن و عربستان و آفریقای جنوبی رفت و کارنامه نا موفق خود را ادامه داد. در سال 2002 دستیار مربی بزرگ یعنی سر الکس فرگوسن شد و کم کم اسمش بر سر زبان ها افتاد. او به مدت یک فصل دستیار اول فرگوسن بود و بعد از آن با پیشنهاد هیجان انگیز کهکشانی ها مواجه شد. کهکشانی ها که از تیم پر ستاره خود رو نمایی کرده بودند بر روی کارلوس کی روش ریسک کرده و وی را سرمربی تیمشان معرفی کردند اما اوضاع به شدت برای کی روش بد پیش رفت. او در ابتدا فاتح سوپر کاپ اسپانیا شد ولی در فصلی که با رئال مادرید گذراند فاتح جامی نشد و با دست خالی دوباره راهی اولترافورد شد. از دوره دوم دستیاری کی روش برای فرگوسن به عنوان دوره طلایی جرفه ای کی روش یاد میکنند. تصمیمات وی و راهنمایی های او برای خرید بسیاری از بازیکنان بزرگ همچنین درس هایی که فرگوسن به او آموخت از وی مربی با تجربه تری ساخت. وی در بین سال های 2004 تا 2008 دستیار فرگوسن بود سپس برای بار دوم با پیشنهاد تیم ملی کشورش مواجه شد. او پرتغال را به جام حهانی 2010 رساند اما نتوانست به موفقیتی برسد و پس از آن با پیشنهاد فوتبال ایران مواجه شد. کیروش با قرارادادی که با ایران امضا کرد بیشترین دستمزد را در بین مربیان میگرفت. وی در بین سال های 2011 تا 2019 سرمربی ایران بود و ایران را تقریبا در آسیا بی حریف کرد اما به افتخار آسیایی دست پیدا نکرد. او ایران را به دو جام جهانی 2014 و 2018 رساند و بازی های قابل قبولی نیز به نمایش گذاشت. سر انجام طولانی ترین تجربه سرمربیگری وی به پایان رسید و وی راهی تیم کلمبیا شد. او هم اکنون 67 ساله است و در تجربه های مربیگری و دستیاری خود با بازیکنانی به مشکل خورد که به آن میپردازیم.
1- سید مهدی رحمتی
![](https://rws.medal1.com/i/ee17fb02c8b358318b1a7ae2170fd66bbe617f67/20180608_59253/cover_1440.jpg)
اختلاف کی روش و رحمتی و غضب این مربی پرتغالی، داستانی پیچیده و طولانی دارد. رحمتی دعوا را با توپ پر آغاز کرد و کی روش واکنش نشان داد. پس از مدتی سنگربان تیم ملی ابراز ندامت کرد اما سرمربی پرتغالی دیگر کوتاه نیامد و این دروازه بان پشت درهای تیم ملی ناکام ماند. کیروش پس از بازی با تونس و خوردن 2 گل از آن تیم از رحمتی و خروج های وی انتقاد کرد. رحمتی پس از این انتقاد از تیم ملی خداحافظی و دلیلش را شخصی خواند. اما پس از مدتی رحمتی که پل های پشت سرش را خراب دید، در برنامه ای از خداحافظی خود دفاع کرد. کیروش هم حتی با وجود آشتی کنان سوری و درخشش های متعدد رحمتی وی را هیچگاه به تیم ملی دعوت نکرد و در مصاحبه ای گفت:"برای من تعهد از کیفیت مهم تر است، تیم ملی بدون رحمتی به کارش ادامه می دهد" رحمتی هنوز هم از خداحافظی خود پشمیمان نیست و اقدامش را درست می داند.
2-سید جلال حسینی
![](https://ts1.tarafdari.com/contents/user229401/news/80374008-3289435_jrtjeyd.jpg)
شاید یکی از بازیکنانی که قربانی دعوای کیروش و برانکو شد سید جلال حسینی بود. او در آخرین روز تمرینات تیم ملی قبل از اعزام به روسیه به طور عجیبی از لیست تیم ملی خط خورد و این موضوع خشم باشگاه پرسپولیس و همچنین برانکو را در بر داشت. کی روش از زحمات حسینی تشکر کرد و وی را با اخلاق خواند و سید جلال نیز به اختلافات دامن نزد و به طور معمولی از تیم ملی خداحافظی کرد. او همواره از نبودن در جام جهانی روسیه به تلخی یاد می کند.
3- هادی عقیلی
![](http://uupload.ir/files/d3rp_gettyimages-129035691-1024x1024.jpg)
او نیز مانند رحمتی، در دوران اوج خود از تیم ملی کنار گذاشته شد. وی بدون هیچ بهانه ای اردوی تیم ملی را ترک کرد. کی روش در مصاحبه ای عنوان کرد "تا من به عنوان سرمربی در ایران مشغول کار هستم، هادی عقیلی به تیم دعوت نخواهد شد" هادی عقیلی در آن زمان یکی از بهترین مدافعان ایران بود و خط خوردن او از لیست تیم ملی بسیار عجیب به نظر می رسید اما این اتفاق افتاد و کی روش روش مدیریتی خود را تا پایان حفظ کرد. هادی عقیلی در مصاحبه ای جدید عنوان کرد: "واقعا بعد از خط خوردنم از تیم ملی پشیمان شدم، من گول رحمتی را خوردم و آن رفتار ها را انجام دادم"
4- خامس رودریگز
![](https://www.thenational.ae/image/policy:1.880484:1561796005/07681316.jpg?f=16x9&w=1200&$p$f$w=b732de4)
جدیدترین حنجال مربی پرتغالی، اختلافش با خامس رودریگر ستاره کلمبیا است. کارلوس کیروش در مصاحبه ای به انتقاد از نحوه بازی خامس رودریگز در باشکاهش پرداخت و به وی توصیه کرد که به جایی برود که بیشتر بازی کند. همین مصاحبه آتش اختلاف بین او و این بازیکن را روشن کرد تا جایی که همسر خامس به انتقاد از حرف های کارلوس کیروش بر آمد و مصاحبه وی را نا عادلانه خواند. در ادامه باید دید خامس از تیم ملی کلمبیا خط می خورد یا نه.
5- ریکاردو کوارشما
![](https://ts2.tarafdari.com/contents/user200157/news/13970405000043636655714750015872_55608_photot.jpg)
البته ریشه بسیاری از اختلافات بازیکنان پرتغال با کیروش به سال ها پیش باز می گردد اما بسیاری از این اختلافات گاها مدت ها بعد علنی می شود. یکی از اختلافات وطنی را می توان به دعواهای بی پایان کوارشما با کیروش عنوان کرد. کوارشما بعد از انتخاب کیروش به عنوان سرمربی پرتغال به طور شگفت انگیزی از اردوی تیم ملی خط خورد و همین امر انتقادات را به سوی کیروش روانه کرد. همچنین در بازی ایران مقابل پرتغال، کیروش با رفتار های سردی از سوی بازیکنان پرتغال رو به رو شد و بعد از بازی نیز به انتقاد از اخراج نشدن رونالدو پرداخت که واکنش کوارشما را به همراه داشت وی در توییتر خظاب به کی روش نوشت: " در پرتغال ضرب المثلی داریم که می گوید صدای خر به آسمان نمی رسد، تمرگزمان بر روی بازی با اروگوئه است و نباید با مصاحبه های افرادی این آرامش خراب شود"
6- مجتبی جباری
![](https://football-tribe.com/iran/wp-content/uploads/sites/15/2018/07/39283046-800x533.jpg)
هشت یاغی با تنها کسی که مشکل ندارد خودش است! مجتبی جباری پس از مدتی کار زیر نظر کیروش از تیم ملی خداحافظی کرد و انتقاد هایی به روش کار کیروش نیز داشت. وی در آستانه جام جهانی و در اقدامی غیر منتظره از تیم ملی خداحافظی کرد و اعلام کرد که به تاکتیک کیروش نمیخورد و گفت کیروش چیزی به فوتبال ایران اضافه نکرده است. سرمربی تیم ملی که از خداحافظی غیر منتظره و بدون اطلاع جباری ناراحت شد، در این باره تنها به این جمله بسنده کرد: "ما به کار خودمان ادامه میدهیم. برای جباری آرزوی موفقیت میکنم"
7- کریستیانو رونالدو
![](https://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2018/06/25/15298800763600.jpg)
شاید طولانی ترین مدت همکاری یک بازیکن با کیروش به همکاری رونالدو با او بر میگردد. اما این مدت زیاد باعث نشده که رونالدو رابطه خوبی با کی روش داشته باشد. پس از اینکه کی روش برای بار دوم دستیار فرگوسن شد، انتقادات بعضی بازیکنان از جمله نیستلروی را به همراه داشت. آن ها معتقد بودند که رونالدو بخاطر وجود کی روش جایگاه ویژه ای در ترکیب دارد که البته با واکنش فرگوسن رو به رو شد. کارلوس کی روش در سال 2009 مربی پرتغال شد و این تیم را به جام جهانی رساند اما در جام جهانی عملکرد ضعیفی داشت و بازیکنان و خبرنگاران از اختلافات فنی او و رونالدو پرده برداشتند. رونالدو معتقد بود آزادی عمل او در تیم ملی پرتغال بر خلاف باشگاه کم است و همین امر موجب جدایی زود هنگام کیروش از تیم کشورش شد. کارلوس کیروش همیشه از حرفه ای گری و تمرینات سخت کریستیانو رونالدو برای بازیکنان ایران تعریف می کرد اما وی در سال 2011 و 2012 در اقدامی عجیب به عنوان مربی ایران، رای خود را برای بهترین بازیکن جهان به رونالدو اختصاص نداد. این اقدام کی روش حتی انتقاد رسانه های پرتغال را در پی داشت. پس از مدتی، در جام جهانی 2018 کی روش و پرتغال به هم رسیدند و البته هیچ صحبت و برخوردی بین او و رونالدو رد و بدل نشد و تا به امروز این روابط سرد بین آن ها پا برجاست.
8- علی کریمی
![](https://media.mehrnews.com/d/2019/11/08/4/3288278.jpg)
اولین منتقد کی روش را شاید بتوان علی کریمی دانست. وی مخالف سبک استبدادی کی روش در تیم ملی بود و دلایل خود را در برنامه 90 نیز عنوان کرد. ریشه این اختلاف به تصمیم غیر منتظره علی کریمی برای خداحافظی از تیم ملی و اعتراض گسترده جادوگر فوتبال ایران به نوع قرارداد و فعالیت کیروش در ایران باز می گردد. کارلوس کیروش در چندین سال گذشته همواره با احترام از علی کریمی یاد کرد تا اینکه کریمی در برنامه 90، مدعی شد که فرزند خوانده کیروش در تیم ملی حضور دارد. کیروش در واکنش به اظهارات کریمی گفت: "هیچ تردیدی وجود ندارد، شما استعداد را میتوانید بخرید اما کاراکتر را نمیتوانید بخرید. من در زمان مناسب پاسخ این حرفها، اتهامات دروغ و بزدلانه را میدهم. این فرد دارد توهین میکند به تمام آن ۱۲۴ بازی که در تیم ملی بوده است و همبازیهایش" ماجرای درگیری کیروش و علی کریمی نیز از دیگر جنجالهای طاقت فرسای فوتبال ایران بود. موضوعی که هرچند یکبار با واکنشهای طرفین در شبکههای اجتماعی یا مصاحبهها سر باز میکرد و حاشیه میساخت. در این سالها علی کریمی در درگیری با کیروش هیبچ گاه کوتاه نیامد و حتی دامنه این درگیری را به رؤسای فدراسیون فوتبال نیز کشاند و بارها علیه تاج و مدیران فوتبال صحبت کرد و حتی کار به شکایت در دستگاه قضائی هم رسید. سر انجام طرفین خواهان مناظره در برنامه 90 بودند که این امر هیچگاه تحقق نیافت.
9- داوید اوسپینا
![](https://talksport.com/wp-content/uploads/sites/5/2018/07/GettyImages-986344476.jpg?strip=all&w=960&quality=100)
سنگربان شماره یک تیم ملی کلمبیا خیلی زود اسیر انتقادات کی روش شد. کی روش به محض ورود خود به کلمبیا در مصاحبه ای از اوسپینا به عنوان دروازه بانی خوب یاد کرد اما این عملکرد را کافی ندانست و خواهان رقابت بیشتر بر سر شماره 1 کلمبیا شد. کی روش به صورت واضح به اوسپینا اولتیماتوم داد و وی را از تیم ملی کنار گذاشت. این عمل کی روش انتقادات شدید رسانه های کلمبیا را در پی داشت. فدراسیون کلمبیا از اقدامات کی روش دفاع کرد و به وی اختیارات تام داد. کی روش در مصاحبه ای گفت: "جایگاه هیچکس در تیم ثابت نیست، رقابت در هر پستی وجود دارد"
(اگر خوشتون اومد بگید تا بقیه مربیا هم برم کم کم)
لینک قسمت های قبل
مورینیو: https://www.tarafdari.com/node/1564821
فرگوسن: https://www.tarafdari.com/node/1556498
فن خال: https://www.tarafdari.com/node/1555192
گواردیولا: https://www.tarafdari.com/node/1558053