فنلاند، (به فنلاندی: Suomi) با نام رسمی جمهوری فنلاند (به فنلاندی: Suomen tasavalta) کشوری است در شمال اروپا. این کشور حدود ۵/۵ میلیون نفر جمعیت دارد و پایتخت آن هلسینکی است. حدود یک میلیون نفر از جمعیت کشور در منطقه کلانشهری هلسینکی زندگی میکنند. یکای پول این کشور یورو است. دو زبان فنلاندی و سوئدی در این کشور رسمیت دارند. ۸۹٫۳۳ درصد از مردم کشور فنلاندیزبان هستند و سوئدی در چند منطقهٔ ساحلی در غرب، جنوب، و منطقهٔ خودگردان اُلند صحبت میشود. حدود ۷۸ درصد از مردم این کشور پیرو آیین لوتری از دین مسیحیت هستند و ۲۰ درصد نیز مذهبی ندارند. کشور فنلاند در زبان فنلاندی سوئومی (Suomi) نامیده میشود. واژه فنلاند که در فارسی بهکار میرود از نام فرانسوی آن کشور گرفته شدهاست. از نظر مساحت، فنلاند هشتمین کشور در اروپا و پس از جمهوری کنگو شصت و پنجمین کشور در جهان است. فنلاند از نظر جمعیت کمتراکُمترین کشور در اتحادیه اروپا بهشمار میآید. فنلاند از سدهٔ دوازدهم تا آغاز سدهٔ نوزدهم جزئی از سوئد بود و پس از آن در دورهای تبدیل به یک دوکنشین بزرگ خودگردان در امپراتوری روسیه شد و این وضعیت تا انقلاب روسیه ادامه یافت. فنلاند یکی از کشورهایی است که هر ساله در صدر جدول کیفیت بالای زندگی در جهان قرار میگیرد.
پیشینیان مردم کنونی فنلاند یعنی فینها در اواخر قرن اول و در اوایل قرن دوم میلادی مهاجرت خود را از ساحل جنوبی خلیج فنلاند به سوی فنلاند آغاز کردند. تا آن زمان فنلاند تقریباً غیرمسکونی بود و فقط قوم لاپ در آن پراکنده بودند. پس از ورود فینها، لاپها به سمت شمال رفتند. در سده دوازدهم، فنلاندیها برای حفظ خود در مقابل دشمنانشان، بهویژه روسها، از سوئد کمک خواستند و بدین گونه فنلاند به تصرف سوئد درآمد. فنلاند در طی جنگهای پیدرپی میان روسیه و سوئد صدمات سختی دید. سوئد در سال ۱۸۰۹ فنلاند را به الکساندر یکم (روسیه) تسلیم کرد. در اوائل قرن نوزدهم نهضت استقلالطلبی به رهبری کسانی چون روزنبرگ نیرو گرفت. در سال ۱۸۶۳ زبان فنلاندی رسمیت یافت. از اواخر قرن نوزدهم نهضت روسیسازی فنلاند به وسیلهٔ تزار نیکلای دوم آغاز شد ولی منجر به مقاومت شدید فنلاندیها و اعتصابات عمومی گردید. در سال ۱۹۰۱ مردم فنلاند دارای مجلس قانونگذاری و حق رأی شدند. با روی کار آمدن مجلس بلشویکها در روسیه در سال ۱۹۱۷، همان مجلس، استقلال فنلاند را اعلام کرد. در سال ۱۹۲۰ اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی نیز استقلال فنلاند را به رسمیت شناخت. پس از جنگ جهانی دوم بهویژه با آغاز نیمهٔ دوم سدهٔ بیستم، فنلاند وضع طبیعی خود را به دست آورد و با وجود روابط تلخ گذشته با شوروی، هماکنون دارای روابطی دوستانه با این کشور است. فنلاند رشد اقتصادی و اجتماعی خوبی دارد و توانسته در سالهای اخیر به کشوری پیشرفته تبدیل شود.
فنلاند بین طول جغرافیایی ۲۲ تا ۳۲ درجه شرقی و عرض جغرافیایی ۶۰ تا ۷۰ درجه شمالی قرار دارد. فنلاند از شمال با نروژ، از شرق با روسیه، از غرب با سوئد همسایه است. خلیج بوتنی در غرب، خلیج فنلاند در جنوب و دریای بالتیک در جنوب غربی آن قرار دارد. هلسینکی در جنوبیترین نقطه کشور قرار دارد اما از همه پایتختهای جهان به شمال نزدیکتر است. فاصله هلسینکی تا سرحد شمالی کشور در حدود ۱۱۲۰ کیلومتر است. مرز شمالی فنلاند نزدیک به انتهای جنوبی آبدرههای سواحل اقیانوس منجمد شمالی است اما خود آبدرهها در باریکهای از خاک نروژ قرار گرفتهاند. فنلاند به اقیانوس منجمد شمالی راه ندارد. فنلاند سرزمینی است پَست، مشتمل بر چندین دریاچه (معروف به کشور هزار دریاچه با پوشش ۱۰ درصد از مساحت کل کشور) و ۸۶ درصد کشور پوشیده از جنگلهای توندرا و تایگا است. رشته کوههای آن اغلب در نیمه شمالی واقع شدهاند. بزرگترین دریاچه فنلاند سایمای بزرگ نام دارد که ۴۳۷۷ کیلومتر مربع مساحت آن است. طولانیترین رود فنلاند نیز کمی یوکی با ۴۸۳ کیلومتر درازا است. این کشور ۲۰۰۰۰ جزیره با وسعتی بیش از ۱۰۰۰۰۰ کیلومتر مربع دارد. تابستان فنلاند بسیار درخشنده و گرم و کوتاه و زمستان آن بسیار تاریک، سرد و طولانی است. در لاپلند در شمال فنلاند به مدت دو ماه تمام در زمستان خورشید طلوع نمیکند و در تابستان نیز دو ماه غروب آفتاب وجود ندارد. قرار داشتن یک سوم از خاک فنلاند در بالای مدار شمالگان، این کشور را پس از ایسلند، به شمالیترین کشور جهان مبدل ساختهاست. در شمالیترین نقطه فنلاند تابستانها خورشید برای ۷۳ روز غروب نمیکند و همه ۲۴ ساعت روز هوا روشن است. در زمستان نیز ۵۱ روز خورشید طلوع نمیکند. به علت نامساعد بودن آب و هوای شمال فنلاند، جمعیت بسیار کمی در این مناطق زندگی میکند. خاک خوب در این کشور کم است. در زمانهای بسیار قدیم در عصر یخبندان، یخپهنهها خاک این سرزمین را کنده و بردهاند و در بسیاری مناطق جز سنگ خارا چیزی بر جای نماندهاست. بخشی از زمینهای فنلاند مردابی است. تابستانهای این کشور کوتاه است اما در عوض روزهای تابستان آن بسیار طولانی است. به همین جهت کشاورزان فنلاند در همان مقدار زمین کشاورزی خود خوب عمل میکنند. محصولات کشاورزی آنها عبارت است از جو دوسر، سیبزمینی، گندم و جو. بسیاری از روستاهای فنلاند روستاهای لبنیاتی است. اقلیم فنلاند برای روییدن علف مناسبتر است تا برای غلات. چند سده است که جماعتی از مردم فنلاند ماهیگیری میکنند ولی چوب فنلاند منبع مهم ثروت طبیعی آن کشور بهشمار میآید. سه چهارم مساحت کشور را جنگل فرا گرفتهاست.
نظام سیاسی فنلاند جمهوری است که بر اساس مجلس اداره میشود. رئیسجمهور مسئول معرفی نخستوزیر است و کابینه را نخستوزیر اداره میکند. نخستوزیر و کابینهاش باید بتوانند از مجلس رأی اعتماد بگیرند. مجلس این کشور ۲۰۰ کرسی دارد که نمایندگان آن برای دورهای چهار ساله انتخاب میشوند. رئیسجمهور که مسئولیت اصلیش هدایت سیاستهای خارجی است، هر شش سال یکبار توسط انجمن انتخاباتی برگزیده میشود. سن رأی در این کشور ۱۸ سالگی است و رأی دادن حق عمومی است. در حال حاضر سائولی نینیسته رئیسجمهور این کشور است که در سال ۲۰۱۲ به ریاست جمهوری انتخاب شد. نخستوزیر فنلاند سانا مارین است که در سال ۲۰۱۹ به این سِمت برگزیده شد. مقامهای فنلاند با جدیت بیشتری در حال بررسی پیوستن کشورشان به ائتلاف نظامی ناتو به رغم هشدارهای روسیه هستند. فنلاند از سال ۱۹۹۴ در برنامه مشارکت برای صلح ناتو شرکت کرده و از آن زمان تاکنون به شکلی مداوم مشارکتهایش در این سازمان را افزایش دادهاست. فنلاند مدت زیادی است که شرط تعیین شده از سوی ناتو برای هزینهکرد دو درصد تولید ناخالص داخلی در بودجه دفاعی را عملی کردهاست و در قابلیتهای دریایی و هوایی سرمایهگذاریهای هنگفت کردهاست. اخیراً یک نظرسنجی نشان داد که ۲۱ درصد فنلاندیها از پیوستن به ناتو حمایت میکنند در حالی که ۵۱ درصد با آن مخالف هستند و ۲۸ درصد نیز بیطرفی را ترجیح میدهند. دولت فنلاند ساخت شبکه پناهگاهها و تونلهای زیرزمینی شهر هلسینکی به طول ۲۰۰ کیلومتر را برای استفاده مردم در شرایط جنگی و برای مقابله با تهدیدهای احتمالی روسیه تکمیل کردهاست. مقامهای فنلاند از آن بیم دارند که در صورت تنش روسیه با کشورهای غربی، مورد حمله ارتش روسیه قرار گیرند.
از میان کشورهای سرزمینهای نوردیک، دو کشور ایسلند و فنلاند دارای سیستم حکومت جمهوری و دیگران سلطنتی هستند. البته فنلاند در یک مرحله از تاریخ به استقرار نظام سلطنتی نزدیک شده بود و آن هنگامی بود که در سال ۱۹۱۸ شاهزادهٔ آلمانی به عنوان پادشاه فنلاند انتخاب گردید؛ اما به علت جنگ جهانی دوم هرگز موفق نشد پا به خاک فنلاند بگذارد؛ بنابراین، اکثر مردم فنلاند طی انجام یک همهپرسی به نظام جمهوری رأی دادند. با وجود این، در قانونِ اساسی فنلاند همچنان رگههایی از نظام سلطنتی باقی ماند و آن بدین معنی است که به رئیسجمهور قدرت واقعیِ بیشتری نسبت به بسیاری از جمهوریهای دیگر اروپا داده شد. قدرت رئیسجمهوری فنلاند خیلی بیشتر از پادشاهان سوئد، هلند و انگلستان است و شاید قابل قیاس نیز نباشد. رئیسجمهور فنلاند قادر است پارلمان را منحل نموده و پیرامون انتخابات جدید تصمیم بگیرد. تصمیمگیری در سیاست خارجی فنلاند به عهده رئیسجمهور است. وی فرمانده نیروهای مسلح به هنگام صلح میباشد. او همچنین تمامی مقامات ارشد کشور را منصوب مینماید. تعداد دورههای ریاستجمهوری فنلاند طبق متمّم قانوناساسی که از اکتبر ۱۹۹۱ به مورد اجراء درآمد و در ژوئیه سال ۱۹۹۱ از سوی پارلمان به تصویب رسید، مقرر گردید رئیسجمهور فنلاند:
۱. مستقیماً با رأی مردم انتخاب گردد. پیش از این توسط ۳۰۰ نفر از نمایندگان ویژه انتخاب رئیسجمهور برگزیده میشد. این ۳۰۰ نفر را مردم برمیگزیدند. رئیسجمهور فقط دو بار میتواند به این سمت انتخاب گردد. برخی از اختیارات وی کاسته و بر اختیارات نخستوزیر افزوده گردید. انحلال مجلس از سوی رئیسجمهور تنها به ابتکار موجه نخستوزیر و پس از شنیدن توضیحات رئیس مجلس و نظرات احزاب صورت خواهد گرفت. رئیسجمهور پس از شنیدن اظهارات و دیدگاههای احزاب در پارلمان به انتخاب وزیران اقدام خواهد نمود. دولت موظف است به هنگام تشکیل یا به هنگام وقوع از هر گونه تغییرات سیاسی قابلتوجهی، برنامه سیاسی خود را به پارلمان تسلیم نماید و پس از گفتگو پیرامون بیانیه و برنامه سیاسی در پارلمان، دولت میباید رأی اعتماد حاصل نماید. اصلاحات مزبور برای دههها است که مورد بحث و مجادله محافل سیاسی فنلاند واقع شدهاست. این گفتگوها سرانجام به نتیجه رسید و فنلاند به سوی یک سیستم با دموکراسی مستقیم گام گذاشت و مردم خود مستقیماً بالاترین مقام کشور را انتخاب خواهند کرد. نقش پارلمان پارلمان مهمترین ارگان کشور فنلاند میباشد که دارای ۲۰۰ نماینده است. دولت منتصب رئیسجمهور باید رأی اعتماد کامل از پارلمان بدست آورد. مرجع قانونگذاری کشور پارلمان است که رئیسجمهور آن را به تصویب میرساند. رئیسجمهور این قدرت را ندارد که از اجراء قوانینی که پارلمان وضع کرده جلوگیری نماید. کمیته روابط خارجی فنلاند از فعالیتهای بینالمللی گستردهای برخوردار است و معمولاً جوّ داخلی را جهت سیاستگذاری و تصمیمگیری مهیا مینماید. به علت قدرت پارلمان، فنلاند از دیدگاه غرب یک کشور با سیستم حکومت جمهوری پارلمانی تلقی میگردد که عالیترین نهادهای سیاسی آن رئیسجمهور و پارلمان میباشد. پارلمان فنلاند از ۹ گروه پارلمانی برخوردار است که از نمایندگان هشت حزب تشکیل شده و گروه نهم پارلمانی از سبزها میباشند.
قوّه قضائیّه فنلاند مستقل از قوای دیگر میباشد و این قوه از نهادهای وزارت دادگستری، دیوانعالی و دیوانعالی اداری برخوردار است. سیستم دادگستری فنلاند شامل دادگاههای عمومی جهت دادرسی شکایات و جرائم و نیز دیوانعالی به عنوان عالیترین مرجع قضائی نظارت بر پایبندی قضات بر قانون، رفتار مجرمان قضایی و مقامات انتظامی میباشد. دیوانعالی فنلاند مرکب از رئیس و تعدادی دادستان میباشد. آن دسته از موضوعات اداره قضائی که برطبق مواد خاص باید باز سوی دیوانعالی عمل گردد از قبل توسط وزارت دادگستری تهیه شده و جهت اجراء به دیوانعالی تسلیم میگردد. دیوانعالی اداری فنلاند شامل رئیس و تعدادی دادستان ذیربط میباشد. در صورت نیاز به تغییر قوانین قضائی یا نیاز به اصلاح و متمّم قوانین، دیوانعالی و دیوانعالی اداری مشترکاً پیشنهادهای مربوط را تسلیم رئیسجمهور نموده تا مقدمات قانونگذاری آن فراهم گردد.
مهمترین رویدادهای مهم تاریخی یا ورزشی در فنلاند «پاوو نورمی» و «لاسه ویرن» هستند. این کشور موفقیتهای ورزشی مهمی در زمینه اتومبیلرانی و قهرمانی فرمول یک داشتهاست. «یاری لیتمن» و «سامی هیپیا»، دو ستاره فوتبال این کشور هستند. از شخصیتهایی فرهنگی فنلاند میتوان به «ژان سیبلیوس» یا آهنگسازان معاصری چون «کایا ساآریاهو» و «ماگنوس لینبرگ» و رهبران ارکستری مانند «پکا سالونن»، «یوکا پا ساراسته»، «ساکاری اورامو» و «اوسو وانسکا» را نام برد. فنلاندیها به فنلاندی بودن شرکت نوکیا و «لینوس توروالدز»، سازنده لینوکس افتخار میکنند. فنلاندیها شدیداً علاقهمندند که هر چه در خارج در مورد آنها مینویسند را بخوانند و همیشه نظر بازدیدکنندگان از فنلاند را دربارهٔ این کشور میپرسند.
فنلاند به عنوان یکی از بهترینها و شاید بهترین نظام آموزشی دنیا شناخته میشود.نظام آموزشی فنلاند سیستمی برابرطلب بدون هیچ گونه شهریهای میباشد. در مدرسه به دانش آموزان تمام وقت نهار رایگان داده میشود. برنامههای آموزش پیش دبستانی که عمدتاً در مهدکودکها به کودکان ردههای سنی ۰ تا ۶ سال ارائه میگردد. علاوه براین، مراکز مراقبتی روزانه خانوادگی نیز جهت نگهداری و مراقبت از کودکان مادران شاغل دایر میباشند. کودکان ردههای سنی ۶ تا ۷ سال نیز قادر به پیگیری آموزش خود در مراکز پیش دبستانی یا مدارس جامع میباشند. مدارس جامع، مدارسی میباشند که آموزش در آن ۹ سال به طول میانجامد. در این مدارس همچنین آموزش پیش دبستانی به کودکان رده سنی ۶ سال عرضه میگردد. مقطع تکمیلی متوسطه LUKIO، که مدت زمان سه سال آموزش عمومی به طول انجامیده و سرانجام به آزمون نهایی سراسری منتهی میگردد. آموزش مقدماتی حرفهای (آموزش ۳–۲ ساله) که در مدارس فنی وحرفهای تخصصی یا چند رشتهای ارائه میشود. آموزش عالی فنی و حرفهای (آموزش ۵–۳ سال) که معمولاً در دانشکدههای تخصصی عرضه میگردد که میتوان یا پس از مدرسه جامع یا پس از اتمام تحصیلات مقطع متوسطه در آن حضور یافت. مدارک کار آموزی دورههای مذکور به صورت روش جایگزین عرضه میشود. از سال ۲۰۱۶، تمام مدارس این کشور شمال اروپا نظام آموزشی جدید را با عنوان «یادگیری پدیده محور» در پیش خواهند گرفت. برای نمونه، دانش آموزان کلاس چهارم یک مدرسه علاقه دارند تا همراه با معلمهای خود تاریخ تکامل تلفنهای هوشمند را بررسی کنند. برای بررسی این موضوع، وقتی صحبت از این میشود که چرا مردم از تلفن همراه استفاده میکنند، ریاضیات و آمار به کار گرفته میشوند و برای فهمیدن اینکه پیامک چگونه شیوه نگارش مردم را تغییر داده پای ادبیات به میان میآید. به این ترتیب، دانشآموزان بسرعت با موضوع ارتباط برقرار میکنند.
با اینکه فنلاند بهعنوان یکی از کشورهای عضو منطقه یورو بهصورت رسمی در رکود اقتصادی به سر میبرد، ولی وضع اقتصاد این کشور بهتر از سایر کشورهای منطقه یورو است. اقتصاد فنلاند وابستگی فراوانی به صادرات دارد و بحران اقتصادی سایر کشورهای اروپایی تأثیر زیادی روی صادرات این کشور گذاشتهاست. فنلاند تنها کشور منطقه یورو است که بر اساس اعلام سه نهاد مطرح مالی در زمینه اعتبار و درستیسنجی، از وضع باثبات (AAA) برخوردار است.
بدهیهای دولت در فنلاند تقریباً نصف بدهیهای حوزه یورو است. بحران بدهیها، دستکم در سال ۲۰۱۲ میلادی مهمترین موضوعی بود که بر مبارزات انتخابات ریاست جمهوری فنلاند سایه افکند. فنلاند یکی از کشورهای حوزه پولی یورو است که بحران جهانی اقتصاد آن را بینصیب نگذاشت. صادرات این کشور که ۴۵ درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد در سال ۲۰۰۹، ۳۲ درصد کاهش یافت. از نظر شاخص فساد اقتصادی، فنلاند (به همراه کشورهای دیگری همچون دانمارک و نیوزیلند) سالهای زیادی به عنوان کشور نمونه که کمترین فساد اقتصادی را داشته، معرفی شدهاست. دو میلیون و ۶۸ هزار نیروی کار در این کشور وجود دارد و نرخ بیکاری در آن ۶٫۶ درصد است. نرخ تورم فنلاند در سال ۲۰۰۷ میلادی ۲٫۷ درصد بود. تولید ناخالص داخلی فنلاند ۱۸۵٫۹ میلیارد دلار است که ۲٫۵ درصد آن در بخش کشاورزی، ۳۱٫۷ درصد آن در بخش صنعت و ۶۵٫۹ درصد آن در بخش خدمات تولید میشود. صادرات این کشور شامل ماشینآلات و تجهیزات، مواد شیمیایی، آهنآلات، الوار، کاغذ و خمیر کاغذ است که به کشورهای آلمان (۱۱٫۳ درصد)، سوئد (۱۰٫۵ درصد)، روسیه (۱۰٫۱ درصد)، بریتانیا (۵٫۶ درصد)، ایالات متحده آمریکا (۶٫۵ درصد) و هلند (۵٫۱ درصد) صادر میشود. واردات این کشور شامل مواد غذایی، نفت خام و فراوردههای آن، مواد شیمیایی، تجهیزات حمل و نقل، آهن و فولاد، ماشینآلات، پارچه و الیاف پارچه و پشم است که از کشورهای آلمان (۱۵٫۶ درصد)، روسیه (۱۴ درصد)، سوئد (۱۳٫۷ درصد)، هلند (۶٫۶ درصد)، چین (۵٫۴ درصد)، بریتانیا (۴٫۷ درصد) و دانمارک (۴٫۵ درصد) است.
جمعیت فنلاند پنج میلیون و ۲۳۴ هزار و ۶۲۴ نفر است که میانگین سنی آنها ۴۱٫۶ سال است. امید به زندگی برای زنان ۸۲٫۳۱ سال و برای مردان ۷۵٫۱۵ سال است. کمتر از ۰٫۱ درصد از جمعیت این کشور (حدود هزار و پانصد نفر) به بیماری ایدز مبتلا هستند. ۹۳٫۴ درصد از جمعیت آن فینی، ۵٫۷ درصد سوئدی و ۰٫۴ درصد روسی هستند. بقیه از تبارهای استونیایی، کولیهای اروپا و سامی هستند. ۸۴٫۲ درصد از جمعیت آن مسیحی و پیرو کلیسای لوتری فنلاند هستند. ادیان اسلام و یهود نیز به ویژه میان مهاجران فنلاند رایج است. همچنین بخشی از مردم این کشور بیدین میباشند. بیشتر مردم فنلاند به زبان فنلاندی که از زبانهای فینو اوگریایی است صحبت میکنند. این زبان که تا حدودی با زبان مجاری نیز نزدیکی دارد و به همراه زبانهای استونیایی، مجاری و مالتی، زبانهای رسمی غیر هندواروپایی اتحادیه اروپا میباشند. گاهی اوقات فنلاند را به دلیل تناسبات فرهنگی زیاد با کشورهای سوئد، نروژ و دانمارک، در رده کشورهای اسکاندیناوی قرار میدهند که گذشته آنها به وایکینگها برمیگردد.
سیستم تلویزیون در فنلاند پیشرفتهاست. در حال حاضر تمامی شبکهها و کانالهای تلویزیونی در این کشور دیجیتال است و آخرین سیستم آنالوگ از رده خارج شدهاست. بر طبق قانون اساسی فنلاند، هر شهروندی حق انتشار مطالب چاپی را دارد. روزنامهها را بخش خصوصی اداره میکند و تأثیر زیادی در آرای سیاسی دارد. در فنلاند یک میلیون و ۹۲۰ هزار خط تلفن ثابت و پنج میلیون و ۶۷۰ هزار خط تلفن همراه و دو میلیون و ۳۲۳ هزار میزبان اینترنتی و دو میلیون و ۹۲۵ هزار کاربر اینترنت وجود دارد.
فکت های فنلاند
1- جمعیت فنلاند حدود ۵۵۰۰۰۰۰ نفر و تراکم جمعیتی آن ۱۸ نفر در هر کیلومتر مربع است که پایینترین تراکم جمعیتی میان کشورهای عضو اتحادیهی اروپا را دارد.
2- در فنلاند تعداد سوناها بیشتر از تعداد اتومبیلها است!
3- در فنلاند پرتاب گوشی تلفن همراه یک ورزش رسمی است!
4- در مرز فنلاند و سوئد یک باشگاه گلف وجود دارد که نصف حفرههای آن در فنلاند و نصف دیگر حفرهها در سوئد است!
5- در فنلاند از هر ۱۰ بطری پلاستیکی ۹ بطری بازیافت میشود. ۱۰۰ درصد بطریهای شیشهای نیز بازیافت میشوند.
6- کندن چنگالهای گربه در ۲۲ کشور از جمله آلمان، فنلاند، سوئیس، استرالیا، نیوزیلند و ژاپن غیر قانونی است! این کار در آمریکا مشکل قانونی ندارد.
7- در سال ۲۰۱۰ فنلاند به اولین کشوری تبدیل شد که در آن دسترسی به اینترنت یک حق قانونی است.
8- در فنلاند از هر ۱۰ زندانی، یکی از آنها با موفقیت از زندان فرار میکند! بههمین دلیل این کشور به پایتخت زندان گریزان اروپا تبدیل شده است.
9- خرس قهوهای حیوان ملی کشور فنلاند است.
10- فنلاندیها جشن ملی به نام «جشن ملی افراد خوابآلود» دارند که در این روز کسی که درخانه دیرتر از همه بیدار میشود، توسط افراد سحرخیز آن خانه، به آب انداخته میشود.
11- فنلاندیهای ماقبل تاریخ مانند بسیاری از اهالی سیبری، خرس را بهعنوان روح اجداد خود قلمداد میکردند.
..................................................
آشنایی با کشورها (47) : بحرین
آشنایی با کشورها (46) : مونته نگرو
کل کشورها