بدون شک اسم الکلاسیکو به تنهایی می تونه دلیلی برای به لزره افتادن تن بارسایی ها باشه ولی خب اتفاقاتی در تاریخ ثبت شده اند که میتونه این لرزش رو شدید تر بکنه ! از جمله این اتفاقات بازی رئال و بارسا در سال 1943 است که با نتیجه ی 11-1 به سود رئال به پایان رسیده است !
البته از سوی بارسایی ها تلاش زیادی برای زیر سوال بردن این بازی انجام شده که بسیار ساده لوحانه به نظر میرسه چرا که حتی توسط بسیاری از مورخان [حتی مورخان طرفدار اتلتیکو مادرید دشمن رئال مادرید] درستی این بازی تایید شده و همینطور با خواندن دلایل روشنی که در پایان این مقاله نوشتم میتونید به صحت این ال دربی و عدم دخالت ژنرال فرانکو در آن پی ببرید این دلایل رو بخونیداما پس از خواندن گزارش این بازی خاطره انگیز !
دور برگشت مرحله نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا , 13/6/1943
خلاصه بازی
رئال مادرید در دور برگشت مرحله نیمه نهایی جام پادشاهی اسپانیا میزبان بارسلونا بود. بارسلونایی که در بازی قبلی با 3 گل به برتری رسیده بود. رسانه های اسپانیا بدلیل شرایط خاص آن زمان و رقابت همیشگی دو تیم اهمیت خاصی به این بازی داده بودند و توجه همه رسانه ها به این بازی جلب شده بود.
رئال مادرید با توجه به حمایتهای بی دریغ هوادارن خود بسیار زود به گل رسید. پرودن در دقیقه 5 با ضربه سر دروازه بارسلونا را گشود و این آغاز جشنواره گل مادریدی ها بود. در طول 45 دقیقه نیمه اول رئال مادرید مالک مطلق توپ و میدان بود و 8 بار دروازه حریف خود را باز کرد. اکثر هواداران قبل از بازی انتظار پیروزی رئال مادرید را داشتند اما هیچ کس انتظار چنین نتیجه ای را آن هم در پایان فقط 1 نیمه نداشت.
گرچه رئال مادرید در نیمه دوم مانند نیمه اول به گلهای پرتعداد دست نیافت ولی باز هم سوار بر بازی بود و 3 گل دیگر به ثمر رساند. آخرین گل این دیدار در دقیقه 89 توسط مارتین برای بارسلونا رقم خورد.
نتیجه این دیدار تا مدتها نقل محافل ورزشی اسپانیا بود. رئال مادرید در فینال این رقابتها به مصاف اتلتیک بیلبائو رفت. بیلبائویی که والنسیا را در مرحله نیمه نهایی شکست داده بود.
گلها
1-0 , پرودن , دقیقه 5
2-0 , باریناگا , دقیقه 30
3-0 , پرودن , دقیقه 32
4-0 , پرودن , دقیقه 35
5-0 , آلونسو , دقیقه 37
6-0 , کورتا , دقیقه 39
7-0 , باریناگا , دقیقه 42
8-0 , باریناگا , دقیقه 44
9-0 , آلونسو , دقیقه 74
10-0 , بوتلا , دقیقه 85
11-0 , باریناگا , دقیقه 87
11-1 , مارتین , دقیقه 89
بازیکنان دو تیم
رئال مادرید : مارزا , کوئرجتا , کورونا , سائوتو , ایپینا , مولیرو , آلسو , آلونسو , پرودن , باریناگا , بوتلا
بارسلونا : میرو , بنیتو , کورتا , رایچ , روزالنچ , کالوت , سوسپدرا , اسکولا , مارتین , سزار , وال ماس
اخراجیها : بنیتو ( دقیقه 32 )
داور مسابقه : سلستینو رودریگوئز
تیتر روزنامه ها پس از این دیدار
مارکا : بارسلونا در یک بازی بسیار ضعیف مقابل قدرت, جاه طلبی و سرعت رئال مادرید درهم شکست
این تنها بخشی از افشاگری ها در مورد دروغهای ساخته شده توسط هواداران بارسلوناست .
در سال 1943 ، بازی برگشت نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا میان رئال مادرید و بارسلونا برگزار شد و کاتالان ها در آن بازی 11-1 شکست خوردند . بسیاری از دشمنان رئال مادرید سعی کردند که این پیروزی تاریخی را کتمان کنند و کاتالان ها نیز سعی کردند که آن را گردن دولت ژنرال فرانکو بیندازند . برای اثبات حرفشان آنها ادعا کردند که ارتش سویل در بین دو نیمه هواداران بارسلونا را برای صحبت کردن به زبان کاتالونیایی (زبان منطقه شمال شرق اسپانیا) که پس از جنگ سویل اسپانیا مدتی ممنوع شده بود تهدید کرده است . نوع دیگر این ادعا این است که عده ای ماموران نظامی به رختکن بارسلونا رفته اند و طوری آنها را دچار ضرب و شتم کرده اند که نتوانستند آماده ی بازی شوند . دیگر شایعه نیز این است که مسئولان دولت اسپانیا داور را وادار کرده اند که بازی را به نفع رئال مادرید به پایان ببرد .
اما تمام این داستان سرایی های عجیب با دانستن چند واقعیت تلخ رد می شود :
- ارتش سویل حتی اگر به رختکن بارسلونا وارد شده باشد نمی توانسته که بارسلونا را به خاطر صحبت کردن به زبان کاتالونیایی تهدید کرده باشد چرا که قانون ممنوعیت صحبت کردن به زبان کاتالونیایی در سال 1942 لغو شد اما این بازی در سال 1943 برگزار شده است .
- این که علت اصلی له شدن بارسلونا ضرب و شتم توسط پلیس باشد نیز بسیار غیرمعقول است چرا که نتیجه نیمه اول 8-0 بوده است و در نیمه دوم نیز رئال مادرید تنها 3 گل زده و بارسلونا یک گل و این نشان می دهد که بارسلونا در نیمه دوم بهتر از نیمه اول ظاهر شده است .
- اما اگر اندکی بیشتر در تاریخ سیر کنیم می فهمیم که این فکر که فرانکو در موفقیتهای رئال مادرید دست داشته و می خواسته به این تیم در طول دوران حکومتش کمک کند بسیار غیر واقع به نظر می رسد . رئال مادرید از زمانی که ژنرال در سال 1939 به قدرت رسید تا سال 1947 به هیچ عنوانی حتی جام حذفی هم نرسید و تا سال 1954 هم قهرمان لیگ نشد . به جای آن در این دوره بارسلونا و بیلبائو دو باشگاهی که به عنوان آنتی فرانکو در سرتاسر اسپانیا شناخته می شدند به عناوین فراوانی رسیدند . پس چطور می تواند این داستان که یاران فرانکو به کمک رئال مادرید برای پیروزی 11-1 برابر بارسلونا در نیمه نهایی جام حذفی آمده باشند اما پس از آن در فینال این رقابت مانع از شکست رئال مادرید به بیلبائو نشوند ؟
با توجه به لینک های داده شده دیده میشود که این فکر که فرانکو در موفقیت های رئال و به ویژه در برد ال دربی که با نتیجه 11-1 به پایان رسید احمقانه است !
- برناردو سالازار ، یکی از مشهورترین تاریخ نویسان ورزشی اسپانیا (طرفدار اتلتیکو مادرید ، رقیب رئال) در یکی از مقالاتش نوشته که دو بازیکن بارسلونا در آن بازی به او اطمینان داده اند که در آن بازی برای شکست خوردن هیچ فشاری احساس نمی کرده اند .
آن بازیکنان خوزه اسکولا که در آن بازی 90 دقیقه بازی کرد و دومینگو بالمانیا ، تحلیلگر مشهور بودند که البته دومی در آن بازی روی نیمکت نشسته بود .
تنها گفته ای که از میان افسانه های ساخته شده توسط هواداران بارسلونا ایجاد شده است حقیقت دارد این است جو ایجاد شده توسط هواداران رئال مادرید است که در آن بازی تا جایی که می توانستند کار را برای بارسلونا مشکل کردند که البته این حتی در فوتبال امروز نیز امری طبیعی است . در آن بازی قدرت تهاجمی بالای رئال مادرید و فشار هواداران موجب شد که بارسلونا افتضاحی تاریخی از خود به جای بگذارد البته یه سر به ورزش3 یا اپارات بزنی و برد رئال 11بر 1 را در اونجا سرچ کنی ویدئو هاشم هست