طرفداری - ۱۰ باشگاه لیگ برتری همچنان بدهکارند و طبق رای کمیته انضباطی حق ثبت قراردادها را ندارند در حالیکه زمان نقل و انتقالات شب گذشته به پایان رسیده است.
به گزارش فارس، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در پایان لیگ دوازدهم اعلام کرد باشگاههای بدهکار حق ثبت قرارداد بازیکنانشان را برای فصل آیده ندارند و تا زمانی که بدهیهایشان را پرداخت نکنند فعالیتهای فوتبالی آنها تعلیق است.
13 باشگاه لیگ برتری نامشان در فهرست باشگاههای بدهکار بود. مسئولان کمیته انضباطی بارها به این سوال خبرنگاران ورزشی پاسخ دادند که آیا میتوانید استقلال و پرسپولیس را از لیگ بخاطر بدهی حذف کنید؟ که آنها نیز گفتند همه برابر قانون یکسان هستند حتی دو باشگاه بزرگ و پرطرفدار پرسپولیس!
زمان موعود فرا رسید و نقل و انتقالات لیگ سیزدهم طبق اعلام مسئولان سازمان لیگ ساعت 24 روز پنجشنبه 20 تیرماه به پایان رسید. همه منتظر بودند بدانند که وضعیت ثبت قرارداد بازیکنان استقلال و پرسپولیس و سایر باشگاههای بدهکار چگونه خواهد بود؟
پرسپولیس روز گذشته قرارداد تمامی بازیکنانش را در هیئت فوتبال تهران ثبت کرد.
باشگاه استقلال اما به دلیل اردو در اوکراین هنوز اقدامی برای ثبت قراردادش نکرده است.
اسماعیل حسنزاده رئیس کمیته انضباطی در گفت و گو با فارس در مورد وضعیت باشگاههای بدهکار و چگونگی ثبت قرارداد بازیکنان پرسپولیس و سایر باشگاههای بدهکار در هیئتهای فوتبال، گفت:" تا جایی که من میدانم فقط سه باشگاه لیگ برتری از جمع 13 باشگاه بدهکار بدهیهایشان را تسویه کردند. گسترش فولاد تبریز، سایپا و راه آهن باشگاههای بدهکار لیگ برتری هستند که بدهیهایشان را به طور کامل تسویه کردند. تراکتورسازی و صبای قم نیز بخشی از بدهیهایشان را پرداخت کردهاند اما تسویه حساب کامل نشده است".
رئیس کمیته انضباطی در مورد اینکه پس چطور تقریبا تمامی باشگاههای بدهکار قراردادهایشان را ثبت کردهاند، گفت:" من نمیدانم در این دو روز پنجشنبه و جمعه چه اتفاقی رخ داده است. شاید باشگاههای بدهکار اقداماتی در مورد بدهیهایشان در این دو روز انجام دادهاند که ما از آن بیخبریم و روز شنبه مدارک تسویه حساب بدهیها را برایمان ارسال کنند. ما هم همچنان بر روی حرف و رای خود هستیم که باشگاههای بدهکار حق ثبت قرارداد بازیکنانشان را ندارند مگر اینکه بدهیها را تسویه کنند".
این در حالی است که هادی آیتالهی نایب رئیس اول فدراسیون مدعی است که کمیته انضباطی در جریان ثبت قرارداد بازیکنان باشگاههای بدهکار بوده است.
به هر حال شاید باید با همان عینک بدبینانه به رای قانونی و مستند کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال نگاه کرد اینکه آرای کمیته انضباطی ضمانت اجرایی ندارند به خصوص اگر این رای در مورد باشگاههای بزرگ و پرطرفداری مثل استقلال و پرسپولیس باشد.
نکتهای که چند وقت پیش هم باعث ارسال نامه اعتراض آمیز فیفا به فدراسیون فوتبال هم بود و آنطور که دبیر هیئت رسیدگی به تخلفات فوتبال عنوان کرد فیفا با لحنی توبیخ آمیز به فدراسیون فوتبال نامه نوشت که چرا آرای کمیته انضباطی در مورد باشگاههای بدهکار اجرا نشده است؟!
اکنون نیز وضع بر همین منوال است. باشگاههای بدهکار با توجه به اینکه میدانند بدون آنها امکان برگزاری لیگ برتر وجود نخواهد داشت به رای قانونی کمیته انضباطی برای پرداخت بدهیهایشان توجهی نکردند و برای جلب شاکیان و طلبکارانشان اقدامی نکردند.
بدهیهای این باشگاهها در برخی مواقع به 600 تا 700 میلیون تومان میرسد اما مدیران این باشگاهها بدون توجه به این مسئله، برای جذب یک بازیکن بیش از یک میلیارد تومان در فصل نقل و انتقالات هزینه کردند!