تاریخ موسیقی ایران ستاره های زیادی را به خود دیده است. در این مقاله 10 ستاره ی خاص دیگر از موسیقی ایران ، که صدای شگفت انگیز آنها شهره ی خاص و عام است معرفی می گردند .
20 - محسن چاوشی
محسن چاوشی حسینی خواننده ، تهیهکننده موسیقی ، آهنگساز ، ترانهسرا و تنظیمکننده سبک پاپ و راک اهل ایران است . محسن چاوشی ۴۰ سال سن دارد و در تهران زندگی میکند. وی هماکنون در ایران فعالیتهای موسیقی خود را ادامه میدهد و از مطرحترین خوانندگان و آهنگسازان ایرانی است. از وی تاکنون بیش از ۲۰۰ قطعه موسیقی شنیده شدهاست، که شامل ۱۱ آلبوم و نیز چندین تکآهنگ است.وی خواننده و آهنگساز ترانههای فیلم سینمایی سنتوری ساختهٔ داریوش مهرجویی بود. چاوشی همچنین یک قطعه برای تیتراژ پایانی فیلم سینمایی لامپ ۱۰۰ به کارگردانی سعید آقاخانی خواند.
19- پویا
پویا پورجلیل در ۱۵ دی ۱۳۵۴ در شهر انزلی به دنیا آمد. رؤیای کودکی او این بود که روزی خلبان شود اما پس از گذشت ۲۴ سال از عمرش شور خوانندگی را در وجود خود احساس کرد. ۱۷ ساله بود که به همراه پدرش ایران را به مقصد ترکیه ترک و از آنجا به لندن مهاجرت کرد. پس از ۱۲ سال زندگی در لندن به لس آنجلس سفر کرد و به کار هنری پرداخت.در ویژه برنامۀ نوروز ۱۳۹۸ در بیبیسی فارسی، بهزاد بلور، مجری برنامه، استخدام پویا در پلیس ایالات متحده آمریکا را اعلام کرد که این سخن او از سوی پویا تأیید شد. از بهترین آهنگ های او میتوان به مادر ، یاسی ، سینه ریز و .. اشاره کرد.
18 - محمد اصفهانی
محمدمهدی واعظی معروف به محمد اصفهانی ، پزشک ، خواننده و آهنگساز پاپ و سنتی ایرانی است. او از خانوادهای اصالتاً اصفهانی در تهران به دنیا آمد. محمد اصفهانی از دانشگاه علوم پزشکی ایران به سال ۱۳۷۶ فارغالتحصیل شد. او با بهرهمندی از مکتب محمدرضا شجریان و علی جهاندار موسیقی ایرانی آموخت. اصفهانی ابتدا با اجرای آثاری روی اشعار شعرای معاصر مانند فریدون مشیری و همچنین اجرای تیتراژ سریال، پا به عرصه خوانندگی گذاشت.اصفهانی تا به امروز ۱۴ آلبوم منتشر کردهاست. او در آلبومهای خود با استادان بزرگ موسیقی چون همایون خرم، بابک بیات، فریدون شهبازیان کار کردهاست.
17 - شهرام صولتی
شهرام صولتی در سال ۱۳۳۶ در محله سرچشمه تهران به دنیا آمد. پس از پایان مدرسه ابتدایی به خاطر علاقه زیاد به موسیقی وارد هنرستان عالی موسیقی تهران شد . «آلبوم توبه» در زمان خود پر یکی از فروشترین آلبوم های سال بود.بعد از یکسال موفقیت به دنبال دومین و سومین آلبوم خود به نامهای «صبر» و «یکی یکدونه» رفت که بعد از این آلبومها به او لقب " صدایی بالاتر از صدا " دادند و بزرگ و کوچک آهنگهای او را زمزمه میکردند و شهرام صولتی شد صدای همه نسلها. وی همچنین برادر شهره صولتی، خواننده موسیقی پاپ ایرانی است.
16 - عارف
عارف عارفکیا (زادهٔ ۱۹ مرداد ۱۳۱۹ در تهران) با اصالتی اردبیلی و از خوانندگان موسیقی پاپ ایرانی است که به سبک خوانندههای اپرا میخواند. وی آفرینندهٔ سبک خاصی در موسیقی پاپ ایران است که پیش از آن سابقه نداشته، بعدها این سبک خاص در میان مردم به نام تهحنجرهای شهره شد. و بعد ها، لقب «سلطان قلبها» به او داده شد. عارف نزدیک ۹۰۰ ترانه خوانده که علاوه بر فارسی به زبانها و لهجههای مختلف نیز میباشند.
15 - شادمهر عقیلی
شادمهر عقیلی (زادهٔ ۷ بهمن ۱۳۵۱ در تهران)، خواننده، آهنگساز، تنظیمکننده، نوازنده، ترانهسرا و بازیگر ایرانی است که با انتشار چند آلبوم موسیقی در ایران کار خود را آغاز کرد. در سال ۱۳۷۶ از هنرستان موسیقی به اتفاق یک گروه به واحد موسیقی صداوسیما رفت. فؤاد حجازی هم جزو آن گروه بود. در همانجا بود که با خشایار اعتمادی و علیرضا عصار آشنا شد. اولین آلبوم بدون کلام او به نام «بهار من» که تنظیمی جدید از قطعات قدیمی بود مورد استقبال قرار گرفت.بهعنوان اولین کار «معبود» و سپس «فصل آشنایی» را اجرا کرد و بعد از آن آلبوم بهار من اولین کاست او بود. بهار من آلبوم بدون کلامی شامل ترانههای قدیمی مانند «گل گندم» و «بهار من»، «جان مریم» و… بود که شادمهر تنظیم و نوازندگی پیانو، گیتار و ویولن را در آن به عهده داشت.
14- اندی
آندرانیک در ۲ اردیبهشت ۱۳۳۷ در محله ویلای تهران به دنیا آمد و در مجیدیه تهران بزرگ شد . ساز تخصصی اندی گیتار بیس است. همچنین مدتی بههمراه کامران یغمایی (برادر کوروش یغمایی) در یک گروه موسیقی راک انگلیسی میخواندند.اندی کار حرفهای خود را با کوروس شاهمیری آغاز کرد. هر دو از نوازندگان گیتار برای شهرام شبپره بودند که از آن گروه به تدریج خارج شدند و مستقل کار کردند. آنها ۴ آلبوم با هم ضبط کردند. اما برای پیشرفت بیشتر از هم جدا شده و به تنهایی ترانه خواندند. با اینحال، دوستیشان تا امروز ادامه دارد.
13 - استاد غلامحسین بنان
غلامحسین بنان (زادهٔ ۱۵ اردیبهشت ۱۲۹۰ در تهران − درگذشتهٔ ۸ اسفند ۱۳۶۴ در تهران) خوانندهٔ موسیقی کلاسیک ایرانی است که از سالهای ۱۳۰۶ تا سال ۱۳۴۷ در زمینهٔ موسیقی ملی ایران فعالیت داشت. او عضو شورای موسیقی رادیو، استاد آواز هنرستان موسیقی تهران و بنیانگذار انجمن موسیقی ایران بودهاست. او اولین خواننده ایرانی آشنا با خط بینالمللی موسیقی (نُت) است.به گفته خود او، فعالیتش را در سال ۱۳۰۶ آغاز کرد و فقط در جلسات خصوصی و در حضور دوستان و آشنایان به صورت حرفهای آواز میخواند. استاد بنان از سال۱۳۱۵ تا۱۳۲۱در خیابان ۳۰ متری اهواز ساکن بودند و در آن سالها کارمند اداره ایران بار اهواز بود.او از اواخر شهریور ۱۳۲۱ وارد رادیو شد و با همکاری هنرمندانی چون روحالله خالقی صدای او به گوش مردم رسید.
12 - استاد محمد نوری
محمد نوری (زادهٔ ۱ دی ۱۳۰۸ در رشت–درگذشتهٔ ۹ مرداد ۱۳۸۹ در تهران) مدرس آواز و خواننده ایرانی بود. نوری موسیقی را زبانی جهانی و از آنِ تمام اقوام و ملتهای روی زمین میدانست و از همین رو به اقتباس و الهام از هنر کلاسیک غرب معتقد بود.او برنده جایزه «خورشید طلایی» (۵۰ سال صدای متفاوت و ماندگار) در سال ۷۸ از جشنواره مهر و دارای مدرک درجه یک هنری از شورای عالی ارزیابی کشور و وزارت ارشاد بود. وی در سال ۱۳۸۵ به عنوان چهرهٔ ماندگار برگزیده شد. از برترین و مشهورترین آهنگهای وی میتوان به کهکشان عشق سرزمین محبوب من و ایران ایران اشاره کرد.
11 - ویگن
ویگن دِردِریان با نام هنری «ویگن» (زادهٔ ۲ آذر ۱۳۰۸ – درگذشتهٔ ۴ آبان ۱۳۸۲) خوانندهٔ موسیقی سبکهای جاز و پاپ و هنرپیشهٔ فیلم در سالهای ۱۳۵۱–۱۳۳۴ خورشیدی، از ایرانیان ارمنیتبار بود. او یکی از نخستین خوانندههای ایران بود که با گیتار در صحنه ظاهر شد و ایرانیان او را به عنوان «سلطان جاز» میشناختند او هنرمندی بود که از همان ابتدا با سبکی نو وارد دنیای موسیقی پاپ شد و همین امر رفتهرفته بر معروفیتش افزود. ویگن علاوه بر موسیقی در زمینهٔ سینما نیز فعالیت داشت و در سالهای دهههای سی و چهل خورشیدی در چند فیلم سینمایی نقش آفرید.
شما همچنین میتوانید قسمت اول مقاله شامل شماره های 1 - 10 را در این لینک مطالعه کنید.