طرفداری - اولیایی معتقد است برای واگذاری استقلال و پرسپولیس باید به مردم اعتماد شود.
به گزارش فارس، کاظم اولیایی، مدیرعامل سابق باشگاه استقلال با اشاره به پیشینه ای از موضوع واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت:
بیش از 30 سال قبل در تاریخ 26/11/1368 بازی باشگاه پرسپولیس با ژاندارمری و بازی باشگاه استقلال با پاس به دلیل بارندگی روز قبل وآماده نبودن زمین انجام نشد، به دنبال آن تماشاگران جمع شدند و عده ای نااهل هم با سوء استفاده از این موقعیت، آن را به یک تظاهرات بزرگ علیه نظام تبدیل کردند.
وی افزود:
این موضوع فوراً در شورای امنیت ملی مطرح شد و رئیس جمهور مرحوم هاشمی رفسنجانی دستور بررسی داد و همان موقع مورد اعتراض رئیس شورای امنیت ملی قرار گرفت که مگر می شود دولت تیم داری کند؟! واگذاری ها از همان موقع آغاز شد و اعضای هیئت مدیره نیز مکلف به فراهم کردن زمینه واگذاری باشگاه ها از بخش دولتی به بخش خصوصی شدند.
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال تهران ادامه داد:
تا حدود شش سال، زیرساخت هایی برای خصوصی سازی این دو باشگاه فراهم شد اما به یکباره این زیرساختها فروخته شد. مجلس شورای اسلامی در سال 1383 واگذاری این دو باشگاه به بخش خصوصی را تصویب کرد.
اولیایی تصریح کرد:
شورای امنیت ملی به عنوان بالاترین مرکز تصمیم گیری 30 سال قبل به این نتیجه رسید که باشگاه داری کار دولت نیست، 15 سال قبل هم مجلس وارد شد اما الان هیچ چیزی تغییر نکرده و وضعیت همچنان بر همان مدار می چرخد.
عضو هیئت امنای اتحادیه فوتبال باشگاه های کشور با اشاره به معرفی چهار مسیر طی شده در این خصوص توسط مرکز پژوهش ها افزود:
مشکل اینجاست که قدیمی های مجلس معتقد به قرار گرفتن همه مسائل در دست دولتند و اعتقادی به مردم ندارند لذا خصوصی سازی را طوری در قانون مطرح می کنند که امکان اجرای آن نباشد.
وی همچنین تأکید کرد:
باید طرحی داده شود که رقابت در باشگاه ها عمومیت پیدا کند، نمی شود که استقلال و پرسپولیس را خصوصی سازی کرد اما بقیه باشگاه ها همچنان به شکل مستقیم یا غیرمستقیم در دست دولت باشند.
اولیایی با اذعان به اینکه ما فوتبال خصوصی به معنای واقعی نداریم گفت:
فوتبال ما درآمد زا نیست و هیچ سرمایه گذار عاقلی در سال 100 میلیارد هزینه نمی کند که 10 میلیارد درآمد داشته باشد و 90 میلیارد ضرر دهد.
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال تهران بیان داشت:
مسیر پیشنهادی مرکز پژوهشها برای واگذاری، مدیریت پیمان است. به عنوان نمونه باشگاه های نروژ نیز با همین مشکل مواجه شدند و با همین روش باشگاه ها را به بخش خصوصی دادند و همه مسائل را برای آن ها تعیین تکلیف کردند.
وی با بیان اینکه برخی نمایندگان مجلس قلباً اعتقادی به واگذاری کار به مردم ندارند گفت:
چگونه است که برای همه مسائل به ملت اتکاء می کنیم اما برای واگذاری باشگاه ها نمی توان به ملت اعتماد کرد؟!
اولیایی با تصریح بر اینکه تفکر بخشی از مجلس بر عدم واگذاری این دو باشگاه است افزود:
این نمایندگان می گویند ما قانون وضع کردیم اما دولتها مقصرند. معتقدم این یک جنگ سیاسی است.
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال تهران با بیان اینکه تراز یکی از این دو باشگاه، مردود است و واگذاری این دو باشگاه بر اساس شرایطی که دارند شدنی نیست اضافه کرد:
علاوه براین، باشگاه ها بدهی مالیاتی بالایی دارند و شاید پرداخت آن ماه ها و سالها به طول بینجامد.
وی عرضه در بورس را بهترین و شدنی ترین راهکار برای واگذاری دانست و در عین حال گفت:
متاسفانه شرایط لازم برای عرضه به بورس فراهم نخواهد شد چراکه سرمایه این دو باشگاه بسیار اندک است.
اولیایی عنوان کرد:
ما فقط 35 هزار دلار باید به وکیلی دهیم که بین دو تیم دولتی برای سوپر جام قضاوت کرده و از آن بدتر ملت باید این مبلغ را با جرائم به وکیلی دهد که باعث محرومیت و محکومیت ما شده است. این چه نوع مدیریتی است که کفار برای ما تصمیم بگیرند و جریمه هم بپردازیم؟!
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال تهران با اشاره به اینکه مدیریت پیمان در اصل 44 وجود دارد و مرکز پژوهشها نیز به عنوان یکی از راهکارها توصیه کرده گفت:
حُسن این روش این است که همه باشگاه ها خصوصی سازی خواهند شد.
اولیایی با بیان اینکه فوتبال و اقتصاد گروگان سیاسیون است افزود:
مسئولان فوتبال را از این اسارت آزاد کنند.