طرفداری- احتمالا اگر از نظر مکمل های ورزشی و تمرینات بدنسازی، هرکاری انجام می دهید اما موفق نمی شوید به بدن مورد هدف خود دست یابد، مشکل کورتیزول داشته باشید. کورتیزول یا همان هورمون استرس، به طور طبیعی در بدن تولید می شود. اگر دچار استرس شویم، میزان ترشح این هورمون بیشتر خواهد شد. غدد فوق کلیوی هر روز به مقدار زیادی کورتیزول تولید می کنند و خود سیستم بدن، وظیفه نظارت و کنترل را برعهده دارد.
نحوه تاثیر کورتیزول
کورتیزول نقشی دقیقا مخالفت تستوسترون دارد. کورتیزول میزان تولید پروتئین را کاهش می دهد و مانع رشد عضلات و بافت های عضلانی می شود. اگر یک ساعت پس از انجام یک تمرین سنگین، به طور عادی مقدار تستوسترون کم شود، کورتیزول ناگهان بیشتر خواهد شد. نکته ریز این مورد، این است که باید تمرینات بدن سازی را زیر یک ساعت به اتمام برسانید. سعی کنید از اتلاف وقت بی مورد پیشگیری کنید زیرا تاثیر تمامی تلاش هایتان از بین خواهد رفت.
دقت داشته باشید از انجام افراطی تمرینات هوازی هم خودداری کنید که میزان کورتیزول را بیشتر خواهد کرد. تمرین افراطی، سبب می شود بدن از انرژی داخل عضلات به عنوان سوخت استفاده کند و در نهایت فرآیند چربی سوزی، به تجمع چربی تبدیل خواهد شد. پس به یاد داشته باشید افراط در انجام تمرینات هوازی، فقط و فقط سبب بیشتر شدن کورتیزول در بدن می شود.
برای پیشگیری چه باید کرد؟
اولین راه، کم کردن و کاهش استرس است. بدین جهت به مدیتیشن ها روی بیاورید و از تکنیک های تنفس، رهایی از استرس و فشار و کم کردن مشغله ها روی بیاورید. اجتماعی شدن هم می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد. برای جلوگیری از افزایش کورتزول، به ورزش هایی مانند پیاده روی، یوگا و حتی دوچرخه سواری در فضای باز و آرام روی بیاورید.
برنامه تمرینیتان را اصلاح کنید. بسیاری به قدری خود را غرق فعالیت های بدنسازی می کنند که گمان می کنند اگر بیشتر ورزش کنند، زودتر به عضلات دلخواه خود خواهند رسید اما چنین نیست. حداقل یک روز کامل در هفته باید استراحت مطلق داشته باشید. دقت داشته باشید در طول هفته، کاملا از وزنه های سنگین استفاده نکنید. یک یا دو روز را به این کار اختصاص دهید و سپس با کم کردن وزنه ها، بدن را از استرس رهایی دهید.
بررسی رژیم غذایی. آخرین و مهم ترین هم اصلاح رژیم غذایی است. از رژیمی با کالری متعادل استفاده کنید. کربوهیدرات را در اولویت قرار دهید. استفاده از چربی در رژیم غذایی، نباید کاملا حذف شود. متابولیسم هر بدن کاملا متفاوت است و شما باید با مشورت، تصمیم نهایی را بگیرید. بدن باید پروتئین کافی در اختیار داشته باشد تا بدون آنکه فرصتی به ترشح کورتیزول بدهد، شروع به عضله سازی کند.
بهترین مکمل های کورتیزول
1. Animal Cuts
2. ANABOLIC FREAK
3. Super Cortisol Support
4. Gut Cut
مطالب مشابه
بدنسازی و پرورش اندام؛ بهترین مکملهای مخصوص پیش از تمرینات
بدنسازی و پرورش اندام؛ همه چیز در مورد گلوتامین
بدنسازی و پرورش اندام؛ همه چیز در مورد پروتئین وی
بدنسازی و پرورش اندام؛ همه چیز در مورد ویتامینها
بدنسازی و پرورش اندام؛ بهترین مکملهای افزایش وزن