یک متخصص ارتوپد گفت: قوز کردن علاوه بر ایجاد مشکل در ستون فقرات، مانع از فعالیت طبیعی رودهها و ریه در بدن میشود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از میزان،رضا خیری گفت: یکی از مشکلات شایع در افراد به ویژه نوجوانان، قوز کردن درناحیه کمر است که به ظاهر ستون فقرات را درگیر، و به عادتی اشتباه برای نشستن تبدیل شده است. قوز کردن علاوه بر تاثیر بر کمر، فعالیت رودهها و ریهها را دچار مشکل، و تنفس را سخت میکند.
وی افزود: قوز کردن در جریان خون اختلال ایجاد کرده و مانع از رسیدن خون کافی و تأمین گلوکز مناسب مغز میشود در نتیجه بدن واکنش نشون داده و احساس گرسنگی را در فرد تشدید میکند. این امر موجب افزایش ولع به خوردن و چاقی خواهد شد.
متخصص ارتوپد خاطر نشان کرد: رعایت حالات نشستن و عادت به صاف نشستن بالاخص روی صندلی، میتواند در درمان این عادت اشتباه موثر باشد.
وی عنوان کرد:احساس راحتی، معمولا در حالات بد نشستن، به وجود میآید و ورزش کردن و اجرای بعضی حرکات کششی میتواند ستون فقرات را در حالت مناسب قرار داده و دردهای مزمن در ناحیه کمر را تسکین دهد.
خیری اذعان داشت: لم دادن راننده در ماشین و پشت میز نشینی بدترین حالت نشستن و قوز کردن است که به یک عادت برای بسیاری از مردم تبدیل شده است. براین اساس استفاد از یک بالشت و یا حوله لوله کرده در قسمت تکیه گاه، میتواند کمک خوبی به طرز نشستن باشد.
وی در ادامه گفت: حالت بدن در هنگام خوابیدن نیز میتواند در شکل گیری ستون فقرات تأثیر گذار باشد. استفاده از تشکهای سفت به جای نرم و گود، در شکل گیری و عادت به صاف کردن ستون فقرات موثر است. همچنین توصیه میشود خانمها برای طولانی مدت از کفشهای پاشنه بلند استفاده نکنند چرا که کمر را به سمت جلو سوق داده و برعصبهای بدن فشار وارد میکند. بنابراین انتخاب کفش با پاشنههای کوتاه و پهن، در بهبود درد کمر و صاف راه رفتن بسیار مهم تلقی میشود.
متخصص ارتوپد خاطر نشان کرد: میزان چربیهای اطراف شکم، بر ستون فقرات بدن فشار زیادی وارد میکند بنابراین تأکید می شود افراد چاق حتما از رژیم غذایی مناسب و برنامه تمرین ورزشی تبعیت کنند و از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کنند .
وی عنوان کرد: با تکیه بر دیوار میتوان حالت صحیح ستون فقرات را بررسی کرد. در این حالت اگر شانهها دیوار را لمس کند و فاصله گودی کمر تا دیوار ۵ الی ۶ سانت باشد یعنی ستون فقرات در حالت مناسب و طبیعی خود قرار دارد در غیر این صورت باید جهت درمان آن اقدام شود.
تمرینات مناسب برای برطرف کردن:
1. رفع قوز کمر با خوش آمد گویی:
دست هایتان را پشت سر خود قرار دهید و کف دست هایتان را آنطور که در تصویر نشان داده شده است، متصل کنید.
مهم است که یک خط مستقیم از بازوهایتان را از یک آرنج به طرف دیگر درست کنید.
شانه ها باید به هم نزدیک شوند. این موقعیت را به مدت 10 ثانیه نگه دارید.
2. رفع قوز کمر با تمرین قفل:
یک دستتان را پشت کمر خود قرار دهید. دست دیگر را بلند کنید و آن را نزدیک تیغه کتف قرار دهید که روی آرنج خم شده است.
دست هایتان را در یک قفل فرو کنید و آرنج تان را بالا بکشید.
پس از 5 ثانیه دست ها را تغییر دهید.
3. رفع قوز کمر با چرخش:
بدون حرکت دادن بدن، دست هایتان را پشت سر خود قرار دهید و بالاتنه تان را به سمت چپ بچرخانید تا شانه هایتان در زاویه مستقیم با پشتی صندلی قرار داشته باشد.
این موقعیت را برای 5 ثانیه نگه دارید و برای سمت راست هم تکرار کنید.
4. رفع قوز کمر با خم شدن:
در لبه صندلی بنشینید و دست هایتان را پشت سر خود قرار دهید.
از ستون فقرات خم شوید و به سقف نگاه کنید. آهسته سر خود را عقب بکشید و به بالا نگاه کنید، تا زمانی که به پشتی صندلی برخورد کنید.
5. رفع قوز کمر با ایستادن:
همان طور که در تصویر نشان داده شده، بایستید.
دقت کنید که دیوار را با هر دو تیغه شانه، کفل و ساق پا احساس کنید. عضلات شکم را فشار دهید و چندین بار نفس عمیق بکشید.
منابع:namnak.com
Salamatnews.com