رسول دانیال زاده ابربدهکار بانکی که پس از گریختن از ایران در آلمان اقامت داشت با تلاش سازمان اطلاعات به کشور بازگردانده شد.
غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه گفت: رسول دانیال زاده یکی از بدهکاران کلان بانکی کشور که در پرونده حسین فریدون به اتهام پرداخت رشوه محکوم شده و پس از دستگیری اکبر طبری به خارج از کشور گریخته بود، به کشور بازگشت.
وی افزود: این فرد بیش از چهار هزار میلیارد تومان بدهی بانکی داشته و از مرتبطان نزدیک اکبر طبری و حسین فریدون است.
غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه گفت: متهم مذکور هم در زمره محکومان و همچنین از متهمان مراجع قضایی ما بود و دارای پروندههای متعدد در دادسراهای عمومی و انقلاب تهران است که در یکی از پروندههای مشهور قوه قضاییه به جرم پرداخت ۳۱ میلیارد تومان رشوه به یکی از مقامات به یک سال حبس محکوم شده بود.
وی افزود: علاوه بر این وی در زمره بدهکاران بزرگ بانکی کشور بود و همچنین از مرتبطین و متهمین پرونده اتهامی آقای طبری بود که در درون دستگاه قضا تحت تعقیب قرار گرفته بود.
اسماعیلی تصریح کرد: همزمان با اقدامات قضایی قوه قضاییه در خصوص این پرونده مهم، نامبرده از کشور خارج شد و بر اساس مذاکراتی که با خانواده و همچنین بررسیهایی که انجام شده بود وی قصد مراجعت به کشور را نداشت، ولی با انجام مذاکرات با برخی دلسوزان و همچنین با اقدامات اطلاعاتی انجام شده؛ با هدایت پاسداران گمنام امام زمان (عج)، نامبرده با اعتماد به قوه قضاییه و جامعه اطلاعاتی کشور، به ایران بازگشت و خودشان بر اساس این تدابیر پذیرفت که به کشور بازگردد.
وی افزود: لازم است که اعلام کنیم با اعتماد مشاران الیه به دستگاه قضایی و مراجع اطلاعاتی و امنیتی کشور و همکاریهایی که در مسیر تحقیقاتی انجام داده، قطعا از مساعدتها و ارفاقات قانونی برخوردار خواهند شد.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: این قائده و رویه قضایی شامل حال تمام محکومان ومتهمانی خواهد شد که در مسیر جبران اشتباهات خودشان گام بردارند.
وی افزود: برابر اطلاعاتی که در پرونده جمع کردیم، نامبرده حدود ۴ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی دارد و در پروندهای که محکوم شده بود، در پرونده آقای حسین فریدون محکومیت حاصل کرده و در پرونده آقای طبری و همدستان او هم در زمره متهمان است.
گفتنی است رسول دانیال زاده بیش از ۴ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی دارد.
رسول دانیال زاده کیست؟
رسول دانیال زاده مدیر عامل کارخانه فولاد گیلان و فولاد کاویان است، وی به دلیل عدم پرداخت بدهیهای خود تحت تعقیب بود و مدتی را هم به همین دلیل در بازداشت به سر میبرد.
بیشتر بخوانید: ابر بدهکار بانکی از کشور فرار کرد؟
دانیال زاده یکی از ابر بدهکاران بانکی است؛ از جمله مهمترین تکنیکهای وی میتوان به ایجاد کارخانهای کوچک به عنوان ویترین فعالیتها برای اخذ تسهیلات نجومی و همچنین پرداخت رشوه به مدیران شعب بانکی برای همراهی در ارائه تسهیلات اشاره کرد.
وی بخش عمده تسهیلات بانکی را صرف برج سازی در داخل و خارج کشور کرد که از جمله آن برجهای فوق سلطنتی در کامرانیه تهران است.
محسنی اژهای سخنگوی سابق قوه قضاییه در یکصد و هفتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در مورد دستگیری رسول دانیال زاده و اتهاماتش گفت: من شخصاً موافق هستم که برخی از متهمان به صورت علنی محاکمه شوند و رسانهها هم اجازه انتشار عکس، اتهامات وی و جزئیات دادگاهها را داشته باشند.
سخنگوی سابق قوه قضاییه افزود: چرا وقتی سارقی که چند سابقه دارد، نباید چهره وی را نشان دهیم و یا فردی که چند هزار میلیارد تومان بدهی دارد، چهرهاش به جامعه نشان داده نشود، اما ما براساس قانون موظف به انجام این کار نیستیم و خود را تابع قانون میدانیم.
اخیرا و بعد از رسانهای شدن نام طبری و تشکیل پرونده برای وی، صحبتهایی درباره ارتباط دانیال زاده با اکبر طبری هم مطرح شده است.