Pro Wrestling ( کشتی حرفه ای ) چیست و چه معنایی دارد؟، در این مقاله قصد دارم به صورت خیلی فشرده شما رو با مبنای پرو رسلینگ که متاسفانه در کشور ما از اول و اساسا غلط جا افتاده اشنا کنم.
بخش اول : معرفی و مبنای پرو رسلینگ
Professional Wrestling که در کشور ما با اسم اشتباه کشتی کج شناخته میشه نوعی پرفرمنس ارت و سرگرمی هست که حرکات رزمی و کشتی رو با حرکات اکروباتیک ترکیب شده، پرو رسلینگ بر مبنای کشتی روی تشک به وجود اومد و با گذر زمان با اضافه شدن ضربات لگد و دست، سابمیشن ها و حرکات اکروباتیک تحول پیدا کرد.
تمامی مسابقات برگزار شده در پرو رسلینگ از پیش تایین شده و تمامی حرکات کشتیگیر ها با هماهنگی کامل انجام میشن تا خطر مصدومیت های خطرناک کاهش پیدا کنن، ماهیت از پیش تایین شده پرو رسلینگ در گذشته یک راز بزرگ بود که فقط عوامل داخلی از اون خبر داشتن ولی با گذر زمان برای عموم بیشتر اشکار شد و در حال حاضر تمامی طرفداران پرو رسلینگ در دنیا از ماهیت این ورزش خبر دارند.
_________________________________________________________________________________________________________________
بخش دوم : قوانین ابتدایی
پرو رسلینگ قوانین زیاد و نوع های مختلفی از مسابقه داره که در ادامه به اونها پرداخته میشه، اما اول باید با اساس مسابقات اشنا بشیم.
برای مشخص شدن سرنوشت یک مسابقه پرو رسلینگ، اولین قانون Pinfall هست که تو این قانون کشتیگیر برنده باید کشتیگیر بازنده رو کاور کنه و کشتیگیر بازنده برای سه شماره و سه ثانیه شانه هاش کاملا به روی زمین چسبیده باشه.
راه دوم Submission و تسلیم شدن کشتیگیر بازنده هست که بسیار ساده هست و فکر نکنم نیاز به توضیح داشته باشه.
راه سوم Disqualification هست که در اون اگه کشتیگیری از سلاحی در رینگ جلوی چشم داور استفاده کنه، ضربه ای به نقاط ممنوعه بدن بزنه یا از طرف شخص سومی دخالتی جلوی چشمان داور صورت بگیره اون کشتیگیر DQ میشه و بازنده مسابقه اعلام میشه.
راه چهارم Count Out، در این قانون اگر کشتیگیری برای مدت زمانی خارج از رینگ باشه و از اومدن به داخل رینگ ممانعت انجام بده بازنده مسابقه اعلام میشه، مدت زمان بیرون موندن از رینگ در کمپانی های رسلینگ متفاوت هست.
راه پنجم Knockout : زمانی اعلام میشه کشتیگیری که قادر به ادامه دادن به مسابقه نباشه و تا حدودی به قانون ناک اوت بوکس شباهت داره اما با این تفاوت که اکثرا همونجور که بالا گفته شد سرنوشت مسابقات از پیش تایین شده هست مگر اینکه مصدومیت جدی رخ بده.
_________________________________________________________________________________________________________________
بخش سوم : نوع مسابقات، داستان و شخصیت پردازی
پرو رسلینگ انواع زیادی از مسابقات داره از جمله مسابقات تک به تک، مسابقات دو نفره تگ تیم، مسابقات تیمی سه به سه، مسابقات برگزار شده توی قفس، مسابقات No Dq ( بدون قانون )، مسابقات Deathmatch که در اون خشونت بسیار زیادی به کار میره و خون ریزی یکی از مبنای این نوع مسابقات هست و انواع زیادی از مسابقه های دیگه که به کمپانی برگزار کننده بستگی دارند.
همونجور که تو بخش اول گفته شد مسابقات پرو رسلینگ جنبه ی سرگرمی دارند و بخاطر همین پشت هر مسابقه ای یک داستان نویسی بلند مدت یا کوتاه مدت بسته به قصد نویسنده مسابقات داره که دو کشتیگیر توی یک باره زمانی با هم مسابقاتی رو انجام میدن و تا حدودی مثل داستان سریال های تلوزیونی یا فیلم ها پیش میره و اساس مسابقات و داستان اونها بر اساس یک فیلمنامه هست که باعث میشه طرفدار ها بیشتر جذب داستان و سرنوشت مسابقات بشند.
هر کشتیگیر در پرو رسلینگ یک شخصیت برای خودش خلق میکنه، گاهی اوقات رسلر ها اونقدر برای ایفای نقش و شخصیتشون ابتکار به خرج میدن و در اون فرو میرن که بخشی از زندگیشون میشه و دیگه نمیتونن ازش خارج بشن، برای مثال شخصیت محبوب The Undertaker در کمپانی WWE واقعا یک انسان مرده و فرشته مرگ نیست و ساعقه ای هم نمیتونه به رینگ نازل کنه، این صرفا شخصیتی هست که این کشتیگیر داره و برای سالها اون رو به نمایش گذاشته.
_________________________________________________________________________________________________________________
بخش چهارم : جایگاه پرو رسلینگ در کشور های مختلف
از زمان خلق پرو رسلینگ در قرن نوزدهم، کشور هایی مانند امریکا، مکزیک ، ژاپن، انگلیس، ایرلند، کانادا، مکزیک، المان و ایتالیا برگزار کردن که هر کدوم سبک های اجرای مختلف خودشون رو دارن.
پرو رسلینگ در کشور امریکا عمدتا با کمپانی بزرگ WWE که بزرگترین کمپانی پرو رسلینگ دنیاست شناخته میشه و در کنارش کمپانی های دیگه ای مثل Ring Of Honor، PWG, Impac Wrestling و کمپانی های کوچکتری مثل Evolve هستن که مبنای کارشون بیشتر بر روی جنبه سرگرمی و داستانی پرو رسلینگ هست و با شو های هفتگی و اجرای سناریو های مختلف، حس یک سریال تلوزیونی هفتگی رو به هوادارانشون میدن تا هر هفته مسابقات رو دنبال کنن و داستان ها رو دنبال کنن.
پرو رسلینگ در کشور های امریکای جنوبی مانند مکزیک و پورتو ریکو هم بیشتر راه کمپانی های امریکایی رو دنبال میکنن اما سبک داستان نویسی و مسابقات و شخصیت پردازی کشتیگیر هاشون تفاوت هایی با کمپانی های امریکایی داره، بزرگترین کمپانی های رسلینگ مکزیک و امریکای جنوبی CMLL, AAA و CvC هستن.
پرو رسلینگ در کشور ژاپن اما بر مبنای متفاوتی نسبت به کمپانی های قاره امریکا برگزار میشه، کمپانی های ژاپنی بیشتر روی جنبه ورزشی و رقابت پرو رسلینگ تمرکز میکنن و برخلاف کمپانی های قاره امریکا که تمرکز رو روی جنبه ی سرگرمی پرو رسلینگ میزارن، کمپانی های ژاپنی بیشتر اولویت رو روی عملکرد کشتیگیر ها داخل رینگ و کسب رضایت هواداران میزارن اما این به این معنی نیست که شخصیت پردازی و روایت داستانی در پرو رسلینگ ژاپن وجود نداره، حتی میشه گفت روایت داستانی و شخصیت پردازی در کمپانی های ژاپنی بسیار بهتر و زیرکانه تر از کمپانی های قاره امریکا انجام میشه چرا که با پرو رسلینگ بیشتر مانند یک ورزش رفتار میکنن و به اون یک حس واقعی بودن میدن تا اینکه مثل یک سریال تلوزیونی با اون رفتار کنن
بزگترین کمپانی های رسلینگ ژاپن کمپانی های NJPW, Noah, Dragongate, AJPW هستن که تقریبا سبک کاری مشابهی رو دارند اما پرطرفدار ترین اونها NJPW هست که بعد از کمپانی امریکایی WWE محبوب ترین کمپانی پرو رسلینگ دنیا محسوب میشه.
پرو رسلینگ در اروپا و به خصوص بریتانیا به بزرگی ژاپن، مکزیک و امریکا نیست اما طی سالیان اخیر پیشرفت زیادی داشته و سعی داشته سبک به خصوص خودش رو داشته باشه که بیشتر روی عملکرد داخل رینگ تمرکز دارند و داستان نویسی بلند مدت زیاد براشون ملاک نیست.
_________________________________________________________________________________________________________________
بخش پنجم : ایا پرو رسلینگ دروغین و فیک است؟
شاید پرو رسلینگ از پیش تایین شده باشه و حرکات کشتیگیر ها با هماهنگی باشن اما خیلی از این ضربات سفت و سخت هستن و به بدن کشتیگیر ها صدمات زیادی رو وارد میکنن به طوری که کشتیگیران حرفه ای در بین ورزشکاران بیشترین درصد و امار مرگ و میر رو قبل از سن 60 سالگی دارند!، حتی حرکات اکروباتیکی که در رینگ انجام میشه بسیار پر ریسک و خطرناک هستن.
Yoshihiro Takayama رزمی کار و کشتیگیر افسانه ای ژاپنی سال 2017 به دلیل مصدومیت گردن متاسفانه قطع نخاع شد.
جدا از این کشتیگیر هایی مانند Jun Kasai یا Nick Gage که در مسابقات Deathmatch شرکت میکنن فقط با نگاه کردن عکس هاشون میشه فهمید چه صدمات زیادی از این مسابقات خشن دث مچ خوردند.