اگرچه هنوز فناوری نسل پنجم مخابراتی آنطور که باید و شاید همهگیر نشده و تنها کمتر از 5 درصد از کاربران جهانی به آن دسترسی دارند، اما این باعث عدم توسعه نسل بعدی نخواهد شد. در همین خصوص هواوی توسعه فناوری 6G را در آزمایشگاههای خود شروع کرده و قصد دارد تحقیقات میانمدت مدت خود را با جدیت ادامه دهد
توسعه نسل ششم مخابراتی هواوی طی سال جاری در شعبه کانادا شرکت هواوی و در شهر اتاوا آغاز شده است. بر اساس گزارشات واصله، هواوی در این تحقیقات از همکاری بیش از 13 آزمایشگاه تحقیقاتی در سراسر دنیا از دانشگاههای مختلف استفاده خواهد کرد تا بتوان بهترین راهکارها برای تنظیم پروتکلها و ارتباطات این نسل مخابراتی آینده را بیابد.
اما تصور میکنید که چه زمانی برای رسیدن به نتیجه طرح و برقراری اولین ارتباط مخابراتی در بستر نسل ششم یا همان 6G کِی خواهد بود؟ هواوی بر اساس پیشبینیهای خود اعلام نموده که گویا باید تا سال 2030 منتظر بمانیم و اولین شبکههای 6G را ببینیم. این نسل مخابراتی بعد از دورهای باید همهگیر شود که در آن 5G به اوج خود رسیده باشد و بتوانیم به عنوان یک کاربر عادی به سادگی و در همه جا به آن دسترسی پیدا کنیم.
اما اینطور تصور نباید کرد که هواوی در این راه تنهاست. چرا که پیش از این هر دو شرکت سامسونگ و ال جی در کره جنوبی تحقیقات خود پیرامون پیادهسازی تجاری شبکههای 6G را آغاز و دفاتر تحقیقاتی خود را در شهر سئول راهاندازی کردهاند.
همین نوع رقابتها خود بهترین مسیر برای رسیدن به یک نتیجه مطمئنتر است و با شدیدتر شدن آن مسلماً سرعت پیشبرد طرحها و رسیدن آنها به نتیجه نهایی بیشتر خواهد شد.
در خرداد ماه گذشته نیز شرکتهای نوکیا، اریکسون، SK Telecom کره جنوبی در همکاری استراتژیکی اعلام کردند که قصد دارند تحقیقات خود روی توسعه شبکههای 6G را آغاز کنند و با وجود آنها میتوانیم امیدواری بیشتری به این شبکهها داشته باشیم
به صورت کلی 6G باید چالشهای نسلهای قبلی مخابراتی را پوشش و پاسخ داده و بستری برای رفع نیازهای دوره عرضه خود داشته باشد. به نظر باید برای این شبکه مخابراتی پوشش گستردهتر، تأخیر بسیار کمتر، پهنای باند وسیعتر و مسلماً سرعت بیشتری را نیز انتظار داشت. اما تا رسیدن به محصول نهایی راه طویلی در پیش است و اتفاقات بسیار گستردهای میتواند افتاده و وضعیت زندگی ما را تا آن زمان دگرگون کند.