طرفداری - کارگردان پیشکسوت سینمای ایران غلامرضا جنت خواه دوست، در بیمارستان توس در گذشت. در حالی که سازمان سینمایی و انجمن دفاع مقدس و ... هیچ گونه حمایت و یادی از این هنرمند متعهد نمی کنند.
غلامرضا جنت خواه دوست، از کارگردانان پیشکوست و متعهد صنعت سینمای ایران چندی است که در بیمارستان بستری است. وی پس از طی دوران سخت مبارزه با بیماری سرطان در حالت کما بوده درحالی که متولیان فرهنگی و سینمایی کشور از این هنرمند پیشکسوت کوچکترین حمایت مادی و معنوی ننمودهاند. خانواده ایشان از عموم مردم کشور ملتمس فاتحه برای شادی روح ایشان هستند.
غلامرضا جنت خواه دوست متولد ۱۳۲۵/۱/۱۷ و از کارگردانان قدیمی رادیوتلویزیون ملی ایران در دوران پیش از انقلاب هستند. از آثار فاخر و تقریبا خاص و بی رقیب ایشان قبل از انقلاب میتوان از اولین و تنها فیلم سینمایی فوتبال کشور با نام ایران در سفری بزرگ (ایران در راه صعود به جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین) یاد کرد که موسیقی متن آن اثر ناصر چشم آذر بوده و همه شعار های فوتبالی کشور بر اساس تم این موسیقی همچنان در حال استفاده است. دانلود و تماشای این فیلم را که در جمله قبل با فونت آبی به دانلود این مستند لینک شده است را از دست ندهید. در سال های بعد با بودجه های میلیاردی هم مشابه این مستند برای هیچ کدام از صعود های ایران به جام جهانی و دیگر رویدادهای ورزشی کشور تولید نشد. این مستند پیش از جام جهانی توسط شبکه من و تو پخش شد که به دلیل سوابق غلامرضا جنت خواه دوست در جبهه، نام کارگردان از فریم آخر پاک شد! این مستند از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران هم هیچ گاه پخش نشد فقط صحنه هایی از آن در برنامه 90 پخش شد و عادل فردوسی پور هم که همواره از آرشیو کیهان و دیگر افراد تشکر می کرد هیچگاه نامی از سازنده این اثر نبرد.
تصویر: اتاق کارگردان ها، بهار 1370
نشسته از راست: مرحوم نصیب نصیبی، شهلا بهاری، رضا زهتابی، فریده شفایی، علی برزگر (دستیار) حسین مختاری، پوران درخشنده، هوشنگ آزادی ور، مسعود نوابی، سعید نادری و ارد زند.
ایستاده از راست: مرحوم حمید نبوی، شهید محمد کربلایی احمد، غلامرضا جنت خواه دوست، محمد تهامی نژاد، محمد رضا فرهومند، حسین دلیر، علی نائینی، کیوان علی زاده کیانی، مرحوم جواد میرمیران، مهرابی، محمود سمیعی، ابوالحسن داودی، مرحوم مهرداد فخیمی (فیلمبردار). (عکس ازرضا جلالی)
فیلم سینمایی موزه آب انبار سید اسماعیل ۱۳۵۴
فیلم مستند فاخر یادگارهای نطنز با صدای مرحوم استاد لطیف پور ۱۳۵۵
فیلم مستند ((شهر ما خانه ما)) ۱۳۵۳ که مبدع و بوجود آوردنده واژه شهر ما خانه ما آقای غلامرضا جنت خواه دوست بودند که با این فیلم این واژه نیز همه گیر شد.
فیلم سینمایی آخرین لباس ۱۳۵۵
فیلم سینمایی نبرد تا موعود ۱۳۵۸
از دیگر آثار این هنرمند است.
بعد از انقلاب اسلامی و شروع جنگ تحمیلی، ایشان تنها کارگردان رسمی بودند که بطور مداوم هشت سال در جبهه های جنگ حضور داشتند و با تولید بیش از ۱۲۰۰۰ دقیقه ثبت صحنه های جنگ بصورت نگاتیو، رکورد دار تولید آثار دقاع مقدس هستند که ثبت شده در آرشیو نگاتیو سازمان صدا و سیما به فیت و متراژ است.
زاویه نگاه متفاوت از بعد سیاسی بین من و پدر همیشه وجود داشت، پدر شخصیتی انقلابی داشت اما از این حیث که هیچ گاه برای هیچ کس مجیز گویی نکرد از تربیت او بهره مند شدم و با توجه به سابقه پدر، تحصیلات خودم و تخصصی که داشتم به همین دلیل هیچ گاه علاقه ای نداشتم که در صداوسیما مشغول به کار شوم و ترجیح دادم در رسانه خصوصی و مستقلی که خودم از بنیان گذارانش بودم فعالیت کنم.
پدر پس از ساخت مستند برای تیم ملی فوتبال ایران و سفری که به استرالیا داشت، از استرالیا دعوت نامه داشت اما بلافاصله بعد از شروع جنگ ترجیح داد که رشادت های جوانان کشور را مستند سازی کند و در ایران عزیز ماند.
از شما عزیزان درخواست می کنم برای شادی روح ایشان فاتحه ای با صلوات ختم کنید.
محمدعلی جنت خواه دوست، فرزند غلامرضا، مدیر سایت طرفداری