تیمهای شرق و غرب علاوه بر اینکه هر یک به صورت انفرادی بدنبال موفقیت هستند، بصورت مجموعه نیز به آمار رو در رو نظر دارند. برای مثال در 13 سال گذشته، بجز یکبار که السد قطر قهرمان شد (سال 2011 و در ضربات پنالتی) همیشه قهرمان از شرق بوده. این مورد می تواند به ثروت بیشتر این تیمها، بازیکنان طراز اول تر یا موارد اینچنینی نسبت داده شود. اما در هزاره سوم سه بار ژاپن قهرمان جام ملتهای آسیا شده (2000، 2004 و 2011) یکبار استرالیا (2015) و تنها یکبار عراق (2007) از غرب آسیا برنده شده است.
آیا بار دیگر این سناریو قرار است تکرار شود؟ از کره شمالی که بدلیل شرایط خاصش بگذریم و به هر سه تیم غرب آسیا باخت و در هیچ بازی هم کمتر از 4 گل دریافت نکرد و فقط موفق شد یکبار دروازه لبنان را باز کند، سایر نتایج نگران کننده است. وقتی تایلند که تیمی رده پایین از شرق محسوب می شود بحرین را شکست می دهد و با امارات میزبان مساوی می کند، باید نگران بود. اردن البته تلافی کرد و استرالیا را شکست داد. اما الان استرالیا با شکست دادن ازبکستان در یکچهارم نهایی حضور دارد و اردن با شکست در برابر ویتنام حذف شده است. تیمی که از تایلند هم ضعیف تر به شمار می رفت و خیلی ها حضورش را در جام ملتها مدیون 24 تیمی شدن مسابقات می دانستند. ویتنام در برابر عراق هم تا دقایق پایانی جلو بود. برتری ایران و عراق را در خوشبینانه ترین حالت هم نمی توان به معنی برتری غرب بر شرق دانست. همانطور که برتری استرالیا بر فلسطین و سوریه نیست که باعث شده رای به برتری شرق بدهیم.
برتری کره مقابل بحرین را می توان مربوط به وقت اضافه دانست و اینکه بحرین هم نماینده اصلی غرب نیست. برتری استرالیا مقابل ازبکستان را هم به ضربات پنالتی ربط می دهیم و اینکه ازبکستان، نماینده آسیای میانه است، نه غرب آسیا. برتری اقتصادی ژاپن برابر عمان را می شود بدلایل داوری و اینکه عمان تیم درجه یک شرق نیست، کمرنگ نشان داد ولی با برتری ژاپن مقابل عربستان چه کنیم؟ اگر ایران، عراق، عربستان، قطر و امارات و بحرین را نماینده شرق و چین، کره جنوبی، کره شمالی، استرالیا و ژاپن را نماینده غرب آسیا بدانیم (با توجه به گذشته تیمها و رتبه تیمها در جدول فیفا و البته شهرت عمومی) از شرق فقط ایران، قطر و امارات باقی مانده اند. از شرق اما چین، کره جنوبی، استرالیا و ژاپن باقی مانده اند و فقط کره شمالی حذف شده است که حکایتی جداگانه دارد. به عبارتی یک تیم از شرق خودش، خودش را حذف کرده اما از غرب سه نماینده حذف شده اند که عربستان و عراق دو تیم آخری بودند که در سالهای 1996 و 2007 غرب را صاحب افتخار کرده اند.بنابراین از اصلی ترین امیدهای غرب برای افتخار آفرینی مجدد بودند.
در رقابتهای حذفی مرحله یکهشتم هم همانطور که دیدید هر دو تقابل شرق و غرب را شرقیها برده اند (کره جنوبی، ژاپن) تازه اگر پیروزی استرالیا و ویتنام را نادیده بگیریم.
حال اگر یک تیم باشد که بتواند کفه را به نفع غرب برگرداند، تیم مقتدر ایران است. تیمی با سه پیروزی و یک تساوی، 9 گل زده، بدون گل خورده با چهار کلین شیت. تیمی که مدتهاست حاکم بلامنازع جدول فیفا در آسیا است. تیمی که می تواند با عبور از دیوار چین هم به برتریهای خود مقابل چین ادامه دهد، هم کارنامه شرق را خدشه دار کند، هم کارنامه خودش را بهبود ببخشد و هم به رویا بافی خود تا فتح جام ملتهای آسیا ادامه دهد.
زنده باد ایران