وی در بیست و یکم شهریورماه 1345 در شهر مشهد به دنیا آمد. تا 18 سالگی در ایران زندگی می کردند اما پس از آن به اتفاق خانواده به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کردند.
در هجدهم اردیبهشت 1385 مصادف با 8 مه 2006، سازمان فضایی روسیه رسما اعلام کرد که انوشه انصاری به عنوان نخستین زن گردشگر فضایی در یکی از پروازهای فضاپیمای سایوز به مدار زمین سفر خواهد کرد. اما پس از رد صلاحیت داوطلب ژاپنی به خاطر مسائل پزشکی و جا ماندن او از ماموریت، مقرر شد که انوشه انصاری در بیست و سوم شهریور 1385 به سفر فضایی برود.
سازمان فضایی ایران در آستانه ی سفر انوشه انصاری به ایستگاه فضایی، به عنوان متولی بخش فضا در ایران او را مورد تشویق و حمایت فراوانی به خاطر خدمات و فعالیت های ارزنده در توسعه و ترویج فناوری فضایی قرار داد، و سفر او به ایستگاه بین المللی فضایی را به عنوان جایگاه انسان در فضا افتخاری بزرگ و غرورآفرین برای تمام ایرانی ها توصیف نمود.
فضاپیمای سایوز بالاخره در صبح روز دوشنبه 18 سپتامبر 2006 از پایگاه فضایی بایکونر در قزاقستان به فضا پرتاب شد و در 20 سپتامبر 2006 با موفقیت به ایستگاه بین المللی فضایی پیوست؛ سپس اقامت 9 روزه انوشه انصاری در ایستگاه فضایی آغاز گردید.
او در مدت اقامت خود در ایستگاه بین المللی فضایی برای آژانس فضایی اروپا مجموعه ای آزمایش های علمی انجام داد که از جمله آن ها می توان به تحقیق و پژوهش در مورد علل کم خونی، تاثیر تغییرات ماهیچه ای بر کمردرد، همچنین تاثیر تشعشعات فضایی روی فضانوردان ساکن در ایستگاه بین المللی فضایی و گونه های میکروبی که در آن ایستگاه پرورش داده اند؛ اشاره کرد.
انوشه انصاری در 29 سپتامبر 2006 به همراه دو تن از فضانوردان ساکن ایستگاه به زمین بازگشت و با استقبال گرمی از سوی خانواده اش، مقامات محلی و مسئولان سازمان فضایی روسیه روبه رو شد. در حال حاضر او نخستین زن فضانورد ایرانی و چهارمین توریست فضایی دنیا محسوب می شود
جوایز و افتخارات انوشه انصاری
کسب عنوان کارآفرین برتر از سوی مجله زن شاغل آمریکا در سال 2000
حضور در لیست تاجران موفق مجله معتبر فورچون آمریکا در سال 2001
دریافت نخستین جایزه نوآور سیمونز که سالانه به کارآفرین های موفق زن در زمینه ی فناوری اهدا می شود؛ در سال 2009
اخذ دکترای افتخاری علوم از دانشگاه جرج میسون در 20 دسامبر 2012
دریافت جایزه ملی پیشگامان فضا ایالات متحده آمریکا به پاس خدمات وی به جامعه فضایی در سال