اختصاصی طرفداری - حضور یوهان کرایوف در بارسلونا باعث شد تیمی جذاب و هیجان انگیز به دنیا معرفی شود که بعدها لقب تیم رویایی را به خود اختصاص داد. بارسا در آن دوران بازیکنان خارجی چون کومان، لادروپ و استویچکوف را در ترکیب داشت. هسته اصلی تیم را بازیکنان اسپانیایی تشکیل می دادند و همین بازیکنان در تیم ملی اسپانیا نقشی مهم ایفا کردند. این تیم بارسلونا در دهه 90 سه سال پیاپی قهرمانی لالیگا را به خود اختصاص داد و در فصل 1991-1992 جام باشگاه های اروپا را هم به خانه برد. پپ گواردیولا آن زمان در تیم المپیک اسپانیا بازی می کرد و بعدها سرمربی بارسلونا شد و با این تیم افتخارات زیادی به دست آورد.
در مقدماتی جام جهانی 1994 آمریکا، فدراسیون فوتبال اسپانیا هدایت تیم ملی را به خاویر کلمنته سپرد. او زیاد محبوب نبود و در مورد سبک بازی تیمش انتقادات زیادی مطرح شد. بعد از چند تساوی 0-0، پیروزی 1-0 برابر دانمارک (که آن زمان قهرمان اروپا بود) باعث شد لاروخا به جام جهانی برود. اسپانیا به راحتی از گروهش صعود کرد و 3-0 از سد سوئیس گذشت. در مرحله یک چهارم نهایی آنها برابر ایتالیا قرار گرفتند. بازی با نتیجه 2-1 به نفع آتزوری در جریان بود. ارسالی روی دروازه ایتالیا شکل گرفت و تاسوتی با آرنج به صورت لوییز انریکه ضربه زد (تاسوتی 8بازی به خاطر این حرکت محروم شد). آن صحنه به وضوح یک خطای پنالتی بود اما داور در نهایت شگفتی، خطا اعلام نکرد. بازی با همین نتیجه به پایان رسید و قرمزپوشان حذف شدند.
در یورو 1996 هم اسپانیا در مرحله یک چهارم نهایی حذف شد؛ این بار به دست انگلیس میزبان. در این بازی دو گل اسپانیا مردود اعلام شد و در دو صحنه هم آنها معتقد بودند داور باید به سودشان پنالتی اعلام می کرد. بازی به ضربات پنالتی کشید و دیوید سیمن ضربه نادال را مهار کرد.
لاروخا عملکرد ضعیفی در جام جهانی 1998 فرانسه داشت. آنها در همان دور گروهی به نیجریه باختند و حذف شدند. پیروزی 6-1 برابر بلغارستان هم سودی برایشان نداشت. وقتی اسپانیا اولین بازی اش در رقابت های مقدماتی یورو 2000 را با شکست برابر قبرس به پایان رساند، کلمنته برکنار شد و کاماچو آمد. او تیم را متحول کرد و آنها را به رقابت های یورو رساند. طلسم یک چهارم نهایی ادامه داشت و باز هم لاروخا در این مرحله حذف شد. فرانسه اجازه نداد تیم کاماچو به مرحله نیمه نهایی برسد.
اسپانیا در تمام بازی های گروهی جام جهانی 2002 کره و ژاپن به پیروزی رسید و برابر ایرلند قرار گرفت. بازی با نتیجه 1-0 به نفع قرمزپوشان در جریان بود که کین گل تساوی را به ثمر رساند. اسپانیا در ضربات پنالتی به پیروزی رسید و برابر کره جنوبی میزبان قرار گرفت. در این بازی داور، تصمیمات عجیبی گرفت و بازیکنان اسپانیایی بارها به او اعتراض کردند. البته این حواشی در بیشتر بازی های کره ایجاد شد. داور بازی اهل مصر بود و کمک داورهایش از اوگاندا و ترینیداد. بازی با نتیجه 0-0 به وقت اضافه کشید. خواکین یک سانتر دیدنی از روی سر مدافعان و دروازه بان کره برای مورینتس ارسال کرد و ضربه سر کافی بود تا گل به ثمر برسد. اما کمک داور بازی در تصمیمی عجیب اعلام کرد توپ از خط رد شده است. صحنه آهسته نشان داد که توپ به هیچ وجه از خط رد نشده و گل کاملا سالم بوده است. تیم داوری این بازی باعث شد کره جنوبی در ضربات پنالتی به پیروزی برسد. کاماچو هم بعد از بازی استعفا داد.
لاروخا در یورو 2004 هم موفقیتی نداشت و خیلی زود حذف شد. فدراسیون فوتبال اسپانیا تصمیم گرفت سرمربی گری تیم ملی را به آراگونس بسپارد. در مقدماتی جام جهانی 2006 آلمان، اسپانیا هیچ باختی نداشت ولی در گروهش بعد از صربستان و مونته نگرو دوم شد. آنها در پلی آف، اسلواکی را مغلوب کردند و به جام جهانی رفتند. اسپانیا تمام بازی های گروهی اش را با برد پشت سر گذاشت و در یک هشتم نهایی برابر فرانسه ای قرار گرفت که زیدان را در ترکیب داشت. قرمزپوشان که ستاره هایی چون کاسیاس، ژاوی، تورس، فابرگاس، راموس و ویا را در ترکیب داشتند 3-1 برابر خروس ها شکست خوردند. آراگونس معتقد بود این شکست به خاطر وضعیت جسمانی بازیکنان تیم بود. به همین خاطر او تصمیم گرفت سبک بازی تیم را به کلی تغییر دهد و تیکی تاکا وارد شد.
در ابتدا بدبینی های زیادی وجود داشت ولی بعدا مشخص شد سبک مورد نظر او، اقتباسی از توتال فوتبال هلندی است که تیکی تاکا نام دارد و برای اولین بار توسط کرایوف در بارسلونا اجرا شده بود. در این سبک، پاس های کوتاه به صورت متناوب ارسال می شوند و در اختیار داشتن مالکیت توپ یک امر کلیدی است. بازیکنان تیم هم باید تکنیکی و باهوش باشند و بتوانند از خلاقیت خود در زمین بازی به نفع تیم استفاده کنند. در این سبک نباید هر بازیکن بیش از یک یا دو بار توپ را لمس کند و سرعت در ارسال پاس ها خیلی مهم است. بارسا با هدایت گواردیولا این سبک را با موفقیت تمام اجرا کرد و به موفقیت های زیادی رسید. در سال 2009 آنها با کسب شش گانه (شش قهرمانی در یک سال) رکوردی فوق العاده به نام خود ثبت کردند.
در مقدماتی یورو 2008، اسپانیا در دو بازی از سه دیدار ابتدایی اش شکست خورد؛ برابر سوئد و ایرلند شمالی. اما در نهایت لاروخا با صدرنشینی در این گروه به یورو رسید. آنها بازی های گروهی را یکی پس از دیگری با پیروزی به پایان رسانده در یک چهارم نهایی برابر ایتالیا به میدان رفتند. اسپانیا در ضربات پنالتی با نتیجه 4-2 به پیروزی رسید. آنها در نیمه نهایی هم روسیه را قربانی کردند تا فینالیست شوند. آلمان قدرتمند، رقیب آنها بود و بازی نزدیکی شکل گرفت. ژرمن ها بیشتر توپ را در اختیار داشتند ولی قرمزپوشان بهتر کار کردند و در نهایت 1-0 برنده شدند. دهه ها بعد از آخرین قهرمانی شان، مردان آراگونس تاج پادشاهی اروپا را بر سر نهادند.
آنها به رتبه نخست رنکینگ فیفا هم صعود کردند. اسپانیا همیشه بازیکنان توانمندی در اختیار داشته و به عنوان مدعی در جام های مختلف شرکت کرده اما نتوانسته بود جام قهرمانی را به خانه ببرد. خیلی از کارشناسان معتقد بودند بازیکنان این تیم با هم متحد نبودند و آراگونس اولین کسی بود که این اتحاد را به تیم ملی تقدیم کرد. جدایی طلبی باسک و کاتالونیا و منازعات تمام نشدنی سیاسی در این کشور، عملکرد تیم ملی اسپانیا را تحت الشعاع قرار داده بود. البته این نکته را هم باید یادآور شد که در تورنمنت های قبلی، شانس با لاروخا یار نبود.
آراگونس رفت و دل بوسکه (سرمربی سابق رئال مادرید) جایگزین او شد. دل بوسکه هم راه آراگونس را ادامه داد و رکورد بی شکست ماندن تیم را تا عدد خارق العاده 35بازی رساند. آنها در این مدت، 15پیروزی پیاپی به دست آوردند. در نهایت آمریکا در جام کنفدراسیون ها 2009 توانست اسپانیا را شکست دهد.
در مقدماتی جام جهانی 2010، اسپانیا هر ده بازی اش را با پیروزی به پایان رساند. آنها در اولین بازی شان در جام، مغلوب سوئیس شدند ولی به عنوان سرگروه صعود کردند. مسیر لاروخا در ادامه با پیروزی های 1-0 هموار شد: برابر پرتغال، پاراگوئه و آلمان. اسپانیا برای اولین بار در تاریخ به فینال جام جهانی فوتبال رسید. هلند هم انگیزه بالایی برای قهرمانی داشت. هاوارد وب، در بازی فینال 14بار از کارت زردش استفاده کرد. گل اینیستا، قرمزپوشان را به قهرمانی در جام جهانی رساند. آنها با اقتدار یک قهرمانی دیگر به نام خود سند زدند.
در مقدماتی یورو 2012 هم داستان تکرار شد و باز هم لاروخا تمام بازی ها را با 3امتیاز پشت سر گذاشت. همه آنها را شانس نخست قهرمانی می دانستند و رتبه 1 فیفا هم در اختیار قرمزپوشان بود. اسپانیا علی رغم تساوی برابر ایتالیا به دور حذفی رسید. در یک چهارم نهایی، آنها 2-0 فرانسه را شکست دادند. پرتغال در بازی نیمه نهایی برابر اسپانیا مقاومت کرد و بازی 0-0 شد. قهرمان جهان در ضربات پنالتی به پیروزی رسید. در فینال هم قرمزپوشان با یک بازی دیدنی و مقتدرانه 4-0 ایتالیا را در هم کوبیدند و سومین قهرمانی در عرض 4سال را به دست آوردند. اسپانیایی که قبلا با ناکامی در تورنمنت های مختلف شناخته میشد، حالا قهرمان بلامنازع جهان و اروپا بود و هیچ تیمی نمی توانست این موج خروشان را متوقف کند.