اسید معده و ترشح بیش از حد و نا به جای آن و سوزش های دستگاه گوارش در بخش های ابتدایی یکی از معضلات شایع است. در زیر نگاهی به روش های حل آن انداخته ایم.
برای دیدن درمان ها و بیماری های دیگر ویترین سلامت و تندرستی طرفداری را دنبال کنید
بیشتر بخوانید: توصیه هایی برای افزایش وزن و چاق شدن
جو دو سر
جو دو سر یکی از بهترین انتخاب ها برای وعده صبحانه و میان وعده در طی روز می باشد. این ماده غذایی، هم سیر کننده است و هم از بالا رفتن اسید معده در داخل مری، جلوگیری می کند. جو دو سر رو حتی می توان با کشمش مصرف کرد زیرا این توانایی را دارد که اسید کشمش را جذب خود کند.
زنجبیل
اگر در حد متعادل مصرف شود، یکی از مواد غذایی بسیار مفید برای مبارزه با سوزش سر دل است. در طول تاریخ از زنجبیل به منظور از بین بردن التهاب و مشکلات گوارشی استفاده می شده است.
آلوئه ورا
آلوئه ورا هم یک شفابخش طبیعی است و هم با برگشت اسید مبارزه می کند.
سالاد
سالاد یک غذای اصلی برای کسانی است که به رفلاکس اسید معده مبتلا هستند. فقط حواستان باشد که از گوجه فرنگی، پیاز، پنیر پرچرب و سس های چرب در تهیه سالاد استفاده نکنید زیرا این مواد برای افرادی که به سوزش سر دل مبتلا هستند، مضر می باشند. می توانید از سس های کم چرب اضافه کنید اما توجه داشته باشید که فقط در حد یک قاشق غذاخوری (و یا کمتر) باشد.
موز
این میوه به دلیل PH مناسبی که دارد (PH اون ۵٫۶ است)، یک میان وعده فوق العاده برای مبتلایان به سوزش سر دل است. البته ۱٪ از افرادی که از رفلاکس اسید معده رنج می برند، با مصرف موز احساس ناراحتی بیشتری می کنند. پس به خاطر داشته باشید که هر چیزی که برای یک عده از افراد مناسب است، لزوماً برای همه مناسب نیست و ممکن است که با مزاج شما سازگاری نداشته باشد.
خربزه، هندوانه و طالبی
این گروه از میوه ها هم برای کاهش علائم سوزش سر دل مفیدند اما همانند اونچه که درباره موز گفته شد، ممکن است که در ۱٪ تا ۲٪ از افراد، برعکس عمل نموده و علائم را تشدید کنند لذا در صورت بروز مشکل باید از مصرف آنها پرهیز شود.
رازیانه
این ماده غذایی هم به بهبود علائم رفلاکس اسید کمک می کند و هم برای فعالیت بهتر معده مفید است.
مرغ و بوقلمون
ماکیان هم از جمله مواد غذایی مفید برای مبارزه با مشکلات ناشی از برگشت اسید معده است اما باید توجه داشته باشید که حتماً پوست را از گوشت جدا کرده و استفاده نکنید زیرا سرشار از چربی بوده و برای مبتلایان به رفلاکس اصلاً مناسب نیست.
ماهی و غذاهای دریایی
غذاهای دریایی بسیار مفید می باشند مشروط بر اینکه سرخ نشوند. سعی کنید که این مواد غذایی را گریل کنید و یا بپزید اما سرخ نکنید. همچنین، بهتر است که از ماهی آزاد به جای ماهی پرورشی استفاده کنید.
سبزیجات
گل کلم، بروکلی، مارچوبه، لوبیا سبز و سایر سبزیجات از جمله مواد غذایی بسیار مناسب برای مبتلایان به سوزش سر دل هستند.
کرفس
بخش زیادی از کرفس از آب تشکیل شده است و یک ماده غذایی مناسب برای بهبود علائم سوزش سر دل است.
جعفری
هزاران سال است که از جعفری به منظور حفظ سلامت معده و کمک به هضم غذاها استفاده می شود.
کوسکوس و برنج
کوسکوس (گندم سمولینا)، بلغور گندم و برنج (مخصوصاً برنج قهوه ای) هم از جمله مواد غذایی فوق العاده مؤثر در فروکش کردن سوزش سر دل می باشند. سعی کنید که از کربوهیدرات های پیچیده استفاده کنید.
منبع: یکا
بیشتر بخوانید: روش هایی برای افزایش استحکام استخوان؛ جلوگیری از پوکی استخوان