طرفداری- در دوم دسامبر 2010 بود که سپ بلاتر در سالن اجتماعات مقر فیفا در زوریخ پشت میکروفون قرار گرفت و بعد از اعلام میزبانی روسیه در جام جهانی 2018، قطر را به عنوان میزبان متمول و البته ناشناخته 2022 معرفی کرد. بعد از آن روز بود که سونامی اتهامات و برکناری ها در گوشه کنار دنیا به سمت فیفا و قطر روانه شد.
حالا بعد از برگزاری موفق جام جهانی 2018 در روسیه، نوبت به اولین جام جهانی در خاورمیانه رسیده است. قطر 2022 در همان روزهای برگزاری جام جهانی اخیر، با نصب نمایشگرهای الکترونیکی و بنرهای بزرگ، همگان را به حضور در جام جهانی بعدی دعوت می کرد و تقریبا همه جا حضور داشت.
با این حال، الان تلگراف گزارش داده شورای قانون گذاری فیفا از این نهاد خواسته مدارک و شواهد لازم در خصوص جریان داشتن کمپین تبلیغاتی منفی برای کنار زدن سایر رقبا از سوی قطر 2022، را جمع آوری کند. ساندی تایمز، که در شب آغاز جام جهانی 2014 مقالات دنباله دار و جنجالی پرونده های فیفا را منتشر کرد، همان رسانه ای است که در سال 2015، با طبقه بندی و جمع بندی مدارک ارائه شده از سوی یکی از افشاگران فیفا، اقدام به انتشار کتاب بازی کثیف در خصوص دسیسه قطری ها برای کسب میزبانی جام جهانی 2022 هم کرده است.
قطر برای رسیدن به میزبانی جام جهانی 2022، رقبایی چون آمریکا، استرالیا، کره جنوبی و ژاپن را کنار زد و بعد از پیروزی، همواره علامت سوال های بزرگی در خصوص شیوه های رفتاری کمیته میزبانی شیخ نشین های حاشیه خلیج فارس، مطرح شده است.
نشریه انگلیسی اخیرا هم خبر داده کمیته میزبانی قطر در طی مبارزات انتخاباتی، گروهی از افسران سابق سیا را در کنار یک آژانس روابط عمومی به خدمت گرفته تا کمپین سایر نامزدها همانند آمریکا و استرالیا را زیرسوال ببرد؛ این رفتار نقض آشکار قوانین فیفا در زمینه کسب میزبانی جام جهانی است. همچنین ساندی تایمز مدعی شده قطر برای زیر سوال بردن کمپین رقبا، چهره های مشهور آن کشورها را استخدام کرده تا شرایط میزبانی کشورشان را به نقد بکشند و در نتیجه این طور القا شود که آنها از حمایت لازم در خانه برخوردار نیستند.
تلگراف برای پرس و جو در خصوص مساله، با مسئولین فیفا تماس گرفته و آنها اعلام کرده اند فیفا یا کمیته اخلاق مستقل این نهاد باید برای بررسی موضوع درخواست بررسی مدارک تحت اختیار ساندی تایمز را بکند. این مسئولین فیفا که تمایلی برای فاش شدن هویت شان نداشته اند، اعلام کرده اند این اتهامات نمی تواند منجر به خلع قطر از میزبانی جام جهانی شود، ولی دوباره توجهات جامعه فوتبال به تلاش های بی حدوحصر این کشور بیابانی برای رسیدن به هدف را به خود معطوف می کند.
دسترسی به تمام محتوای کتاب بازی کثیف؛ توطئه قطری برای خرید جام جهانی
ساندی تایمز مدعی شده این کمپین منفی در یکی از اقدامات، 6900 پوند به یک استاد دانشگاه داده تا مقاله ای با موضوعیت مضرات متعدد برگزاری جام جهانی به اقتصاد آمریکا بنویسد. خبرنگاران، بلاگر ها و چهره های مشهور هم به خدمت گرفته شده اند تا در خصوص هزینه های بالای برگزاری جام جهانی در ینگه دنیا، اظهار نگرانی کنند.
در استرالیا هم گویا قطری ها روی بازی های راگبی تمرکز کرده اند و از ستاره های این ورزش محبوب در سرزمین کانگروها برای پیاده سازی کمپین منفی شان، بهره برده اند.
ساندی تایمز در بخش دیگری از گزاری منتشر شده، ادعا کرده قطری ها گروهی از مربیان تربیت بدنی را به استخدام خود درآورده اند تا با نمایندگان پارلمان ارتباط گرفته و اعلام کنند صرف هزینه روی ورزش های دبیرستانی بسیار سودمندتر از صرف پول برای برگزاری جام جهانی است.
قوانین فیفا در خصوص مبارزات انتخاباتی جام جهانی براین اساس است که نامزدها نباید هیچ اظهارنظر منفی یا مثبتی در مورد رقبا یا فدراسیون های درگیر در رای گیری داشته باشند. شورای میزبانی قطر 2022 با انتشار بیانیه ای، تمامی اتهامات وارد از سوی ساندی تایمز را رد کرده است.
گفتنی است قطر قبلا و در سال 2014 هم مورد بازرسی و بررسی 2 ساله جامع از سوی کمیته اخلاق فیفا قرار گرفت که در نهایت آنها را از تمامی اتهامات مبرا و کسب میزبانی جام جهانی از سوی کشور کوچک را قانونمند اعلام کرد. مایکل گارسیا، دادستان آمریکایی، که مسئول تحقیق در خصوص میزبانی قطر بود، به دلیل عدم شفافیت فیفا در انتشار نتایج بررسی هایش از تمامی سمت هایش در این نهاد، استعفا داد.