" من حس می کردم که هنوز یک کار ناتمام را در انگلستان و لیگ برتر دارم و حالا زمان درستی برای بازگشت من است. باشگاه های زیادی خواهان من بودند و من حس کردم که چلسی بهترین انتخاب برای من است."
( https://www.tarafdari.com/sites/default/files/filefield_paths/34327743_2... )
این اولین جملات فرانسسک فابرگاس اسپانیایی پس از ورودش به چلسی بود. مورینیو که در آن زمان سردمدار باشگاه بود اعتقادی به بازی سازی از جلوی زمین نداشت و به همین دلیل ماتا را به سمت درب خروج باشگاه هدایت کرد تا فابرگاس را به تیمش بیاورد. سسکی در سیستم 4231 مورینیو در کنار ماتیچ وظیفه ی کنترل سرعت بازی و خلق موقعیت برای دیگو کوستا و هازارد، اسکار و ویلیان داشتند. فابرگاس خیلی زود کار ناتمامش را به پایان رساند؛ بالا بردن کاپ قهرمانی در انتهای فصل اول!
سسکی در اولین فصل خود برای چلسی 5 گل و 24 پاس گل به ثبت رساند.
حضور سسک در چلسی اولین تجربه ی بازی او در تیمی بود که علاقه ای به مالکیت توپ نداشت؛ او که پیشتر در تیم شکست ناپذیران آرسنال درخشیده بود و بعد از آن به بارسلونای پپ گواردیولا رفته بود حتی کوچک ترین تجربه ای از بازی در چنین سیستمی نداشت اما تلاش چیزی بود که او را در خط هافبک چلسی به یک جواهر تبدیل کرد.
( https://www.tarafdari.com/sites/default/files/users/user260738/status/br... )
اما چلسی بعد از آن قهرمانی خاطره انگیز و امید بخش، سقوط آزاد کرد. حواشی پیرامون اوا کارنیرو، مورینیو و ناتوانی در کنترل رختکن، از دست رفتن اعتماد هواداران نسبت به بازیکنان چیزی بود که در انتها به بازگشت گاس روی نیمکت و اخراج مورینیو منتهی شد. فابرگاس گر چه یکی از بازیکنانی بود که به خیانت متهم شد اما با زدن 6 گل و ارسال 9 پاس گل از بهترین های چلسی در آن فصل نحس بود.
( https://d2x51gyc4ptf2q.cloudfront.net/content/uploads/2016/11/Chelsea-fa... )
فصل بعد اما ورق برای فابرگاس برگشت. آنتونیو کونتهی ایتالیایی جایی برای فابرگاس در برنامه هایش نمی دید. سسکی اکثر فصل را از روی نیمکت دنبال کرد و قافله را به ماتیچ و کانته باخته بود. کونته بر خلاف مورینیو حتی حاضر نبود شرایط را به گونهای برای فابرگاس تعبیه کند تا بازی در تیمی که غیر مالکانه را برای او راحت تر بکند. اما فابرگاس یک چیز را خیلی خوب میشناسد؛ تلاش. او از نیم فصل دوم توانست کم کم خود را به عنوان پلن B به دون آنتونیو تحمیل کند. چلسی دون آنتونیو که بیشتر وظایف بازی سازی اش را بر روی دوش وینگر های خود، پدرو و هازارد گذاشته بود با ورود فابرگاس شکلی جدید به خود می گرفت که برای دیگر تیم ها غیر آشنا بود و بسیار موثر واقع می شد. او با وجود دقایق بسیار کمی که در فصل سوم خود به میدان رفته بود اما 7 گل زد و 15 پاس گل داد تا رسانه ها به خود اجازه بدهند بابت نیمکت نشین کردن فابرگاس به کونته انتقاد کنند.
( https://therealchelseafans.com/wp-content/uploads/2017/02/Fabregas-and-K... )
فابرگاس در این فصل دومین بار توانست کاپ قهرمانی را بالای سر ببرد و ویترین افتخاراتش را پر بار تر از پیش کند.
( https://www.tarafdari.com/sites/default/files/users/user260738/status/34... )
فصل چهارم سسکی در چلسی اما فصلی بود که نکشت و قوی تر کرد؛ با فروش نمانیا ماتیچ، فابرگاس به مهره ثابت چلسی در کنار انگولو کانته تبدیل شد و در ادامه با سوییچ شدن سیستم به 352 در کنار باکایوکو و کانته به کار خود ادامه داد. فابرگاس حالا برای اولین بار در طول عمر فوتبالی خود به طور کامل یک هافبک دفاعی است و دون آنتونیو از او توقع بازی به عنوان یک رجیستا و گاهی اوقات یک هافبک باکس تو باکس را داشت.
سسک اما یک بار دیگر ثابت کرد بازیکنی نیست که با تغییر سیستم بتوان او را کنار گذاشت؛ او به مرور زمان در امور دفاعی بهتر و بهتر شد تا اولین بار در هفته ی هشتم، در بازی مقابل کریستال پالاس تمام چشم ها به او خیره شود. سسک فابرگاس در غیاب کانته و در کنار باکایوکو، توانست آمار 10 تکل صحیح در یک بازی را ثبت کند. چیزی که برای هر هافبکی یک آمار پرفکت محسوب می شود. در همان بازی یک پاس گل هم به باکایوکو داد تا نمایش خود را درخشان تر کند و در سکوت فریاد بزند: تمام شدنی در کار نیست!
( https://www.tarafdari.com/sites/default/files/users/user260738/status/22... )
گر چه بعد ها خود فابرگاس گفت که از اتفاقی که افتاده بود راضی نبوده است. زیرا او حس می کرده است که استعداد او نادیده گرفته می شود اما هر آن چه اتفاق افتاد باعث شد که فابرگاس به یکی از کامل ترین هافبک های فوتبال امروز دنیا تبدیل شود. او فیزیک بدنی مناسبی دارد، تکل می زند، توپ قطع می کند، نبض بازی را به دست می گیرد، موقعیت خلق می کند و کوله باری از تجربه دارد. با این وجود که او از پست تخصصیش دور افتاده بود اما " اپتا" می گوید که او همچنان نسبت به دیگر هافبک های نام دار لیگ انگلیسی چیزی کم ندارد؛ حتی چیز های بیشتری نیز برای ارائه دارد.
مقایسه عملکرد او با اوزیل، دی بروین و اریکسن
در زمینهی بازی سازی : https://www.tarafdari.com/sites/default/files/users/user260738/status/sc...
در زمینهی کنترل نبض بازی و حفظ توپ: https://www.tarafdari.com/sites/default/files/users/user260738/status/sc...
در زمینه ی فعالیت های دفاعی: https://www.tarafdari.com/sites/default/files/users/user260738/status/sc...
فابرگاس از نظر اپتا بهترین بازیساز چمپیونز لیگ در دور مقدماتی نیز بود.
( https://www.tarafdari.com/sites/default/files/users/user260738/status/25... )
( http://www.chelseanews24.com/files/2018/07/sarri.png )
و حالا شاید فابرگاس به طلایی ترین دوره فوتبال خود رسیده است. او چهار سال چالش بی پایان را پشت سر گذاشت و چیز های فراوانی آموخت و حالا به مربی ای رسیده است که او، استعداد و فوتبالش را بهتر درک می کند.
---
مطلب پین شده نداریم عکس ها رو خودتون باز کنید ببینید دیگه!