بالاخره انتظارات به پایان رسید و صد و شصت و هشتمین داربی شهر منچستر در ورزشگاه اتحاد برگزار شد. شاید این بازی به اندازه بازی های سه فصل گذشته این دو تیم جذاب و خاطره انگیز نبود، ولی حوادثی را به همراه داشت که مرور آنها خالی از لطف نیست. قضاوت این بازی بر خلاف تصور به مایکل اولیور داور جوان و نسبتا کم تجربه سپرده شد.
منچستر سیتی نیاز مبرمی به کسب پیروزی در این مسابقه داشت زیرا در سه بازی اخیرش دو شکست و یک مساوی کسب کرده و از کارلینگ کاپ هم حذف شده بود. هر لحظه انتقادات از مانوئل پیگرینی شدت بیشتری می گرفت. حتی کار به جایی رسیده بود که زمزمه هایی مبنی بر اخراج این مربی کهنه کار نیز به گوش می رسید. بازی های ناامید کننده در مقابل وستهام و زسکا مسکو هواداران سیتی را با تردید و ترس از آینده تیم محبوبشان در این فصل آزار می داد.
بازی منچستریونایتد و منچسترسیتی
پیگرینی تصمیم گرفت که در غیاب دو مصدوم سرشناس یعنی فرانک لمپارد و داوید سیلوا از بازیکنانی همچون فرناندو، جیمز میلنر و البته استوان یووتیچ به جای ژکو در ترکیب اصلی استفاده کند. نیمکت نشین کردن ادین ژکو شاید کمی غیر منتظره بود ولی یک معنی بزرگ داشت و معنایش این بود که همه امید مهندس پیگرینی در خط حمله به آگوئرو دوخته شده است چرا که این مهاجم آرژانتینی در ماه اکتبر بر خلاف تیمش ، به تنهایی درخشش خیره کننده ای داشت. ضمن اینکه سمیر نصری هم پس از مدت ها مصدومیت به لیست ذخیره های تیم راه یافت و روی نیمکت نشست. انتقادها از مانگالا مدافع فرانسوی هم باعث شده بود تا وی به نیمکت من سیتی تبعید شود. در حالیکه ساعاتی قبل از بازی در توییر درج شده بود که کولارف در ترکیب اصلی سیتی خواهد بود، ولی در آخرین لحظات و در حین گرم کردن دچار مصدومیت گردید و جای خود را به گائل کلیشی سپرد.
در طرف مقابل هم شیاطین سرخ شهر منچستر با مربی مغرور و اساطیری خود لوییس فان خال به امید کسب پیروزی و گرفتن انتقام از همشهریان آبی پوش خود گام به میدان گذاشتند. فان خال قبل از مسابقه کرکری های زیادی برای رقیب خواند. حتی گفت که تاریخ حکم می کند که من یو برتر است و این شخصیت پر افتخار باشگاه می تواند به پیروزی تیمش در این نبرد سخت کمک کند هر چند که خود فان خال هم می دانست که سال های عجز و تمسخر و تحقیر من سیتی در مقابل من یو و هوادارانش چند سالی است که به پایان رسیده است حتی اگر این حقیقت ناشی از دلارهای نفتی مالک عرب باشگاه منچستر سیتی باشد. هر چه که باشد این پول های کلان به خوبی خرج شده و تا حد زیادی هم نتایج رضایت بخشی به همراه داشته است. به هر حال فان خال که در تابستان با سر و صدای زیادی به تیم منچستر یونایتد پیوسته بود، در اولین گام قصد دارد که کابوس فصل پیش را از اذهان هواداران پاک کند. کابوسی که حتی سر الکس فرگوسن هم بالاخره لب به اعتراف گشود و گفت که دیوید مویس در حد و اندازه های باشگاه بزرگی مانند منچستر یونایتد نبود! در این بازی حساس، مربی منچستر یونایتد از ستاره های جدیدی همچون لوک شاو، انخل دی ماریا ، مارکوس روخو و دالی بلیند در ترکیب اصلی استفاده کرد ولی با بدشانسی محض، رادامل فالکائو را به علت مصدومیت از دست داد. البته باید اشلی یانگ و فیل جونز را هم به لیست مصدومان سرخپوشان اضافه نمود.
بازی منچستریونایتد و منچسترسیتی
تنها امید فان خال در خط حمله به کاپیتان تیمش وین رونی بود. این روزها فان خال به شدت از رونی تعریف می کند و او را کاپیتان بزرگ تیمش می نامد. فان خال گفت که از بازگشت رونی پس از محرومیت خوشحال بوده و از اینکه رونی را جایگزین ماتا می کند اصلا ناراحت نیست. نحوه برخورد این مربی با رونی در تمرینات به گونه ای است که می خواهد به وی القا کند که او رهبر تام و تمام تیمش درون زمین می باشد. فان پرسی هم پس از گلزنی مقابل چلسی و اخطار احمقانه ای که گرفت و فان خال را به شدت عصبانی کرد، زوج رونی در خط حمله بود. نکته جالب قرار گرفتن عدنان یانوزای در ترکیب اصلی بود. شاید تا دو هفته پیش اگر مروان فلایینی را در ترکیب فیکس من یو می دیدیم تعجب می کردیم ولی این بازیکن بلژیکی آنقدر موثر بازی کرد که توانست خودش را به فان خال سختگیر و لجوج تحمیل نماید و در این بازی هم به میدان برود. یک تغییر عمده نیز حضور آنتونیو والنسیا به جای رافائل مصدوم بود.
بسیاری از مطبوعات بریتانیا به تقابل آرژانتینی های میدان توجه نشان دادند. تقابل دی ماریا و روخو با آگوئرو، زابالتا و دی میکلیس. چند ماه قبل و پس از پیروزی آرژانیتن در مقابل نیجریه در جام جهانی، مارکوس روخو از یک ستاره پاپ و شوهر سابق دوست دختر کنونی سرخیو آگوئرو دعوت کرده بود تا به رختکن تیمشان بیاید. همین ماجرا باعث شکراب شدن رابطه این دو بازیکن با یکدیگر شد. نکته جالب دیگر اینکه پیگرینی دقایقی قبل از بازی از تیمش خواست که از همان ابتدای مسابقه بازی خشن و محکمی را به نمایش بگذارد.
بازی دو تیم با حملات پراکنده و نه چندان زهردار طرفین آغاز گردید ولی یک اتفاق ویژه در دقیقه 39 سرنوشت بازی را عوض کرد. تکل لغزشی کریس اسمالینگ روی پای جیمز میلنر، کارت زرد دوم و اخراج وی را به همراه داشت. شاید کارت زرد دوم اسمالینگ قابل سرزنش کردن نباشد ولی اخطار اولش بسیار بچه گانه و حتی احمقانه بود زیرا با قرار گرفتن جلوی جو هارت مانع شروع مجدد بازی توسط وی در دقیقه 31 شده بود. به هر حال شیاطین سرخ باید خود را برای یک نیمه دوم دشوار در شرایط ده نفره آماده می کردند. فان خال که احساس خطر می کرد بلافاصله یانوزای را بیرون کشید تا مایکل کریک با تجربه با خصوصیات تدافعی تر جانشین وی شود. کریک و والنسیا به دستور فان خال به قلب خط دفاعی منتقل شدند. یکی دیگر از صحنه های مهم نیمه اول، یک پنالتی مشکوک بود که داور نگرفت. در یک صحنه جنجالی آگوئرو با فلایینی در محوطه جریمه منچستر یونایتد برخورد کرد و به زمین افتاد. فلایینی به سمت این مهاجم آرژانتینی رفت و با عصبانیت به او تاخت. از تصاویر تلویزیونی می توان حدس زد که احتمالا فلایینی آب دهان به طرف آگوئرو پرتاب کرده است. به خاطر می آوریم که همین بازیکن در داربی سال قبل این دو تیم نیز به طرف زابالتا آب دهان انداخته بود. بعد از بازی، البته تصاویری منتشر شده است که نشان میدهد فلایینی شاید روی آگوئرو آب دهانش را پرتاب کرده است! البته تصویر از زاویه دیگر نشان می دهد که شاید فریادهای فلایینی آن قدر بلند و با عصبانیت بوده است که آب دهانش ناخودآگاه بیرون آمده است. اتفاق بد دیگری در دقایق نخستین نیمه دوم برای من یو رخ داد.
بازی منچستریونایتد و منچسترسیتی
طی برخورد مارکوس روخو با دی میکلیس، مدافع منچستر یونایتد مصدوم و فان خال مجبور به تعویض وی شد. چشمان فان خال هر لحظه نگران تر از قبل می شد! بالاخره این مربی مجبور به استفاده از پدی مک نیر جوان در قلب خط دفاعی به جای مارکوس روخو گردید. برخورد دقیقه 60 آگوئرو با فلایینی در محوطه جریمه هم به شدت بوی پنالتی می داد که البته داور اعتقادی نداشت. برخی از کارشناسان معتقد بودند که حداقل سه صحنه مشکوک به پنالتی در این بازی رخ داده است. سرانجام در دقیقه 63 حرکت یحیی توره با یک پاس به کلیشی توام شد که پاس کلیشی در محوطه جریمه به آگوئرو رسید و این مهاجم تیزهوش نیز دروازه داوید دخه آ را گشود. حالا دیگر پیگرینی سر از پا نمی شناسد! در ادامه نیز پیگرینی ترجیح داد آهنگ تهاجمی تیمش را قدرتمند تر نماید که این هدف را با به میدان فرستادن نصری و ژکو دنبال کرد هر چند که در دقایق پایانی آگوئرو هم تعویض شد. حملات من یو در پانزده دقیقه پایانی مسابقه شدت گرفت ولی هرگز خبری از آن حملات زهر دار تیم فرگوسن نبود و سرانجام بازی با برتری یک بر صفر منچستر سیتی به پایان رسید. در مجموع بازی شجاعانه شیاطین سرخ در نیمه دوم و درخشش رونی و مک نیر قابل توجه بود.
مارک جود یک خبرنگار حاضر در ورزشگاه معتقد بود که وقتی فوتبالیستی مانند اسمالینگ به راحتی یک اخطار مفت می گیرد، چطور می توان نام وی را یک فوتبالیست حرفه ای گذاشت؟! البته عده ای از کارشناسان داوری هم اخطار اول اسمالینگ را مطابق قانون نادرست دانستند و معتقد بودند که او مزاحمت یا حرکت غیر ورزشی در مقابل دروازه بان حریف انجام نداده است. انتقادها از داور این بازی بسیار زیاد بود و خیلی ها معتقد بودند که این داور جوان حداقل سه یا چهار پنالتی را نگرفته و بسیار دستپاچه و مضطرب بوده است. یحیی توره هم اعتقاد داشت که یک پنالتی بر روی او در دقایق پایانی نیمه اول به خاطر خطای روخو گرفته نشده است. شاید اگر آن صحنه پنالتی اعلام می شد، داور مجبور بود که روخو را اخراج و من یو را ده نفره کند که ترجیح داد تصمیم دیگری اتخاذ نماید. پیگرینی هم در مصاحبه پس از بازی نوع قضاوت را غیر قابل قبول دانست و گفت که اگر آگوئرو گل نمی زد، اکنون ما بسیار عصبانی بودیم از داور. بسیاری از کارشناسان معتقدند که عامل اصلی پیروزی سیتی ده نفره شدن من یو و مصدومیت روخو بود که باعث به هم ریختن آرایش دفاعی قرمزها گردید. به هر حال به جز لوک شاو، نمی توان بازیکنانی مانند والنسیا، کریک و مک نیر را مدافعانی کلاس بالا در حد این بازی دانست هر چند که مک نیر 19 ساله نمایش خوبی را ارائه داد. شاید اگر فرصت های دی ماریا و فان پرسی گل شده بود، این حرف ها نیز بیان نمی گردید. فان خال در پایان این مسابقه برای دومین بار پیاپی از لقب احمق برای بازیکنانش استفاده کرد. بازی با چلسی این لقب را به فان پرسی داد و در این بازی نیز مصاحبه کرد و این بار اسمالینگ را به خاطر اخطار اولش احمق نامید تا به نوعی همه کاسه کوزه ها بر سر این مدافع جوان خرد شود. فان خال عذرخواهی بازیکنش را نپذیرفت و حرکت وی را حرفه ای ندانست. این مربی هلندی پرتاب آب دهان توسط فلایینی به طرف آگوئرو را نیز تکذیب نمود. اعتراض های مداوم رونی به داور و صحنه برخورد غیر متعارف جو هارت با آقای اولیور نیز مورد توجه مطبوعات قرار گرفت. پیگرینی هم از اینکه تیمش در داربی کلین شیت کرده بسیار راضی بود.
بازی منچستریونایتد و منچسترسیتی
از سال 1986 که رون اتکینسون از مربیگری منچستر یونایتد اخراج و جای خود را به فرگوسن داد، این بدترین شروع فصل شیاطین سرخ بوده است. شاگردان فان خال از 10 مسابقه فقط 13 امتیاز گرفته اند و در رده نهم جدول جا خوش کرده اند در حالیکه من سیتی با این سه امتیاز به رتبه سوم جدول و فاصله شش امتیازی با چلسی صدرنشین رسیده است. همچنین چهارمین پیروزی متوالی من سیتی در مقابل من یو رقم خورد که از سال 1970 بی سابقه بوده است. در 8 بازی اخیر این دو تیم، 7 بار آبی های منچستر پیروز شده اند! یازدهمین گل آگوئرو در سیزدهمین بازی فصل هم به ثمر رسید.
جیمی ردنپ کارشناس فوتبال از وضعیت تیم منچستر یونایتد به ویژه خط دفاعی این تیم انتقاد کرد. گراهام سونس نیز معتقد است این سه امتیاز نقش مهمی در کسب عنوان قهرمانی منچستر سیتی خواهد داشت. گراهام پل کارشناس داوری سرشناس معتقد بود که داور باید سه پنالتی می گرفت و سه نفر راه هم اخراج می کرد (اسمالینگ، روخو و هارت)!