طرفداری- ده سال قبل، در جشن کریسمس باشگاه منچسترسیتی، اسون گوران اریکسون، برای تمام کارکنان باشگاه که 100 نفر می شدند، نوشیدنی سفارش داد. همان روزها، در رستوران «بم برزیل»، اریکسون وقتی یک خانم جذاب را دید که تولدش بود، یک بطری نوشیدنی برای جشن گرفتن خرید. این بطری، برای این مرد سوئدی، 600 پوند آب خورد. فضای منچسترسیتی 2007 اینگونه بود.
پس از چندسال حاشیه نشینی در فوتبال انگلیس، فروش 80 میلیون پوندی باشگاه به تاکسین شیناواترا، نخست وزیر اسبق تایلند، سیتیزن ها را بیشتر و بیشتر در کانون توجهات قرار داد. در آن تابستان، اریکسون که به دنبال به دست آوردن اعتبار خود بعد از سرمربیگری انگلیس بود، بیشتر از 40 میلیون پوند برای خرید هشت بازیکن خارجی هزینه کرد. این مبلغ برای تیمی که تابستان قبل فقط برای خرید بازیکنان پیر و اشباع شده، 2 میلیون پوند هزینه کرده بود، عجیب بود.
هر هشت خرید جدید منچسترسیتی، در یک روزِ ماه جولای به هواداران معرفی شدند. یکی از منابع نزدیک به باشگاه گفته است: "آن روز، مقصد بیشتر از اینکه پیشرفت و رسیدن به تکامل باشد، انقلاب بود. سیتی، گام مثبت و رو به جلو را برداشته بود. از 14 بازی، 9 بازی را با پیروزی پشت سر گذاشتند. مخصوصا پیروزی مقابل منچستریونایتد که باعث شد اریکسون، بیش از پیش مشتاق شود. او در هتل آئورا، به پرسنل باشگاه گفته بود: "تاکسین گفته است 50 میلیون پوند دیگر برای خرید در ژانویه بودجه خواهم داشت."
ولی اصلا این خبر واقعی نبود. شیناواترا، اریکسون را اخراج کرد. بازیکنان هم در این تصمیم بی تقصیر نبودند. شیناواترا در آن زمان با شکست خوردن مذاکرات در مورد خارج کردن 800 میلیون پوند از دارایی خود، با مشکل مالی مواجه شده بود. در نهایت این مرد تایلندی مجبور شد از جان واردل، پولی قرض کند تا اوضاع باشگاه بهم نریزد. در پایان فصل، قرار بود سرنوشت باشگاه عوض شود. اتفاقی که بر فوتبال انگلیس هم اثر گذاشت و باشگاه به دستان شیخ منصور از ابوظبی سپرده شد. اینجاست که داستان سیتیزن ها، عوض شد.
یکی از کارکنان سابق منچسترسیتی، از دوران شیناواترا می گوید: " شیناواترا یک بار به به عکس سگی روی دیوار اشاره کرد و گفت اگر این سگ بتواند عوعو کند، خوب است. اگر نه، باید با تفنگ شلیک کرد!" افراد حاضر در اتاق نفهمیدند منظور از این قیاس چیست. می گویند اگر برای شیناواترا چای می آوردید، او درست پشت سر شما قرار می گرفت تا ببیند آیا چیزی درونش می ریزید یا نه! شیناواترا، فردی جنجالی بود که در تایلند، اتهامات بسیاری به او زده شده بود. اما او صاحب چیزی بود که سیتی به آن نیاز داشت؛ پول! سیتی در تابستان خوب عمل کرد و ارزش خودش را بالاتر برد. سیستم آکادمی باشگاه هم با پرورش کایرن تریپیر، استوریج و بن می قدرت خودش را نشان داد.
جان واردل تمام تلاشش را کرد تا قبل از فروش باشگاه به شیناواترا، خریداران خوبی پیدا کند، اما هیچکس پا پیش نگذاشت. در نهایت به واسطه پول، این مرد 58 ساله، بدون هیچ سوادی از فوتبال، مالک سیتی شد. در واقع او به دنبال به دست آوردن اعتبار خود بود و چه اتفاقی بهتر از مالکیت یه باشگاه انگلیسی؟
یکی از اتفاقاتی که در زمان شیناواترا رخ داد، منع پوشیدن لباس بنفش در بازی های بیرون از خانه بود! او باور داشت این رنگ در تایلند خوش یمن نیست. شاید به یاد نداشته باشید، اما سه بازیکن تایلندی هم به صورت آزاد به سیتزن ها پیوستند تا شیناواترا برای برگشت خود به تایلند، زمینه سازی کند. اریکسون هم چاره ای جز موافقت با این پیشنهاد نداشت.
قرار نبود هیچکدام از این سه بازیکن تایلندی، حتی بازی کنند، اما تاکسین هزاران پوند به عنوان هدیه به آن ها پرداخت می کرد. همچنین نشات اکرمِ عراقی هم به جمع سیتیزن ها اضافه شد. ساسین مونوویزین به او علاقه خاصی داشت و می گفت که استعداد او، در حد بازی در لیگ انگلیس است. البته اریکسون هم به ظاهر از سبک بازی اکرم خوشش می آمد. تا جایی که پس از امضای قرارداد گفته بود: " او بازیکن خوبی است، اما باید به سبک فوتبال انگلیس عادت کند. اکرم بازیکن خاصی است که در رقابت های جام ملت های آسیا، یکی از بهترین ها بود."
با وجود این همه هرج و مرج و بی نظمی، سیتی در زمین بازی خوب عمل می کرد. هشت خرید آن ها که توسط ژروم اندرسون، ایجنت فوتبال، انجام شده بود، سطح تیم را بالا برده بودند. چورلوکا، به همراه مارتین پتروف، الانو و جیوانی از بهترین بازیکنان محسوب می شدند. دفاع کردن چورلوکا، بهتر از رانندگی اش بود. مخصوصا که پنج بار از جلوی فلاش دوربین پلیس ها عبور کرده و هر پنج بار به خاطر سرعت غیر مجاز، جریمه شده بود. چورلوکا در جواب اینکه چرا چندین بار یک اشتباه را انجام داده، گفته بود: " فکر کردم پاپاراتزی هستند!"
به قلم ایان لیدی من برای وبسایت دیلی میل