اختصاصی طرفداری - سرانجام پس از کش و قوس های فراوان، میلان به آقای یونگ هونگ لی، یک بیزینس من چینی فروخته شد و این مرد به هواداران روسونری قول داد میلان را دوباره به دوران شکوه خود بازگرداند. شاید سال های پایانی حضور برلوسکونی در میلان، خاطره خوشی در ذهن فوتبال دوستان به همراه نداشته باشد، اما باشگاه میلان بیشتر عناوین و افتخاراتش را مدیون زحمات و سرمایه اوست.
سال 1980، برای میلانی ها اصلا خوش یُمن نبود. پس از بازنشستگی جیانی ریورا، فوق ستاره و اسطوره این باشگاه، میلان دچار افت فاحشی شده بود اما در سال 1980 به دلیل ماجرای توتونرو یا همان شرط بندی و پرداخت رشوه از سوی مدیران آن زمان میلان، این باشگاه با رای دادگاه به سری بی فرستاده شد. میلان برای اولین بار در تاریخش ناچار شد در سری بی بازی کند و بعد با قهرمانی در این رقابت ها، دوباره به سری آ برگشت. شرایط میلان اصلا در خورِ نامش نبود و این تیم در همان سالی که به سری آ بازگشت، دوباره در جمع 16 تیم چهاردهم شد و راهی سری بی ایتالیا شد و دوباره به سری آ بازگشت. ریاست آن زمان میلان به عهده جوزپه فارینا بود. در نهایت فارینا راضی شد باشگاه میلان را به میلیاردر ایتالیایی، سیلویو برلوسکونی بفروشد. این اتفاق در سال 1986 رخ داد.
برلوسکونی به محض آنکه مالک میلان شد، پول زیادی خرج کرد و تمام تلاشش را برای اوج گرفتن دوباره این تیم به کار بست. اریگو ساکی، تئوریسین ایتالیایی سرمربی وقت میلان شد و ستاره های بزرگ آن زمان دنیای فوتبال مانند مارکو فان باستن، رود گولیت و فرانک رایکارد که هر سه هلندی بودند، راهی این تیم شدند. ساکی در میلان بین سال های 1987 تا 1991، موفق شد 8 عنوان قهرمانی در جام های مختلف کسب کند که از جمله آن، دو قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا بود. پس از ساکی، کاپلو هدایت میلان را به عهده گرفت. آکادمی میلان، بازیکنان ایتالیایی بزرگی مانند فرانکو بارزی و پائولو مالدینی را پرورش داده بود و همین مساله باعث شده بود این تیم در تمام نقاط زمین یک فوق ستاره داشته باشد.
ورود کاپلو به میلان با نتایج فوق العاده ای همراه بود. این تیم سه سال متوالی راهی فینال لیگ قهرمانان اروپا شد و همچنین سه سال متوالی قهرمان ایتالیا شد.
دهه اول سال 2000 و مخصوصا بین سال های 2003 تا 2007 نیز میلان در اوج بود. این تیم طی 5 سال، 3 بار راهی فینال لیگ قهرمانان و دو بار قهرمان شد. تا سال 2011 که میلان آخرین اسکودتوی خود را در ایتالیا کسب کرد، روسونری هنوز دوران باشکوهش را ادامه می داد اما پس از آن، با خروج ستاره های این تیم نظیر زلاتان، تیاگو سیلوا و پیرلو و پیش از آن بازنشستگی اسطوره این باشگاه پائولو مالدینی و کاکا فوق ستاره برزیلی این تیم، میلان دیگر نشانی از آن قدرت همیشگی را نداشت.
آخرین جام برلوسکونی همراه با میلان، فتح سوپرکاپ ایتالیا در ژانویه بود که آنها موفق شدند در ضربات پنالتی یوونتوس را شکست دهند. در این بخش نگاهی به 10 خرید بزرگ میلان در دوران برلوسکونی می پردازیم. همانطور که ذکر شد، ستاره های زیادی وارد این باشگاه شدند و در این بخش تنها 10 مورد آن ها را نام می بریم.
10 - رونالدینیو(2008)
فوق ستاره برزیلی در بارسلونا خود را به عنوان بهترین بازیکن جهان شناساند و در سال 2008 به میلان آمد. با وجود آنکه میلان همراه با او جامی را نگرفت اما رونالدینیو در 76 مسابقه، 20 گل به ثمر رساند. بازی های چشم نواز شاعر فوتبال، هنوز در اذهان میلانی ها نقش بسته است. هنگامی که رونالدینیو به میلان پیوست برلوسکونی اعلام کرد به یکی از آرزوهای بزرگش در زندگی رسیده است.
9- رود گولیت (1987)
فوق ستاره هلندی، با مبلغ بالایی در آن زمان، 13 بیلیون لیر به سن سیرو آمد. رود گولیت بهترین دوران بازی اش را در میلان سپری کرد و در اولین سال حضورش در این تیم مرد سال جهان شد. وی در به وجود آمدن عصر طلایی میلان در اواخر دهه 80 میلادی و اوایل دهه 90، نقش به سزایی داشت.
8- الساندرو نستا (2002)
کاپیتان جوان لاتزیو در آن زمان در حالی که نماد باشگاهش به حساب می آمد، با 31 میلیون یورو در سال 2002 به میلان پیوست. این رقم در آن زمان برای یک مدافع دیوانه وار بود. نستا به زودی به نماد باشگاه میلان نیز تبدیل شد. الساندرو نستا با استایل دوست داشتنی و ظاهر زیبایش، یک مدافع تمام عیار و کامل بود. وی به تمام افتخارات ممکن از جمله دو لیگ قهرمانان، با میلان دست یافت و با این تیم در 300 مسابقه شرکت کرد و 10 سال از بهترین سال هایش را در این تیم گذراند. خصوصیت خاص نستا تکل هایش بود که اکثر اوقات صحیح بود و توپ را عرض یک ثانیه از مقابل بازیکن حریف می ربود.
7 - فیلیپو اینزاگی (2001)
سوپر پیپو با 36.15 میلیون یورو از یوونتوس به میلان پیوست. اینزاگی در 300 مسابقه برای میلان، 126 گل به ثمر رساند. فیلیپو اینزاگی با شادی های پس از گلش به یکی از محبوب ترین بازیکنان میلان تبدیل شد.
6 - ژرژ وه آ (1995)
مهاجم لیبریایی در سال 1995 با 11 بیلیون لیر از پاریسن ژرمن به میلان پیوست. وی در 147 مسابقه در میلان 58 گل به ثمر رساند و 5 سال را در این تیم سپری کرد. وه آ در سال 1995 به عنوان مرد سال جهان انتخاب شد. تنها 6 دقیقه از اولین حضور وه آ در ترکیب میلان گذشته بود که ستاره افریقایی گلزنی اش را شروع کرد.
5 - زلاتان ابراهیموویچ(2010)
با آنکه فوق ستاره سوئدی فقط دو سال در میلان بود، اما بازی های فوق العاده و گل های زیبایش و البته محبوبیتش در سن سیرو باعث شد نام او در این لیست آورده شود. وی همراه با میلان قهرمان سری آ شد و در 85 مسابقه در میلان 58 گل به ثمر رساند. میلان زلاتان را در حالی به صورت قرضی با بندی خرید 24 میلیون یورویی به سن سیرو آورد که بارسلونا تابستان قبل برای او چیزی حدود 87 میلیون یورو خرج کرده بود.
4 - آندره آ پیرلو (2001)
شاید عجیب باشد که اینتر به هافبک مستعد تیمش اجازه داد با قراردادی آزاد به رقیب سنتی و همشهری اش بپیوندد. آندرا پیرلو با انتقال از اینتر به میلان، به بخش اصلی تیم کارلو آنچلوتی تبدیل شد و دو بار در سال های 2003 و 2007 لیگ قهرمانان اروپا را برنده شد. نکته جالب این است که میلان حاضر نشد قرارداد فوق ستاره اش را تمدید کند و وی باز هم به صورت آزاد این بار به رقیب میلان، یوونتوس رفت و در آنجا نیز به افتخارات زیادی دست یافت. هواداران میلان هنوز هم برلوسکونی را برای این کار سرزنش می کنند.
3 - آندری شوچنکو (1999)
هنگامی که مهاجم اوکراینی از دیناموکیف به میلان پیوست، کمتر کسی تصور می کرد نمایش او تا این حد فوق العاده باشد. وی در 322 مسابقه برای میلان 175 گل به ثمر رساند. شوا به تمام افتخارات ممکن با میلان رسید و به یکی از بهترین مهاجمان تاریخ روسونری تبدیل شد. وی در میلان به "شوا"، "باد شرقی" و "رونالدوی سفید" معروف بود. وی در سال 2004 مرد سال اروپا شد.
2- ریکاردو کاکا (2003)
هنگامی که میلان اعلام کرد با یک استعداد برزیلی قرارداد می بندد، استقبال چندانی به وجود نیامد و هیچکس حدس نمی زد چه بازیکن فوق العاده ای به میلان پا گذاشته است. شاید همگان تصور می کردند آنچلوتی برای ذخیره ریوالدو به یک بازیکن جوان بسنده کرده است. کاکا در میلان به سرعت رشد زیادی کرد و ریوالدوی برزیلی را نیمکت نشین خود کرد. با آنکه ریوالدو یکی از بهترین بازیکنان جهان بود، هیچکس نتوانست از کارلو آنچلوتی خرده بگیرد که چرا به کاکا به جای ریوالدو بازی داد. او نیز با میلان به تمام افتخارات ممکن رسید و در سال 2007 به عنوان مرد سال جهان انتخاب شد.
1- مارکو فان باستن (1987)
مهاجم افسانه ای هلندی، همراه با دو هم وطنش، فرانک رایکارد و رودگولیت، حاکمیت بی چون و چرای میلان را در اروپا رقم زدند. مثلث معروف آنها هر تیمی را در اروپا از دم تیغ می گذراند. با آنکه متاسفانه فان باستن به دلیل مصدومیت شدید خیلی زود از دنیای فوتبال خداحافظی کرد، اما وی در سال های حضورش به قهرمان سن سیرو تبدیل شد. وی همراه با میلان دوبار قهرمان اروپا و چهار بار قهرمان ایتالیا شد. هواداران میلان عادت داشتند فوق ستاره شان همیشه گل بزند. وی در 280 مسابقه با روسونری، 218 گل به ثمر رساند. فان باستن 3 بار به عنوان مرد سال اروپا انتخاب شد و در دومین سالی که انتخاب مرد سال جهان مرسوم گشت، به عنوان مرد سال جهان انتخاب شد. ضربات والی زیبای او، هنوز هم در جهان مختص به خودش است.
5 کاری که مالکان جدید میلان باید در اولویت قرار دهند را اینجا بخوانید.