طرفداری - بارسلونا در بازی رفت نیمه نهایی کوپا دل ری به سنتیاگو برنابئو رفت و با نتیجه تساوی مادرید را ترک کرد. سسک فابرگاس در دقیقه 50 با پاس لیونل مسی در حالی که کایخون آفساید را پر کرده بود دروازه دیگو لوپز را گشود و رافائل واران هم در دقیقه 81 گل تساوی را برای رئال روس سانتر اوزیل به ثمر رساند.
اگرچه تا بازی برگشت هنوز زمان زیادی باقیست اما خیلی زود نیست که نگاهی بیاندازیم به تغییراتی که بارسا برای شکست رئال در کمپ نو در بازی برگشت به آنها احتیاج دارد.
بیایید نگاهی به سه چیزی که بارسا باید بر روییشان کار کند تا در چند هفته آتی رئال را از پیش رو بردارد بیاندازیم. به یاد داشته باشید که در اینجا تنها می خواهیم یاد آوری کنیم که بارسا چه کارهایی باید انجام دهد. چیزهایی که شاید بسیار واضح هم باشند. این یادداشت ترجمه ای است از مقاله خوئل کاردناس.
به ایستادگی در مقابل سرعت اولیه رئال ادامه بده
برای شروع این کاری است که چندان نیاز نیست بهتر شود و تنها باید بیشتر ادامه پیدا کند. بنظر می رسد پس از شکست 0-5 رئال در کمپ نو در سال 2010 رئال یک چیز را در تمام ال کلاسیکو های بعدی دستور کار قرار دارد شروع با سرعت زیاد.
ما این را در بازی رفت هم دیدیم که باعث بوجود آمدن مشکلاتی برای پیکه , پویول و پینتو شد. برای بازی برگشت بارسلونا احتیاج دارد به ایستادگی در مقابل هجوم اولیه رئال ادامه دهد. من به این نکته اشاره می کنم نه به این دلیل که آشکار است یا انجامش ساده است. بلکه به این خاطر که بارسا احتیاج به کمک بیشتری در خط دفاعش دارد.
ما در بازی رفت دیدیم پیکه چندین بار رونالدو را از حرکت انداخت و پویول نیز مانند همیشه بسیار محکم بود. اما در ال کلاسیکو گذشته همیشه به اینگونه نبود. شاید تیتو ویلانوا احتیاج دارد برای مهار حملات دقایق نخست رئال بوسکتس را برای بازی برگشت در دقایق اولیه کمی عقبتر بیاورد. شاید هم پیکه را مانند بازی رفت عقبتر نگه دارد و یا پویول را عقبتر آورد.
یک چیز دیگر هم البته باید در نظر گرفته شود که شاید تیتو ویلانوا به یوردی آلبا یا دنی آلوز دستور دهد عقب تر بازی کند و از مدافعان میانی حمایت کند. هردو بازیکن چه آلبا و چه آلوز از سرعت لازم برای متوقف کردن مهاجمان مادریدی برخوردار هستند. فراموش نکنیم که بارسلونا همیشه در مهار ضد حملات ضعف داشته است.
دفاع در مقابل ضربات ایستگاهی
ضعف دیگر خط دفاع بارسلونا دفاع در مقابل ضربات ایستگاهی است و البته این در مورد رئال هم صدق می کند. یکی از همین ضربات ایستگاهی بود که در بازی رفت با سانتر اوزیل و ضربه واران کار را به تساوی کشاند. همانطور که تا به اینجای فصل دیده ایم و البته در فصول گذشته ضربات ایستگاهی یکی از مشکلات اساسی خط دفاع بارسا بوده است.
دفاع در مقابل ضربات ایستگاهی و کرنر باید بطور کلی بهتر شود ولی به شکل مشخص باید برای بازی برگشت در مقابل رئال دفاع بارسا بهتر عمل کند. همانطور که ضربات کاشته رونالدو همیشه خطرناک است سانترهای اوزیل هم خطرآفرین خواهد بود.
بارسا بازیکنان بلند قامتی مثل پیکه و بوسکتس یا بازیکنان قدرتمندی مثل پویول دارد اما به نظر می رسد آنها هیچوقت با بازیکن مقابل نمی توانند یارگیری و مقابله کنند و آنها را پشت سر گذارند یا از نظر فیزیکی بر آنها غلبه کنند. و البته فراموش نکنید هر ضربه کرنر برای بارسا مثل یک ماجراجویی است و هر کولزی به شما خواهد گفت که هر زمانی که حریف می خواهد ضربه ای ایستگاهی بزند چقدر مضطرب می شود. نمی دانم چرا تیم اینطور به تقلا می افتد اما حالا زمان آن است که دیگر چنین اتفاقی نیفتد.
رئال مادرید مهاجمان سریعی دارد که باعث بوجود آمدن مشکلاتی برای دفاع بارسا می شوند و مدافعان بارسا با خطا بر روی آنها معمولا بیرون محوطه جریمه باعث دادن ضربات ایستگاهی به آنها می شوند.
گاهی کاری دیگر جز خطا نمی توان انجام داد اما برای دیدار برگشت دفاع بارسا نیاز به تلاش بیشتری دارند تا خطرات ضربات ایستگاهی را دفع کنند. ضربات ایستگاهی باعث شد بجای برد برنابئو را با تساوی ترک کنند و بدون شک نباید اجازه دهند در بازی برگشت چنین اتفاقی تکرار شود.
گلی زودهنگام کلید بازی است
گل نخست کلید بازی است و تکرار می کنم گلی زودهنگام کلید بازی است. و نه تنها در این بازی بلکه برای بارسلونا از سال 2008 چنین بوده است. موفقیت های بارسلونا از طریق مالکیت توپ و پس از آن زدن گل برتری بوده است. اما ما در شکست های سال های گذشته بارسا مانند چمپیونزلیگ 2010 و 2012 و یا بازی برگشت ال کلاسیکو سال گذشته دیدیم که اگر بارسا گل نخست را در خانه زود به ثمر نرساند باعث ایجاد اضطرب و احتمال زیاد شکست برای بارسا خواهد شد.
هرزمان که بارسا گلی را در نیمه اول بازی نزند اغلب دفعات باعث عصبی شدن بازیکنان بارسا می شود و در نتیجه اشتباه بازیکنان و کمبود تمرکز و ضعف در ضد حملات می شود.
بارسلونا نمی تواند نیمه اول بازی برگشت را بدون گل زده به رختکن برود و البته نمی توانند نیمه اول را با باخت به هر شکل یا مفهومی به رختکن بروند. بسیار بهتر خواهد بود که بارسا با نتیجه 1-1 پا به رختکن بگذارد تا بازی 0-0 باشد. آنها نیاز دارند طعم گل را در نیمه اول در دهانشان احساس کنند.اگر نیمه اول بدون گل به پایان برسد باعث می شود بارسا با ریسک بیشتر و پاس های پر خطرتر بازی کند و مدافعان بیشتر در حملات شرکت کنند که همه اینها به ضد حملات رئال بسیار کمک خواهد کرد.
تقریبا چیزی بیش از این تیتو ویلانوا یا یوردی رورا نمی توانند به شاگردانشان برای گلزنی آموزش دهند. البته بارسا تا جایی که ممکن است می خواهد گل بزند اما بازیکنان نیاز دارند درک کنند که نباید شانس های طلایی در نیمه اول را هدر دهند. برتری در نیمه نخست باعث می شود ادامه بازی را با خیالی آسوده تر بازی کنند.
زمان این نیست که فکر کنند خوب ما 90 دقیقه برای پیروزی وقت داریم. نه شما تنها 45 دقیقه زمان دارید. به نیمه دوم فکر نکنید. یکبار به رختکن خواهند رفت و پس از آن 45 دقیقه دیگر وقت خواهند داشت.
دو بازیکنی که نیاز به کنترل سرعت و کمک به برد در نیمه اول بازی برگشت دارند آندرس اینیستا و لیونل مسی هستند. قدرت دریبلینگ اینیستا و پاس هایش ضربان بازی را کنترل خواهد کرد زمانی که مسی نیاز دارد بیشتر در جریان بازی شرکت کند تا شانس های گل را بوجود آورد و از همه مهمتر ضربه آخر , ضربه آخر و تمام کردن کار.
بدنبال گل زود هنگام بارسلونا برای پیروزی مقابل رئال در نیمه اول بازی برگشت نیمه نهایی باشید. اگر بارسا گل نزند احتمالا شبی خسته کننده برای آبی اناری ها خواهد بود.
بارسلونا در بازی رفت به اندازه کافی شانس برای برد داشت اما از دست دادن فرصت ها برد را از آنها گرفت. و حالا همه چیز به کمپ نو کشیده شده است.