طرفداری - گاهی انقدر مشغله ما در زندگی زیاد می شود که برنامه ریزی های خودمون رو فراموش می کنیم. مثلاً تصمیم گرفته ایم که قبل از رفتن به سر کار، مدتی رو به ورزش بپردازیم. اما این برنامه با شکست مواجه شده است. وقتی که در فعالیت های روزمره خودمون دقیق می شویم، متوجه می شویم که مشغله زیاد دلیل اصلی عقب افتادن از برنامه رژیمی ما نیست، بلکه در واقع فرصت های ما با برنامه های از پیش تعیین نشده ای که جایگزین برنامه رژیمی خودمون می کنیم، پر می شود.
برای اینکه بهتر متوجه این قضیه بشویم، به همون مثال ورزش صبحگاهی که در بالا به اون اشاره کردیم، بر می گردیم. از خواب بیدار شده اید و خودتون رو آماده پیاده روی صبحگاهی که از قبل برنامه ریزی کرده بودید، می کنید اما کنجکاو هستید که بدانید چه پیام های جدیدی در صفحات اجتماعی مثل تلگرام و اینستاگرام برای شما ارسال شده است. شروع به خواندن پیام ها می کنید و وقتی به خودتون می آیید که زمان رو از دست داده اید و دیگر فرصتی برای پیاده روی باقی نمانده است و باید برای رفتن به محل کار آماده شوید. به این ترتیب، برنامه رژیمی خودتون رو قربانی کاری کرده اید که اولویت اصلی شما نبوده است.
همه ما مشغله داریم و برای همه ما پیش می آید که حواسمون از برنامه منحرف شده و توجه خودمون رو به کارهای شغلی خودمون معطوف کنیم. در بعضی از شرایط، تمرکز بر روی اهداف غیر شغلی، از جمله اهداف وزنی و رژیمی، واقعاً سخت است. زندگی پرمشغله امروزه، باعث شده است که بسیاری از ما، افرادی آشفته، بی قرار، بی حواس، دست پاچه و خسته و کوفته باشیم.
این یعنی یک زندگی پر استرس که ترشح هورمون های استرس (آدرنالین، کورتیکوتروفین و کورتیزول) رو در بدن افزایش داده و این هورمون ها هم به نوبه خود، اشتها رو زیاد کرده و منجر به افزایش وزن می شوند. در چنین شرایطی، تمایل به خوردن خوراکی هایی مثل شکلات یا بستنی، زیاد می شود و کسی به خوردن سیب یا هویج اشتیاق پیدا نمی کند. از همه اینها گذشته، اگر در حین غذا خوردن مشغول تماشای تلویزیون یا فرستان پیام با گوشی همراه باشید، حواس شما کاملاً از اونچه که می خورید پرت شده و به راحتی، پرخوری می کنید.
مشغله به کم خوابی نیز منجر می شود. بارها در پست های قبل تأکید کرده ایم که کمبود خواب به افزایش وزن می انجامد. گاهی مشغله های ما که در خواب ما تداخل ایجاد می کنند، از نوع غیر ضروری هستند. یعنی مثلاً ساعت ها مشغول خواب بازی با گوشی خود هستیم و از وقت خواب مفید، ساعت ها گذشته است.
در نگاه اول به نظر بی ضرر می آید اما همان ساعت های بی خوابی، ضرر بزرگی به شما می زنند. حتی یک شب خواب بی کیفیت، باعث می شود که در روز بعد، بی تمرکز و بی حواس باشیم و دقت کافی یا رمق کافی برای دنبال کردن برنامه رژیمی خود نداشته باشیم. همچنین، کم خوابی شبانه، هورمون گرسنگی (گرلین) رو افزایش داده و هورمون سیری (لپتین) رو کاهش می دهد و نتیجه این تغییرات هورمونی هم ناگفته پیداست.
حال با توجه به همه این تفاسیر، چگونه می توان از گرفتار شدن در دام افزایش وزن ناشی از مشغله و حواس پرتی، پرهیز کرد؟
در پست بعدی درد دلهای رژیمی چند پیشنهاد برای شما داریم تا هم از افزایش وزن شما جلوگیری شود و هم زندگی شادتر و کارآمدتری داشته باشید. با پست های بعدی، همراه ما باشید.
منبع:یکا
مطالب مشابه در مورد وزن بدن
نشستن مداوم عامل افسردگی و استرس
روش های برای وزن کم کردن که هیچ ربطی به غذا خوردن ندارند
آيا ورزش سنگين باعث کاهش وزن می شود؟
شیوه های آسان برای جلوگیری از چاق شدن
توصیه هایی برای افزایش وزن و چاق شدن
آسانترین شیوه برای کالری سوزاندن