روز هفدهم اکتبر سال 2004 فرانک ریکارد سرمربی وقت باشگاه بارسلونا پیش از دربی کاتالان به دلیل وجود مصدومان فراوان در کادر خود چهار بازیکن جدید به نام های کریستین، پنا، دامیا و لئو مسی که همگی از پرورش یافتگان مکتب لاماسیا بودند را به تیم خود برای اولین بار فرا خواند. در پایان این بازی بارسا با گل دکوی پرتغالی موفق به پیروزی در این دیدار شد و لیونل مسی در اواخر بازی جایگزین زننده تک گل بازی شد تا اولین بازی رسمی خود را برای بارسلونا انجام دهد.
لیونل مسی با بازی در این دیدار بعد از پائولو آلکانتارا که در سال 1912 در سن پانزده سالگی برای بارسا به میدان رفته بود، به دومین بازیکن جوان تاریخ آبی اناری ها تبدیل شد. اما بی تردید در آن زمان هیچ کس نمی توانست تصور داشته باشد که چه آینده درخشانی در پیش روی این پسر خجالتی آرژانتینی قرار دارد. آینده ای پر از عناوین، رکوردها و جوایز انفرادی و البته او هنوز هم سال های درخشانی را پیش روی خود دارد.
پپ گواردیولا سرمربی بعدی بارسلونا در حقیقت در شکل گیری و فرم دادن استعداد بی نظیری همانند لوینل مسی نقش بسبار پررنگی را داشته است. او در اولین اقدام خود که سبب جلب اعتماد فراوان لئو مسی شد، اجازه داد که او به همراه تیم ملی آرژانتین در بازی های المپیک 2008 شرکت نماید. پپ گواردیولا به مسی در زمین آزادی کامل داد و توانست نبوع او را پرورش دهد و به بهترین بازیکن دنیای فوتبال تبدیل نماید و بی تردید استعداد مسی به تنهایی برای رسیدن به چنین افتخاراتی کافی نبوده است، گواردیولا در این زمینه می گوید:"موفقیت همواره همراه مسی خواهد بود، چون او باتکنیک ترین بازیکن دنیا است."
می توان ادعا کرد که پپ گواردیولا تاثیر بی اندازه ای در شکل گیری مسی داشته است، این سرمربی اسپانیایی حتی تغذیه مسی را نیز زیر نظر داشته و توانسته با استفاده از این نابغه آرژانتینی برای اولین بار تئوری مهاجم کاذب را در دنیای فوتبال مطرح نماید، نقشی که لیونل مسی در ماه می سال 2009 برای اولین مرتبه در الکلاسیکو آن را به نمایش گذاشت، مسی در آن دیدار با بازی غیر قابل پیش بینی و با استفاده از سرعت و تکنیک خود تعریفی جدید از نقش یک مهاجم فوتبال را ارائه داد و در حقیقت این بازی که با برد 6:2 شاگردان پپ گواردیولا به اتمام رسید آغاز دورانی تاریخی در بارسا و حتی فوتبال جهان بوده است.
لیونل مسی در سال های حضور خود در بارسلونا به عناوین متعدد و کم نظیر تیمی از جمله سه عنوان قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا، شش قهرمانی در لالیگا، دو قهرمانی در جام حذفی اسپانیا، دو سوپر کاپ اسپانیا، دو قهرمانی در جام باشگاه های جهان و شش سوپر کاپ اسپانیا دست یافته است. در این مدت مسی جوائز انفرادی فراوانی نیز از آن خود نموده است که چهار مرتبه انتخاب به عنوان برتربن مرد سال فوتبال جهان در سال های 2009، 2010، 2011 و 2012 و کسب سه مرتبه کفش طلای یوفا در سال های 2010، 2012 و 2013 از جمله معروفترین آنها بوده است. در واقع مسی با انجام 434 بازی برای بارسا موفق به کسب 21 عنوان و به ثمر رساندن 361 گل شده است.
اما شاید فصل گذشته سخت ترین فصل حضور مسی در بارسلونا بوده است، به خاطر مصدومیت طولانی او بسیاری از دیدارهای تیم محبوبش را از دست داد و شاید به همین دلیل بعد از چهار سال متوالی جایزه توپ طلای فوتبال جهان را به کریس رونالدوی پرتغالی، بزرگترین رقیب خود واگذار نمود.
با کسب این افتخارات فراوان لیونل مسی در حال حاضر تنها 27 سال سن دارد و هنوز دوران زیادی از فوتبال او باقی مانده است. زیر نظر لوئیز انریکه در این فصل انقلاب جدیدی در نیوکمپ به وقوع پیوسته است و بازی مسی با تکامل بیشتری همراه بوده است و او بیشتر نقش بازی سازی باهوش در فاز تهاجمی تیم را عهده دار شده است. او با نیمار و لوئیز سوارز مثلثی رویای در خط حمله بارسا را تشکیل خواهد داد و بی تردید همچنان جام های متعددی را بالای سر خواهد برد.
صرف نظر از افتخارات و عناوین احتمالی آتی لیونل مسی، او تا کنون نیز تاثیرات بی نظیری در دنیای فوتبال داشته است، به طوری که تاریخ دنیای فوتبال را می توان به دوران قبل از مسی و بعد از مسی تقسیم نمود.
By Pilar Suarez & Martin Ernst / Goal Deutschland