آیا تا به حال زمان صرف چیزی کرده ای که در آینده احساس کنی ارزشش را نداشته؟ به انجام کاری که می دانی برایت مضر است اصرار کردهای؟ موفقیت را نتیجه کار خود و شکست را نتیجه تاثیر عوامل بیرونی دانسته ای؟ اینها نمونه هایی اند از خطاهایی که همه ما در تفکر روزمره خود دچارشان می شویم، اما با شناخت چیستی آنها و دانستن نحوه شناسایی شان، می توانیم از آنها دوری کنیم و تصمیم های هوشمندانه تری بگیریم. آنچه خواندید، بخشی از خلاصه کتاب "هنر شفاف اندیشیدن (The Art of Thinking Clearly) نوشته رولف دوبلی که 99 خطای تفکر در انسان را تشریح کرده که قصد داریم هر روز یک مورد از آن را به طور خلاصه در تخته سیاه، شرح دهیم. برای دسترسی به تمامی مطالب مربوط به این کتاب، می توانید از برچسب هنر شفاف اندیشیدن استفاده کنید:
توهم قبل از اینکه اوضاع بهتر شود، بدتر می شود
"نابرده رنج گنج میسر نمی شود" باید گوش های شما را تیز کند؟
خطای قبل از اینکه اوضاع بهتر شود، بدتر می شود در واقع یک عامل انحرافی و یک شاخه از خطای تایید است. اگر مشکل وخیم تر شود، پیش بینی درست از آب درمی آید. اگر اوضاع برخالف انتظار بهتر شود، مشتری باز هم راضی است و متخصص می تواند آن را به مهارت خود نسبت دهد. در هر صورت او برنده است.
فرض کن رییس جمهور یک کشور هستی و کوچکترین فکری برای اداره آن نداری. چه کار می کنی؟ پیش بینی می کنی سال های سختی پیش روست. از شهروندانت می خواهی کمربندها را محکم ببندند و سپس قول می دهی بعد از گذر از این مرحله حساس تصفیه، خالص سازی وبازسازی ،اوضاع بهبود خواهد یافت. قاعدتأ اشاره ای به شدت و مدت این دوره نخواهی کرد.
در نتیجه، اگر کسی بگوید قبل از اینکه اوضاع بهتر شود، بدتر می شود، باید گوش هایت تیز شود. اما حواست باشد، شرایطی وجود دارد که ابتدا نزول می کند و سپس بهتر می شود. مثال تغییر زمینه شغلی در ابتدا نیاز به زمان دارد و معمولا منجر به کاهش حقوق می شود.