اختصاصی طرفداری - به طور کل در فوتبال سه لحظه اساسی داریم که یکی از آن ها "لحظه انتقال" است.
لحظات پس از لو دادن توپ یا تصاحبِ آن را اصطلاحا لحظه انتقال گویند؛ به تعبیری تغییر شکل از دفاع به حمله و بالعکس.
تئوری تغییر وضعیت در فوتبال بر مبنای ایده های فن خال، وارد فوتبال جهان شد که این تئوری تأثیرات شگرفی بر نحوه تفکرات مربیان داشت. در فوتبال مدرن "انتقال ها" از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند و تأثیر به سزایی بر روند کیفی و نتایج دارند. ضروری است یک تیم بتواند در «کمترین زمان ممکن» و با «بیشترین کیفیت»، تغییر وضعیت دهد و این مسئله برای تیم ملی در جام جهانی پیش رو، از اهمیت بالایی برخوردار است.
در فوتبال مدرن بازیکنانی که بتوانند این تغییر وضعیت را رهبری و اعمال کنند، از ارزش بالایی برخوردارند. در تیم ملی بازیکنی همچون احسان حاج صفی توانایی بالایی در این زمینه دارد و به عنوان یکی از مهره های کلیدی کی روش در اعمالِ این انتقال ها شناخته می شود.
فن خال در تئوری خود به دو حالت اشاره می کند: الف) تغییر وضعیت از دفاع به حمله. ب) تغییر وضعیت از حمله به دفاع.
همانطور که عنوان شد بسیاری از بازیکنان به طور غریزی در این لحظات برتر از سایرین هستند. بررسی این قضیه را در تیم ملی مطابق با دو حالتِ اشاره شده ادامه می دهیم.
در حالت تغییر وضعیت از دفاع به حمله، بررسی ها مشخص می کند مهره های مناسبی با توانایی های ذهنی لازم، در تیم ملی وجود دارد.
اما در قضیه انتقال از حمله به دفاع در سطح ایده آلی نیستیم. در گذشته ای نه چندان دور آندو تیموریان در این پروسه نقش به سزایی داشت اما حالا در غیاب وی اوضاع تا حدود زیادی دشوار شده است. در هر صورت یکی از چالش های تیم ملی در جام جهانی مسئله تغییر وضعیت از حمله به دفاع خواهد بود، هر چند طبیعی است تیم ملی حضور پررنگی در فاز هجومی نداشته باشد، اما در تک صحنه ها نیز احتمالِ آسیب پذیری از این مسئله، زیاد است.
از سوی دیگر ضروری است انتقال های مناسبی از دفاع به حمله داشته باشیم؛ موردی که در جام جهانی 2014 کمتر مشاهده شد و برخی از صحنه های مصاف با آرژانتین مشخص کرد، چنین انتقال هایی توانایی ایجاد دردسر برای هر تیمی را خواهد داشت.